free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Lomtalaníts okosan!

Borsa         Címkék: adomány, karitatív, lomtalanítás, okosan, régi 0 hozzászólás

Előfordul, hogy régi bútoraink, tárgyaink kinövik a lakást, így megvárjuk a lomtalanítást és kihajítjuk őket a szemétbe. Vannak azonban karitatív szervezetek, akiknek felajánlhatnánk adományként.

A közelgő lomtalanítások híre arra késztetett bennünket, hogy elgondolkodjunk, mi minden kerül fel ilyenkor a pincéből, vagy ítéltetik örök száműzetésre - mert már nem fér el -, és landol a kapualjak tövében alkalmilag összehordott szeméthalmokon.

Bizony sokszor olyasmit is kidobunk, aminek más még boldogan venné hasznát. És itt most nem azokra gondolunk, akik napokig "őrzik" a kiguberált kályhacsövet és a működésképtelen boylert, majd visszatérnek mindenféle kézi hajtányokkal a zsákmányért, hanem szegény családokra, idősekre, valamilyen katasztrófát átélt emberekre, vagy éppen hajléktalanokra, akiknek minden segítségre szükségük van. Nekik szervezett formában adományozhatunk feleslegessé vált, de még jó állapotú holmikat. Ezzel egyébként a HuMusz (Hulladék Munkaszövetség) szerint még a környezetet is óvjuk, hiszen ha a tárgyakat továbbadjuk, akkor újrahasznosulnak és így ennyivel is kevesebb hulladékról kell megfelelően gondoskodni.

A HuMusz oldalán megtalálhatjuk azon adományfogadó szervezetek elérhetőségeit, melyek gondoskodnak arról, hogy a segítség a megfelelő helyre kerüljön. Ezek javarészt gondozóházak, gyermekvédő szervezetek, menhelyek, ahol például ágyneműket, takarókat, könyveket, bútorokat, háztartási eszközöket, iskolai felszereléseket, vagy babaholmit várnak.

Van közöttük olyan karitatív szervezet, amelyik vállalja azt is, hogy elszállítja tőlünk a felajánlott nagyobb mennyiségű vagy nehezebb darabokat, előre egyeztetett időpontban. Persze tudjuk, hogy telefonálni, egyeztetni, esetleg még odavinni is nagyobb macera, mint egyszerűen kidobni valamit, de talán mégis megéri, ha arra gondolunk, hogy jót cselekszünk.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés