free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tesztelt drogéria

Borsa         Címkék: drogéria, lista, öt, tesztelt 0 hozzászólás

A szokásosnál többet kérdező vásárló álruháját felöltve, próbára tettünk öt drogériát, hogy megtudjuk, milyenek az eladók. Tutira hittük, hogy csalódni fogunk, de értek kellemes meglepetések is.

Amikor bemegyünk egy drogériába, nem biztos, hogy minden ott kapható dolgot ismerünk. Ám ahhoz, hogy kedvünk támadjon megvenni valamit, nem árt némi tájékoztatás, jobb esetben az ott dolgozó munkatárstól. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az alábbi dorgériákban mire számíthatunk: foglalkoznak-e velünk, tudják-e mi merre van, vagy éppen zaklatásnak veszik-e a jelenlétünket, mi több kérdéseinket. Jó ritmusban találják-e el azt a pillanatot, amikor segíthetnek, lehet-e nézelődni, vagy azonnal "megtámadnak", gyakran ezzel végképp elriasztva bennünket a vásárlástól.

White Lotus Bio drogéria

Az üzletbe lépve nincs terünk és időnk körülnézni, mivel a helyiség olyan apró, hogy azonnal az eladópult előtt találjuk magunkat. Elmondtuk, hogy a natúr termékek iránti kíváncsiságtól vezérelve érkeztünk, mire a fiatal eladólány nagyon kedvesen és segítőkészen állt hozzánk. Igen sok hasznos információval látott el bennünket, például, hogy a natúrszappanok pálmaolajból készülnek illóolaj hozzáadásával. Elmondta még, hogy a hagyományos tusfürdőkben lévő parafin kiszáríthatja bőrünket, ezért érdemesebb a natúr változatot használni. Nem vette zokon, hogy mindent végigfogdostunk és megszagoltunk, sőt kifejezetten bíztatott rá. Egy későbbi visszatérést eltervezve, jóleső érzéssel távoztunk az üzletből.


Lush

A Lush üzletpolitikája az, hogy minden árucikk természetes anyagból készül, gyáraiban drága gépek helyet emberek kavarják a vájlingokban a szappant, nem költenek feleslegesen csomagolásra. Az igazság mégis az, hogy ezek a termékek nem mindennapi használatra vannak kitalálva, nem mindennapi árakon. Inkább ajándékba vennénk őket, sem mint magunknak. Az eladók - bár hárman voltak - szinte kizárólag az üzletben válogató turistát tüntették ki a figyelmükkel. Úgy tíz perc elteltével sikerült megkérdeznünk, hány hajmosásra elég az a kicsi (75 g) és ahhoz képest drága szappan, ami igazából sampon. Kaptunk egy nem túl kimerítő választ, amit akár el is olvashattunk volna a táblán. Van egy szekció, ahol a "ne nyúljon az áruhoz" felszólítás szerepel. Ha cikkíró ilyet lát, mindig rossz kedve lesz...

Douglas

A Váci utcában található üzletben az a jó, hogy lehet nézelődni, és a szokottnál nagyobb a választék. Több parfüm közelében találtunk tesztcsíkokat és tesztereket is. Az eladók készségesek, segítőkészek voltak, noha maguktól nem jöttek oda hozzánk. Kérésünkre némi zavar után találtak ugyan a polcon természetes alapanyagú tusfürdőt, de megjegyezték, hogy mindenképpen kell valami anyag, amitől összeállnak a kozmetikumok. A fiatal lány látva csalódottságunkat, azt tanácsolta, hogy próbáljunk meg bio drogériában érdeklődni, mert itt inkább a luxus márkákon van a hangsúly. A biztonsági őr tapadós ugyan, de persze ez a dolga, bár hosszabb idő után, tuti idegesítő. Összességében kellemes a környezet és a kiszolgálás, bőséges az árukínálat.


Interparfüm

A Kálvin téren található üzletbe csak úgy lehet bejutni, hogy az eladó látja, hogy közelítünk, megállunk, ő kinyitja az ajtót és beenged bennünket. Biztonsági őrt itt nem láttunk, talán ezért indokolt az elővigyázatosság. A parfümök is tisztes távolságban vannak a potenciális vevőtől, a pult mögött, így mindent kérni kell. Mivel az üzletben rajtunk kívül nem volt vevő, így azt nem tudtuk megállapítani, hogyan foglalkoznának velünk, ha másokat is ki kellene közben szolgálni. Az eladó minden parfümöt levett, amit kértünk és kifújta a tesztcsíkra. Tanácstalanságunkat látva, javasolt egy kapros illatú férfi parfümöt, és elmondta, az is számít, kinek, milyen illatot áraszt a bőrén. Itt kaptuk egyébként a legtöbb információt a parfümökről.


Marionnaud

A Mammutban lévő üzlet árukészlete hasonló, mint a Douglas-é, bár gyérebb a parfümkollekció. Az eladó jó érzékkel ragadta meg a megfelelő pillanatot a segítség felajánlására, és némi meglepettséggel az arcán és bizonytalan keresés után talált nekünk egy natúrnak gondolt testápolót, habár egy egész polcnyi "Bio" feliratú kozmetikumot láttunk, ezeket nem ajánlotta. Ebből arra következtettünk, hogy a bio csak fantázianévként funkcionál. A termék folyékony halmazállapotú volt, az ilyen kozmetikumokba azonban tartósítószert kell tenni, különben megromlanak. Így ez a testápoló nem felelt meg a kívánalmainknak. Az eladó viszont látva, hogy visszatettük a polcra a terméket, utánunk jött és megkérdezte, hogy miért nem tetszett és szeretnénk-e ha valami mást mutatna.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés