free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Natúr smink barna szemhez

Borsa         Címkék: barna, , smink, szem, trükk 1 hozzászólás

Minden nőnek van olyan időszaka, amikor változatni szeretne a külsején, csak nem tudja, hogyan. A Borsa sminkese most gyakorlati útmutatást ad és trükkökre tanít, hogy ez ne legyen többé kérdés.

Néha még Borsamunkatársak is képesek arra, hogy időnként számot vessenek a birtokukat képező tudással, ami a sminkelést illeti. Mindannyian hosszú évek alatt fejlesztettük ki a saját jól/rosszul bevált módszereinket arra, hogyan változzunk át reggelente kócos, karikás szemű, piros orrú, gyűrött arcú koboldból nővé.

A füstös és a natúr szemek után a Borsa sminkese most nappali sminket készített. Az első részt a barna szeműek figyelmébe ajánlja. A főszabály az, hogy a nappali smink ne legyen kirívó, kihívó, akkor jó, ha észrevehetetlen. A szájfény például ezúttal nem is szerepel sminkesünk listáján, egyenesen nemkívánatosnak tartja nappalra. Szerinte, le kellene szoknunk a fény nappali használatáról és inkább a szelídebb színű rúzsokkal kellene próbálkoznunk. Pirosítóból is éppen csak egy leheletnyi szükségeltetik, a szemöldököt pedig porral és ecsettel hangsúlyozzuk, ha indokolt, a ceruzát is felejtsük el, mert az is erős.

Hogy érzékeltessük a különbséget a semmilyen és a diszkrét nappali smink között, ezért az első fotón megmutatjuk, hogyan nézett ki modellünk, mielőtt a sminkes gondjaira bíztuk volna. A modellnek ovális fejformája van - köszi Zsanett, rendben vagy, nyugodtság -, így nem kellett sokat rafináltkodni az árnyékolással. (Mivel mindig az ovális fejformára kell törekedni)

Sminkesünk azt tanácsolta, hogy az alapozót is küldjük bátran éjszakai műszakba, mert nappali fényben túlságosan észrevehető. Felmentést csak az kaphat, akinek pirosodások vannak az arcán. Modellünkre tényleg csak egy kevés került, szigorúan ecsettel, hogy minél vékonyabb réteg képződjön. (Pattanásokra jó tanács sminkes Borsamunkatárstól: a nagyon piros pattanásra, vagy egyéb hibára az alapozó fölé biggyesszük a korrektort.) Ha valakinek száraz a bőre, akkor először krémezze be az arcát, a felesleget itassa fel papírzsebkendővel, majd csak ezután vigye fel az alapozót a bőrére.

Mivel modellünknek világos bőre van, ezért sminkes Borsamunkatárs rózsaszín árnyalatú porpúdert választott az arcára. Belemártotta az ecsetet, rázott egyet rajta, mint egy rumbatökön, és azzal a mennyiséggel dolgozott, ami ezután az ecseten maradt. Finoman elosztotta, hogy mindenhová egyenletesen jusson. A szemöldöktől a halántékig húzott egy-egy csíkot mindkét oldalon, ezzel észrevétlenül emelte ki a homlokcsontot.

Sminkelés közben kiderült, hogy a barna szemeket a kék és a szürke különböző árnyalataival lehet a legjobban kihangsúlyozni. Ettől modellünk kissé meg is ijedt, mert gondolataiban megjelentek a hetvenes évek popénekesnői, akikre egyértelműen nem szeretett volna hasonlítani. FIgyelmen kívül hagyva arcjátékát, valahogy mégis előkerült egy kékszínű szemceruza és a már korábban megismert satír technikához hasonlóan, felkerült egy határozott kék vonal is a szemhéjak tövére.

Ezután jöhetett az elengedhetetlen fültisztító pálcika is. Sminkesünk elmondta: mindenki saját vérmérséklete és hangulata szerint satírozhat, a cél, hogy halványítsuk és eloszlassuk a festéket. Úgy kell csinálni, mintha egy papíron radíroznánk. Sminkesünk kizárólag a fotózás kedvéért használta ezt a világos árnyalatot, egyébként a kék sötétebb árnyalatait javasolta barnaszemű Borsaolvasóknak nappalra.

A szemhéjfestés után már csak a szempillákat kellett kihangsúlyozni, erről már tanultunk korábban: felülről csak vékonyan, alulról pedig a tövekhez nyomva, rápislogva kell kifesteni.

A végeredmény tényleg nagyon meggyőző. A természetes nappali smink egy halványrózsaszín árnyalatú rúzzsal vált teljessé. Ahogy cikkünk elején írtuk, a szájfény felejtős nappalra!

Ez a kis módosítás csak azért készült, hogy a Borsa sminkese szemléltesse, milyen az, ha a kép kedvéért feltett világoskék színt egy kicsit elnyomja. Aki idegenkedik a világoskéktől, az használjon sötétebb kéket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés