free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: piros blúz

Borsa         Címkék: blúz, cucckereső, divat, felső, tavasz 0 hozzászólás

Új sorozatunkban hétről-hétre mindig valamilyen konkrét ruhadarabot, kiegészítőt, lábbelit célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezen a héten piros blúzra vadásztunk.

Egyszer csak képzeletünkben felrémlik egy bizonyos ruhadarab, kiegészítő vagy épp cipő. Menthetetlenül rákívánunk és aztán nincs mese, nekiindulunk és boltról-boltra járva próbáljuk meglelni fizikai valójában. Erre a szituációra épül most induló sorozatunk. Az első részben minél finomabb anyagú és minél nőiesebb szabásvonalú, piros blúzt kerestünk, tavaszra.

A Benettonnál rögtön két darabnak is esélyt adtunk. Az egyik az aktuális kollekcióból való. Anyag és szabás szempontjából is amolyan unalmasan hagyományos, világospiros modell. Egy ennyire átlagos, minden eredetiséget nélkülöző darabért kissé magasnak tűnt a 8390 forintos ár. A második versenyzőre a leértékelt holmik között bukkantunk. Színe inkább már bordóba hajló, amin igen jól mutattak a világos gombok. Emellett kifejezetten praktikusnak találtuk az alsó részén a bodys kialakítást, hiszen ezzel megúszható az ingtűrögetés. Az ára eredetileg 9490 forint volt, ám ebből már 50%-ot engedtek a leárazáson. Az anyagát viszont túl merevnek találtuk, így még az olcsóbb ár sem győzött meg minket arról, hogy ne akarjunk jobbat találni.

A Promodban több kört is tettünk, ám akárhogy is néztük, mindössze egy darab - már első ránézésre sem túlzottan vonzó -, piros blúzt leltünk fel. A formátlanul bő szabást, a béna feltűrős ujjmegoldást és a nőiesség hiányát találtuk benne igazán zavarónak. Erősségének pedig kellemes tapintású, magában csíkos, könnyed, pamut-viszkóz anyagát. A márka esetében megszokottakhoz képest 5490 forintos ára nem tűnt meglepőnek. Nyári napokra, ha a kényelem a fő szempont, akár elképzelhető egy ilyen darab, de ezúttal nem ilyet kerestünk.

Az Orsaynál ismét két modell keltette fel figyelmünket, ám ellentétes előjellel. Az egyik egy, a Benettonban látotthoz hasonlóan jellegtelen ing, melyet úgy istenigazán azzal rontottak el, hogy karcsúsított szabást imitálva keresztül-kasul varrták, méghozzá gusztustalanul, narancssárga cérnával. Ingyen se' kértük volna, nemhogy 4499 forintért. A másik fellelt darab viszont annál meggyőzőbbnek bizonyult. Színe telt és elegáns piros, anyaga épp a célnak megfelelően rugalmas, jobbfajta műszatén. A hátul elrejtett cipzár teljesen könnyűvé tette a fel- és levételt. Szabása bájosan nőies, kiemeli a mell vonalát, méghozzá úgy, hogy viseléséhez nem kell szilikongyanús méretekkel rendelkezni, hiszen a mellek alatti betétes rész hátul szalagokban folytatódik, amivel korrigálgató a bőség. 4299 forintos árát is viszonylag korrektnek találtuk.

A Mangoban egyetlen potenciális darabra leltünk csupán. A frissen érkezett tavaszi kollekcióhoz tartozó blúz egészségesen piros színét, épp komfortosan szűkített szabását és a szolidan húzott, rövid ujjakat még szimpatikusnak is találtuk, ám a csíkos, merev és sprőd anyagot már egyáltalán nem. Így nem is adtunk ki érte 6399 forintot.

Bemerészkedtünk a New Yorkerbe is, megadva az esélyt, hogy az iszonyatos mennyiségű áru között hátha rábukkanunk egy megfelelő blúzra. Ehhez képest a hatalmas hodályban mindössze egyetlenegy, közelítőleg piros blúznak nevezhető holmit tudtunk találni, és azt is csak mint az abszolút negatív példát említhetjük. Elfuserált, átkötős szabás, se nem háromnegyedes, se nem hosszú ujjak, sepiros szín, gagyi ruhaanyag. Az, hogy mindezért ráadásul 5160 forintot kérnek, már kimeríti a pofátlanság fogalmát.

A Zara három szintes, belvárosi üzletében mindössze egyetlenegy említésre érdemes modellre bukkantunk. Színe ennek is inkább sötét narancssága volt, mintsem piros. Ám ami igazából nem tetszett benne, az az, hogy a szabása kissé esetlen, amolyan se nem szűkített, se nem bő, bár a hosszában varrott csíkok alapján valószínűleg inkább előbbinek kellene lennie. Ugyanakkor az elképzelhető, hogy valamivel teltebb alkaton jobban mutat. Mi mindenesetre nem vettük meg. Aki viszont velünk ellentétben szeretné, annak 5990 forintot kell érte ott hagynia.

Legvégül a Váci utcai kis H&M-be néztünk be és konstatáltuk, hogy a tavasz közeledte végre-valahára megtörte némileg az emo stílus totális uralmát a boltban. Találtunk is egy felnőtt nők számára is kifejezetten vállalható, vidítóan piros blúzt. Szabása egyszerű, de az elején a varrott díszítés és a kettesével elhelyezett gombok feldobják. Az ára elfogadható, 3990 forint. Mindent öszegezve, a mi eredeti elképzeléseinknek leginkább az Orsayben fellelt teltpiros, műszatén blúz felelt meg.

Megyeri NikolettLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés