free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

BAFTA gála: exkluzív ruhakörkép

Krisztina O'Brien         Címkék: bafta, díjátadó, exkluzív, ruhakörkép, sztárok 0 hozzászólás

A filmes díjátadókon a celebek által viselt ruhák legalább annyira érdekelnek bennünket, mint az alkotások. Londoni tudósítónk a Brit Filmakadémia díjkiosztó gáláján járt és lecsekkolta a sztárokat.

Az Arany Glóbuszt kinyírta a sztrájk, az Oscar is vagy elmarad, vagy miniatűr kiadásban lesz csak látható, úgyhogy a londoni Operaházban vasárnap megrendezett Brit Filmakadémia díjkiosztót (BAFTA) mindenki úgy kezelte, aki lemarad, az kimarad. A ruhák is erről árulkodtak.

Úgy tűnt, sokkal több pasi fogadta el a meghívást, mint nő, ráadásul akik eljöttek, azok közül is sokan partner nélkül vettek részt az eseményen. Kevin Spacey és Jeff Goldblum például egymás társaságában érkezett. Cuba Gooding Jr. pedig Viggo Mortensen-nel együtt otthonhagyta kedvesét. A férfiak, mint minden évben, most is Armani-ban vonultak, ami meglehetősen unalmasnak hatott, főleg, hogy a BAFTA a fekete nyakkendőt szinte kötelezően előírja. Nagyító kellett volna a megkülönböztetéshez, úgyhogy Cuba Gooding Jr. (díjátadó) Versace öltönye, és Javier Bardem (legjobb mellékszereplő) Prada darabja ki is lógott a sorból. Daniel Day-Lewis (főszerep nyertes) öltöny-költeménye ugyancsak feltűnő volt, mert baromi ódivatúan mutatott, de mivel a színész nagy rajongója Paul Smith ruháinak, ez nem volt akkora meglepetés. George Clooney-n bizonyára a vécé ajtó is jól mutatott volna, ha vette volna a fáradtságot és eljön. Silvester Stallone pedig - aki hanyagolta a vörös szőnyeget - szinte csak annyi időre osont be az Operaházba, amíg átadta a díjat. Így már sosem tudjuk meg a nemes viselete nevét.

Nézegess filmes díjátadós szetteket!

A nők a pasik helyett is kitettek magukért, hiszen már nyakig benne vagyunk a gála szezon kellős közepében, de parti még egy sem volt. Ráadásul a puskaporos hollywoodi levegő után igen csak élvezetes volt, hogy szabadon válogathattak a cipő és ruhaköltemények között, és végre Hamupipőkét játszhattak a vörös szőnyegen. Üvegcipellő pedig akadt bőven. Többnyire Louboutin és Jimmy Choo - a tudósítónk divatlistája szerint - bár elég sokan akadtak, akik nem tettek nyilatkozatot a lábbelijük márkájával kapcsolatban. Bizonyára azért, mert nem fizettek 100 000 forinton felüli összeget érte. Vagy pedig éppen fordítva, mert éppenséggel fizetniük kellett érte, ahelyett hogy ingyen kapták volna a márka kiszivárogtatásának a fejében.

Ami a ruhákat illeti, a csapat úgy tűnik Dior párti volt ebben az évben, mert az év legszebb ruháját, sőt a legszörnyűbbet is ez a divatház alkotta. A legszebbet Sienna Miller (legtehetségesebb fiatal jelölt) viselte, egy fekete, hátul mélyen kivágott darabot, amiről gyönyörű ékszerek lógtak a háta közepéig. De Eva Green (a legutolsó Bond lány, díjátadó) ugyancsak fekete Dior-ban tündökölt, habár talán egy kicsit túl konzervatív volt. Tilda Swinton (Narnia krónikáinak a királynőije, legjobb mellékszereplő ) ellenben, Dior ide-Dior oda, egy mustársárga borzalmat viselt, ami annyira diszharmóniában volt a répavörös hajával, és a szinte festetlen arcával, hogy az ember csak arra gondolhatott, direkt csinálta. Ráadásul a költeményben alig tudott járni, ami igazi ciki hangulatot keltett, amikor a legjobb mellékszereplő díját felmarkolta. Meg is próbálta elviccelni a dolgot eféle kijelentésekkel: "Ha tudom, hogy nyerek nem ezt a ruhát választom!".

Keria Knightley egy halványszürke, pánt nélküli Valentino darabban tündökölt, ami rétegekben hullott egymásra, és sajnos alig lehetett látni, mert a hűvös idő miatt a költeményt egy Alexander Wang öltönykabáttal szinte folyamatosan takarta. A ruha a képeken klasszul mutat, de mozgás közben a darab inkább emlékezetett egy lámpaernyőre.

Volt két kismama is az idén (mind a kettő a mellékszereplő kategóriában). Samantha Morton volt az egyik, aki Stella McCartney fehérben és kismama ducin, szinte alig volt felismerhető, hiszen nem rég szült, de azért a ruhája igazán cuki volt. Csak úgy, mint Kelly Macdonald-é, aki feketében érkezett, és félő volt hogy lebabázik a vörös szőnyegen. Ő nem árulta el a szerelése alkotóját, nyilván mert itt nem a tervező volt a lényeg, hanem örült hogy valamibe belefért mindenórásan.

Aztán itt volt még a szépek között Thandie Newton (díjátadó) egy fekete csipke felsővel és rózsaszín pánttal feldobott ruhában, amit a viszonylag ismeretlen tervező, Alexander McQueen kellemesen eltalált. És Rosamund Pike, kék Roland Mouret darabja, ami csendesen szolid volt. Emily Blunt türkiz Marc Bouwer költeménye sem volt rossz, de a kontaktlencséje zöldebbre sikerült mint a ruhája, amitől mindent összevetve egy űrlényre hasonlított. Julie Christie pedig, mint mindig nem estélyiben érkezett. Lily Ann zakóját és Kokosolaki cicanadrágját egy arany övvel, és 20 centis tűsarokkal dobta fel.

A közönség soraiba invitált vendégek közül Victoria Silvsted (modell) fehér Cavalli költeménye volt az, amitől miden pasi hevesen izzadni kezdett. James McAvoy barátnője pedig igazán cuki pingvin volt, egy fekete fehér darabban, ami azonban annyira felejthető volt, hogy a rendezők el is felejtették megkérdezni a készítő nevét.

Ami a Borsa tudósítóját illeti, egy minden sarkon kapható Next nadrágkosztümben és egy ugyancsak minden sarkon kapható fekete Wallis ingben burkolózott a hideg elől. A szerelés árára nem emlékszik, mindegyik túl ősi darab volt ehhez.

 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés