free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 sorozat, amire figyelni kell

Borsa         Címkék: figyelni, függés, lista, öt, sorozat 0 hozzászólás

A tévésorozatok között is vannak olyanok, amelyeket a sorozatfüggés káros következményeivel dacolva, de mindenképpen látni kell. Összeszedtük, milyen teleregények közül érdemes választani.

Végre véget ért a forgatókönyvírók sztrájkja, így a sorozatfüggők is fellélegezhetnek, három hónapja szünetelő kedvenceik ugyanis rövidesen visszatérnek a képernyőre. Az alábbiakban szemezgettünk azokból az új, vagy új évadjukat kezdő sorozatokból, amelyek elé érdemes lehet leülni. Mivel ezek egy részét feltehetőleg a színvonalas - igen, ez itt az irónia helye volt - magyar csatornák nem mutatják majd be, jó ötlet körülnézni különböző internetes fórumokon, ugyanis több helyről ma már legálisan is letölthetjük az egyes epizódokat, akár HD-minőségben is. A nyelvi korlátok áthidalására pedig számtalan lelkes feliratíró vállalkozott, az ő munkáikra is hamar rá lehet találni a megfelelő keresőszavak használatával.

30 Rock

Második évadját kezdi a Saturday Night Live egykori szereplő és író, Tina Fey "szakmai ártalmai" alapján készülő sorozat. A 30 Rock egy, az SNL-hez hasonló stand up comedy kulisszatitkaiba avatja be a nézőket, címét pedig az NBC központjának számító Rockefeller Plazáról kapta. A történet a szkeccsek írói, előadói, valamint főnökeik életéről szól, bájosan abszurd humorral és roppant emberi botlásokkal. A főszerepet maga Tina Fey alakítja, a munkájában sikeres, magánéletében szerencsétlen Liz Lemont megformálva. A sorozatban feltűnik még az Ally McBeal törtető szőkéjeként befutó Jane Krakowski, valamint Alec Baldwin, mint Lemon nagygallérú, sokszor a pofátlanságig tapintatlan főnöke. Az első évad alapján bátran ajánlható, ha felszabadult szórakozásra vágyunk, de nem akarunk órákat filmnézéssel tölteni.

24

Jack Bauer - megint - visszatér. A rendíthetetlen szuperügynökre hetedszerre is felvirrad élete leghosszabb napja. A pörgős és kíméletlen akciósorozat az elmúlt hat évad alapján valószínűleg a világ egyik legaddiktívabb tévés alkotása, droghoz hasonló függőségi jeleket képes produkálni az arra fogékonyakon. A hetedik évad kezdete még odébb van - a 24 forgatása is állt a sztrájk miatt -, azonban már elérhető az interneten az előzetes, amelyből kiderül, hogy egy meghökkentő visszatéréssel is sokkolják a rajongókat Kiefer Sutherlandék. Ugyan azt nem tudjuk, hogy milyen fenyegetéssel lehet még átvinni a nézők ingerküszöbét, annyi biztos, hogy Stohl Buci Bordás őrnagyának kalandjainál jóval intenzívebb izgalmakra számíthat, aki leül majd a 24 hetedik évadja elé.


Knight Rider

A nyolcvanas évek szuperautójának - és David Hasselhoff mellszőrzetének - ma már a retrohullám miatt is megvan a létjogosultsága. Önfeledten derült perceket szerezhet magának bárki, aki belenéz a "négykerekű Zorro" kalandjaiba, amelyet a kereskedelmi és kábelcsatornák szinte szüntelenül ismételnek. Most azonban felvirradt az újjáalkotott folytatás napja is, s a neten már az új változat főcíme is látható. Érdekesség, hogy az amerikai ikonként feltűnő fekete Pontiac Trans Am-et lecserélték egy Ford Mustangra, megmaradt azonban a kocsi orrán futkosó fénycsík, s a zene alapjaira is ráismerhetünk. Érdekesség azonban, hogy a Fittipaldiba oltott igazságosztó már nem egy focista frizurás macsó, hanem egy korábbi tengerészgyalogos képében tűnik fel, akit a CSI: Miami-ból ismert Justin Bruening kelt életre. Akármilyen is lesz, kíváncsian várjuk.

My Name is Earl

A sztrájk után ismét újult erővel tér vissza a Jason Lee és bajusza által fémjelzett sorozat. A harmadik szériáját taposó szappanopera egy pitiáner bűnözőről szól, aki egy autóbaleset után elgondolkodik addigi életéről és rájön, hogy jóvá kell tennie korábbi gaztetteit. Ebben segítségére van együgyű, bár szeretetre méltó bátyja, Randy (Ethan Suplee), mocskos szájú, bár dögös ex-felesége (Jaime Pressly) és Catalina, a Mexikóból átszökött takarítónő, aki fizetés kiegészítésként egy sztriptíz bárban dolgozik. A sorozat egyes epizódjaiban Earl egy-egy jótettének körülményeivel ismerkedhetünk meg, nagy adag abszurd humorral és jópár bizarr mellékszereplővel színesítve. Az első két évadra nem lehetett panasz, így izgatottan várjuk a harmadikat is.


Dead Like Me

Bájosan morbid sorozat, amelyet rövidesen hazánkban is vetít majd az egyik kábelcsatorna. A cinikus és keserű Georgiát munkájából hazatérve agyonvágja egy, a légkörbe visszatérő MIR űrállomásról leszakadó vécéülőke - eleve milyen kezdés ez már?!?. Miután rájön, hogy meghalt, azt a feladatot kapja a túlvilágon, hogy a Nagy Kaszást helyettesítve "terjessze az igét". Georgia azonban holtan legalább olyan undok, mint életében volt, főleg, hogy a "kaszálás" mellett korábbi gyűlölt munkáját is folytatnia kell. Bár nálunk ismert színészek nincsenek a stáblistán, a főcím láttán kétség sem fér hozzá, hogy szórakoztató darabbal van dolgunk, s ki tudja, talán a jövő szupersztárjainak első szárnypróbálgatásait láthatjuk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés