free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Smink: natúr szemek

Borsa         Címkék: natúr, segítség, smink, szemek, trükkök 0 hozzászólás

Minden nőnek van olyan időszaka, amikor változatni szeretne a külsején, csak nem tudja, hogyan. A Borsa sminkese most gyakorlati útmutatást ad és trükkökre tanít, hogy ez ne legyen többé kérdés.

Néha még Borsamunkatársak is képesek arra, hogy időnként számot vessenek a birtokukat képező tudással, ami a sminkelést illeti. Mindannyian hosszú évek alatt fejlesztettük ki a saját jól/rosszul bevált módszereinket arra, hogyan változzunk át reggelente kócos, karikás szemű, piros orrú, gyűrött arcú koboldból olyan nővé, akin megakadnak a férfiszemek az utcán. (Néha ez valóban nem kis teljesítmény nekünk!) Míg előző cikkünkben a füstös szemek elkészítését mutattuk be, ezúttal egy természetes hatású, natúr smink elkészítéséhez hozzuk meg reményeink szerint Borsaolvasó kedvét. (Pasi Borsaolvasónak természetesen nem muszáj kipróbálnia a natúr sminket, neki hamarosan autó szervízelési tanácsokat fogunk adni.)

Natúr smink készítéséhez mindenből csak egy kevésre van szükség. Az alapozás és a kontúrozás legfontosabb szabályairól itt olvashatsz, mert ugye azt már nem is kell mondanunk, hogy minden smink elkészítésének az első és legfontosabb lépés az alapozás, kontúrozás. Na, ezt csak amolyan röpke ismétlésnek szánjuk azok számára, akik netán lassabban haladnának a tananyag elsajátításával.

Jelen tananyag gyakorlati óráján sminkesünk egészen halvány alapozást és csak egy gyengéd arccsontkiemelést végzett el egy kevés pirosítóval. A kontúrok miatt világos púdert tett az arccsont alá, és miután mindezzel megvolt, a szemhéjak kerültek sorra. A szemek környékét korrektorral emelte ki és egy kevés bőrszínű szemhéjfestéket tett rá, hogy anélkül emelhesse ki őket, hogy a natúr hatás eltűnne. A tövükbe is tett valamennyi világos festéket is, majd a két színt jól összedolgozta, hogy eltüntesse az éles vonalakat.

Ezek után a szempilla festése következett, mégpedig egy érdekes technika alkalmazásával: a spirált a pillák tövéhez igazította és erősen odanyomta, csak határozottan rá kellett pislognia modellünknek. Ahhoz, hogy ez a művelet jól sikerüljön, fontos, hogy a pillák festése előtt egyenletesen elfésüljük a szálakat, így mindenhova ugyanannyi jut majd a festékből.

A szájfényt úgy vitte fel az ajkakra, hogy középre tett egy nagyobb mennyiséget, majd azt lapogatta - már ha ilyen szó egyáltalán létezik - el az ecsettel. Végül került még egy kis sötétbarna szemöldökpor is a szemöldökre.

Összeségében az egyik legegyszerűbb smink, a natúr smink, ráadásul alkalmazható hozzá jópár, már eddig megtanult szabály is. És bár igaz, hogy modellünk gyönyörű, könnyű dolga volt sminkes Borsamunkatársnak, nem kell a falnak menni attól, ha nem ilyen a szemünk vagy a szánk, esetleg a bőrünk. Fejlesszük a technikát és gyakoroljunk szorgalmasan.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés