free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Biblia a Google Earth-ben

Borsa         Címkék: ábrázolás, biblia, eredeti, mai, művészet 0 hozzászólás

A bibliai jeleneteket évezredek óta ábrázolják a művészek. Ugyanezt teszi egy ausztrál és amerikai alkotókból álló csoport is, méghozzá dicséretesen eredeti és nagyon mai formában.

A Glue Society tagjai négy bibliai kulcsjelenet képét késztették el, méghozzá a Google Earth program stílusában. Így tehát láthatjuk az Édenkertet, Noé bárkáját, amint megfeneklett az Ararát hegy csúcsán, valamint azt, amikor Mózes kettéválasztotta a Vörös tengert és Jézus Krisztus keresztre feszítését is úgy, mintha műholdról néznénk.

A képeket egyfajta kirakósjáték-technológiával hozták létre, tehát például a kettévált Vörös tenger képéhez a Niagara vízesésről készült felvételek darabjait használták fel.

Nem teológiai állásfoglalás

Jonathan Kneebone, a csoport egyik alapítótagja a Sidney Morning Heraldnak elmondta, hogy az alkotásokat nem valamiféle teológiai állásfoglalásnak szánták. "A művészet mindig is ábrázolta a bibliai jeleneteket, és ez egyszerűen csak egy új út arra, hogy ugyanezt tegyük." Az alkotások egyenként 36 000 dollárba kerülnek, és kettőt már el is adtak közülük egy New York-i illetve egy londoni gyűjtőnek.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés