free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kanapé szerelmeseknek

Borsa         Címkék: dizájn, érzékelés, jövő, kanapé, szerelmeseknek 0 hozzászólás

A dizájnerek jövőbeli elképzelései szerint nem csak mi érzékeljük majd a bútorokat, hanem a bútorok is érzékelni fognak minket. Hogy minek, arról halvány fogalmunk sincs, talán a jövőben ez is kiderül.

A jövő bútorai nem csupán közömbös tárgyakként funkcionálnak majd, hanem mintha csak élnének, interakcióba lépnek használóikkal. Úgy, mint például ez a kanapé, amit egy skót dizájner, Danielle Sobik tervezett. Az alapból sötétszürke, modern minimalista vonalvezetésű bútordarab akkor "éled fel", ha valaki ráül. Ha csak egy ember foglal rajta helyet, akkor kék színű LED fénnyel világító virágok jelennek meg rajta. Ugyanez történik akkor is, ha ketten vannak ugyan, de távolabb egymástól. Viszont ha a kanapé szenzorai azt érzékelik, hogy a két test közeledni kezd egymáshoz, akkor előjönnek a rózsaszín virágok is, és minél közelebb kerülnek, annál több virág árasztja el a kárpitot.

A bútor is érzi

A tervezést 2005-ben a D&AD kreatív szakmai díjátadón "Interaktív dizájn" kategóriában díjazták. Sorozatgyártása azonban azóta sem indult be.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés