free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Exkluzív: Emma Thompson bezöldült

Krisztina O'Brien         Címkék: filmezés, környezetvédelem, london, thompson, zöld 0 hozzászólás

Ha minden jól megy, Emma Thompson áldásos tevékenységének köszönhetően a jövőben, a színésztársadalom jól fizetett tagjai lemondanak a forgatások alatti luxusról. Londonból jelentjük.

Úgy esett, hogy londoni tudósítónk beesett egy környezetvédelmi sajtótájékoztatóra, ahol a darling Emma Thompson, felesküdött, hogy az angol "A" listás színésztársadalom feladja az öt csillagos életvitelét, a filmezések alatt így nincs több luxus. Csupán csoportos lakókocsik, csapvíz és aszketikus életmód jellemzi majd a sztárok életét, hogy könnyítsenek a környezeten és a megviselt energiaforrásokon.

Sajtótájékoztató a zöld filmezésről

Ken Livingstone London polgármestere, Alistair McGowan angol színész, és Adrian Wooton a Film London társaság igazgatója is jelen volt, a sajtótájékoztatón. Ezek a nagy emberek indították a beszélgetést a Londonban készülő filmek zölddé válását illetőleg. Az ezt célzó kampány neve Green Screen London, és a lényeg, hogy mint minden más iparnak, a filmiparnak is be kell kapcsolódnia Ken Livingstone álmába, hogy London 60%-kal (?) csökkenti a karbon lábnyomát 2025-re. Persze a büdzsé nem szán rá egy fillért sem, mert a polgármester szerint ez az egész nem költekezésről szól, hanem éppen a spórolásról. És különben is, a színészek "abban az egyedi pozícióban vannak, hogy inspirálni és tanítani tudnak milliókat, erről az életbe vágó kérdésről."

Tudósítónk bevallása szerint a sajtótájékoztató eme pontjától nehéz volt koncentrálni, ugyanis mindenki tagadhatatlanul egy emberre várt, azonban Emma Thompson az Oscar-díjas színésznő késett. Nyilván a környezetre horrorisztikus hatással lévő londoni dugók miatt történt az egész, bár azt meg kell mondanunk, végül senki nem kérdezte meg tőle, miért nem pattant környezetkímélő kerékpárra, vagy metróra. Emma Thompson ugyanis - mint általában - elragadtatott mindenkit maga körül, és a Mary Poppins hatás úgy beütött, hogy a sajtómunkások - tudósítónkkal az élen - ragyogó szemű kissrácokká váltak, vérengző faggatók helyett. Munkatársunk erősen gyanította, azok akik rábeszélték a kaméleon-arcú dívát, hogy támogassa a kampányt, tisztában voltak ezzel az enigmával. És egy cseppet sem bánták, hogy a színésznő mindenkit elhomályosít, mindaddig, amíg az üzenetet célba nem juttatja.

Ken Livingstone és Emma Thompson

Emma Thompson a komolytalanabb végéről ragadta meg a témát. Bűnbánó módon beismerte, hogy a filmipar "elképesztően pazarló", pedig kis lépések is sokat jelentenek a cél érdekében. Mert például nincs szüksége fűtött lakókocsira, televízióra, rádióra minden egyes színésznek, ugyanis a legtöbben annyit dolgoznak a forgatáson, hogy más nem kell, csak egy vánkos, amire néha le lehet dőlni.

Ecsetelte továbbá, hogy ő maga sem érti, hogyan fajultak odáig a dolgok, hogy minden egyes iváshoz új poharat vesznek elő a stáb tagjai. Sőt, azt sem értette, hogy ha a forgatókönyvben egy sort megváltoztatnak a fejesek, akkor miért kell az összes szereplőnek az ezeroldalas szivárvány-színű (ahány szereplő annyi szín) példányt ismét megkapnia postán. A sztár beismerte, hogy színész kollégája, Imelda Staunton, aki a szomszédjában lakik, külön autóval jár ugyanarra a forgatásra, holott egy autóval is utazhatnának. És megígérte, hogy a maga részéről mindent megtesz, hogy ezen változtasson. "Mától a saját napirendemen és szokásaimon is változtatok, hogy csökkentsem a környezeten a saját karbon-lábnyomomat, és hogy segítsek a filmipar zöldebbé és tisztábbá tételében" - komolykodott, de aztán megint viccesre váltott, amikor megígérte, hogy lemond a műanyag poharakról is, és ezentúl cipeli a saját bögréjét a teákhoz.

Alistair McGowan, Ken Livingstone és Emma Thompson

A színészek dőzsijének a taglalása után a sajtótájékoztató foglalkozott, az energiaszámlával is. Azzal kapcsolatban, hogyan lehetne az energiapazarlásnak véget vetni, a polgármester mégiscsak felajánlott 25 000 fontot egy tényfeltáró tanulmányra a filmipar környezetkárosító hatásáról. Így mindenki láthatja feketén-fehéren a horror mértékű pazarlást, aminek alapján nagyító alá veszik a filmgyártás összes mozzanatát és összedobnak majd egy gyakorlati útmutatót, a miheztartás végett. Ez gyakorlatilag annyit jelent majd a jövőben, hogy ha erre mód van (és módot kell találni), akkor irány a szabadba forgatni, ha véletlenül kisüt a nap, így az utcai jelenetek is az utcára kerülnek a stúdiók tízezer megawattos mesterséges megvilágítása helyett. Ez nem kis kalamajkát okoz majd, nem vitás, mert már most is 30-40 csapat filmez London utcáin naponta. A filmipar ugyanis London egyik sikertörténete.

Az angol főváros a földgolyónk harmadik legnépszerűbb forgatási helyszíne Los Angeles, és New York után, és 13 milliárd fontot hoz a konyhára. Nem kétséges, ez nagy pofon a sztároknak, akik a drága CGI (Computer Generated Imaginery) trükkök miatt karcsúsított gázsijukat már így is ferde szemmel nézegetik. Most meg még ez is. Megosztott lakókocsi, sörhűtő, elektromos masszírozó nélkül. És még tévé sem lesz, hogy a távirányítón veszekedhessenek. Micsoda erőfeszítés a BAFTA árnyékában. Erre is igazán kitalálhatnának egy díjat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés