free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A PETA bojkottálja a H&M-et

Borsa         Címkék: bojkott, divat, h&m, peta 0 hozzászólás

A PETA szervezet azt állítja, hogy a svéd ruhaipari cég megkínzott állatok gyapját használja ruháinak előállításához. Felháborító, hogy ez a bizonyos - borzasztó - eljárás bevett szokás. Erős idegzetűeknek!

A H&M termékeinek bojkottjára szólít fel a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Méghozzá azért, mert tudomásuk szerint a svéd ruhaipari cég ausztrál juhtenyésztőktől vásárolt gyapjút használ, akiknél a mai napig is bevett gyakorlat a rendkívül kegyetlen, úgynevezett mulesing eljárás alkalmazása a jószágokon.

Ausztrál állatkínzás

A mulesing során a birkákból a farkuk környékén tenyérnyi nagyságú húst vágnak ki, méghozzá mindenféle érzéstelenítés vagy fájdalomcsillapítás nélkül. Ezzel létrehoznak egy heges felületet, melybe a legyek nem raknak petét, így meg lehet védeni az állatokat a parazitáktól, melyek elpusztíthatják őket. Ausztráliában az állatorvosok ezt a módszert elfogadható kompromisszumnak tartják az állatok életének megóvása érdekében. Ugyanakkor az is tény, hogy léteznek már sokkal kíméletesebb megoldások is a paraziták elleni küzdelemben, például a fehérje alapú injekciók, a biztonságos rovarirtók vagy a fajnemesítés. Éppen ezért több országban már megszüntették a mulesing alkalmazását, Ausztráliában azonban jó esetben is 2010-ig várat magára ez a lépés. A H&M vezetősége állítólag eljuttatott egy e-mailt a PETA-nak, amelyben azt ígérték, hogy hamarosan elkezdenek alternatívákat keresni arra, hogy olyan tenyésztőktől szerezhessék be a gyapjút, ahol nem kínozzák az állatokat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés