free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tesztelt hajfény

Borsa         Címkék: hajfény, lista, öt, tesztelt 1 hozzászólás

Mivel sokaknak problémát okoz, hogy száraz és fénytelen a hajuk, hajfényvásárlásra vetemedtünk és a határtalan csillogást ígérő hajfények világába indultunk. Lista és balesetmegelőzési tudnivalók.

Hajfényt - ahogy a neve is mutatja - azért érdemes használni, hogy csillogjon tőle a hajunk, ha már magától képtelen erre, mert vagy nem táplálkozunk megfelelően, vagy nagyon szennyes a környezetünk, vagy nagyon betegek vagyunk. És persze mi sem hagyjuk, hogy olyan legyen, ahogy neki jó, festetjük, daueroltatjuk, sütjük, vasaljuk, fújjuk rá a forró levegőt, szóval lelkesen és módszeresen roncsoljuk. A fentiekben hajfénynek nevezett, az alábbiakban pedig kipróbált termékeket ne keverjük össze az alkalmi frizurákhoz használatos csillám spray-k átütő erejével, a hajfény csak amolyan szolid, természetes hatású fényt ad a hajadnak, ami ráadásul valamiért mesterséges megvilágításban jobban látszik. A hajfénytől azt várjuk, hogy ne ragadjon össze tőle a hajunk, ne keltsen zsíros hatást, mégis legyen fényes. Kipróbáltunk öt, nem professzionális, azaz sima üzletekben kapható hajfényt, hogy eldönthesd, melyiket érdemes választanod. Abc sorrend.

Advance Techniques - Avon

A nem éppen marketingképes nevű hajfénnyel kapcsolatban csak mennyiségi kifogásaink voltak. Mindent tud, amit egy hajfénytől elvárunk. Tényleg azonnal csillog, nem vizes, nem zsíros, nem ragad és nem lapítja össze a frizurát, sőt, a szétszőkített, fénytelen hajvégekre is hatásos, és megregulázza a többitől ellenkező irányba igyekvő kósza hajszálakat is.







Elséve - Loreal

Ettől lesz állítólag kasmírtapintású a hajad. Tapintottál már kasmírt? Szóval, tudod egyáltalán mit kellene érezned, amikor a hajad kasmírtapintását próbálod ellenőrizni? (A kasmír nem ám a különlegesen puha gyapjú, hanem állati textilrost, amelyet a kasmírkecske pehelyszőréből készítenek) Szóval, gondolj arra, kecskét simogatsz. Nos, ha megtapintom a Loreal hajfényével kezelt hajam, akkor én megint csak olajat érzek, és ha megszárítom, akkor pedig hajzselé által kiváltható száraz, összeragadt hajat. Egyébként csillog, de csak ha vizes hajra fújod és csak az egészségesebb hajtöveknél jellemző, a hajvégeken semmi.




Full Spectrum Shine - Pantene

Ezt a kifejezést már hallottuk valahol. Tudtad, hogy egy reklámot állítólag tizenhatszor kell ahhoz látnod, hallanod, hogy tuti megjegyezd? Sajnos ez is vizesít, amikor a hajadra fújod, bár valamennyire azért csillog. Viszont ha az utasítás szerint rámész a fésűvel a hajtőtől a hajvégig, akkor már csak simán vizes. Előnye, hogy nem olajos, és sampon illata van. Vékony szálú hajakra ezt sem javasolnánk.






got2b - Schwarzkopf

Ez a termék azért jó, mert nem aerosolos, hanem pumpás és így nem bocsátunk környezetünkre káros gázokat, ezzel is teszünk valamit a Földért. Először görögdinnye illatú, de azután csak simán büdös. A címke szerint nedves és száraz hajra egyaránt lehet alkalmazni, és bárhol, bármikor azonnali csillogást biztosít. Vizes hajra nem nagyon érdemes pazarolni, a szárazat meg szépen be is vizezi, lehet megszárítani újból. Tapintásra olyan, mintha bundás kenyér evés után a hajadba törölted volna a kezed. Szóval, ha könnyen zsírosodik a hajad, akkor ezt nem neked találták ki. Annak való, akinek nagyon vastag szálú haja van, például olyan, mint Somának, mert ráadásul lapítja is lefele azonnal.



Gliss Kur - Schwarzkopf

Rendszeres hajfényhasználók erre esküsznek, mert nem ragacsosít és nem zsírosít. Tesztünk alapján megállapítottuk, hogy ez valóban így is van, viszont be kell lőni a kifújt mennyiséget, mert ha kevés, akkor nem látszik semmi, ha sok, akkor meg gyorsan elfogy, ahhoz képest hogy drága. Egyébként a szőke haj úgy csillog tőle, akár az arany, egy ideig legalábbis.

Összegezve a tapasztalatokat, el kell mondanunk, hogy bármi, amit ráfújunk a hajunkra, hosszútávon zsírosítja azt. Ezenkívül, van még egy nagyon fontos, baleset megelőzési tanulsága is a tesztnek, mely szerint, ha túl sok hajfényt fújkálsz ki a fürdőszobában, rendesen csúszik majd tőle a padló. Mi is majdnem dobtunk egy hátast, amikor néhány óra múlva betértünk egy kézmosásra, szóval csak óvatosan a hajfényekkel!



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés