free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Vagány-e vagy...

HT         Címkék: bevállalós, csaj, hímtag, kemény, vagány 0 hozzászólás

Nagy szerencsénkre manapság sokféleképpen vagánykodhatunk. Vannak, akik a bevállalósságot értik rajta, mások a rafinériát, az élelmességet. Hímtagunk szerint a legjobb vagányság, az önfeláldozás.

Nagy szerencsénkre manapság sokféleképpen vagánykodhatunk. Vannak, akik a bevállalósságot értik rajta, mások a rafinériát, az élelmességet, a libidót, akadnak olyanok, akik a bátorságot, vagy a gátlástalanságot, vagy a kegyetlenséget. Annak ellenére, hogy vagánykodni sokféleképpen lehet, csak egyféle vagányság létezik nemi-, faji-, vallási- és felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az egyéné. A vagányság egofüggő, és nem viszonyítási alap - az egyik vagány nem vagányabb a másik vagánynál, mert a vagányságokat lehetetlen összehasonlítani -, de az biztos, hogy a legvagányabbak az önfeláldozók.

Kanye West: Flashing lights

Annak ellenére, hogy lassan ezer éve kiment a divatból a vágáns irodalom, hogy a középkorban igen gyéren akadt a vándorköltők között nőnemű lírikus, és hogy ritkaságszámba mentek a nőlovagok is , de nagy szerencsénkre soha nem létezett női- és férfi vagányság. Ha a vagány jelzőt használjuk egy illetővel kapcsolatban, akkor már rég nem arra gondolunk, hogy az emberünk csavargó. A mai vagányságnak nem alapfeltétele a vándorlás, mint az közismert, mára sokkal inkább respektes jelentéstartalommal bíró fogalommá sokoldalúsodott a vagányság. Nem szándékom napjaink vagánysági sokféleségét feldolgozni, de biztos, hogy ugyanúgy, mint régen ma is élnek vagány csajok, a lapáttal gyilkoló szerelemféltőtől a gyermekét egyedülnevelő anyáig, és az is egészen biztos, hogy a mostani vagány csajok nem feltétlenül bolyongó és bomlott elméjű erkölcstelenek, hanem sokkal inkább olyan illetők, akik bár nem hívei az uralkodó közfelfogásnak, de legalább önfeláldozóak, ha kell, és általában nem nyárspolgárok és/vagy karrieristák.

Köztudott, hogy attól még senki sem lesz vagány, ha kellőképpen szűklátókörűen hisz szülei, tanítói, politikusai, törvényhozói, ésatöbbi értékítéletében, vagy a karrierjében, esetleg a pénze hatalmában. Egy korlátolt illetőből a sztájlisztok és a tanácsadók is maximum csak művagányt képesek kreálni, mert a vagányságot nem lehet megtanulni, kierőszakolni, megvenni. Egyébként is nézőpont kérdése, hogy ki, miért érzi magát vagy a nagyérdemű kit miért ítél vagánynak. Olyan, mint a szabadságharcos és a terrorista esete. Nézőpont kérdése, hogy hős-e vagy bűnöző. Egyébként meg annyiféle vagányság, ahány szempont. És bár rendkívül élvezetes és érdekes az álláspontok és a vélemények sokszínűsége, de az biztos, hogy a vagányság csimborasszója az önfeláldozás.

A hímistenek és a ritkaságszámba menő kispapák korában nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor nőstényistenek és Főanyák irányítottak társadalmakat. Amikor anyajog alapú volt a Főanyák befolyása, akkor ritkán voltak háborúk, és a közösségről való gondoskodás akkor is olyan pasidolog volt, amit a csajok irányítottak. Az anyajog gondoskodásrendje szerint a pasik elsőször az anyáikról, meg a nagyanyáikról gondoskodtak. Azután a lányaik és a lányunkokáik következtek az ellátórendszerben. Őket követték a sebesült pasik, majd a hímnélküli nagynénik és a csajrokonságuk, legvégül az összes többi pasi.

Ez abban az időben volt, amikor még a fajmegmaradási ösztön diktálta a testtömegindexet, és mázsa fölötti volt az ideális Vénuszsúly, és legfőbb megmondóemberként a Főanya dirigált az nőstényisten instrukciói alapján, és például osztotta szét a pasik által összevadászott élelmet, vagy döntött élet és halál felett. Egy évezredekkel ezelőtti Főanya, élet és halál ura, például télen, pusztító hidegben, ínség idején, amikor mindenki éhezet, a cél érdekében simán legalizálta a kannibalizmust, sőt elsőként áldozta be és etette meg magát az alattvalóival a lelki üdvük és a túlélésük érdekében, ráadásul nem kenyér és bor formában, hanem rostonsültként áldozta fel magát. Nézőpont kérdése, hogy mekkora vagányság egy közösség szabályait diktálni, és hogy egy nőstényisten, vagy egy hímisten a vagányabb, de az biztos, hogy az első legjobban vagányság az önfeláldozás.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés