free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 otthoni tornaszer, ami nem csodaszer

Borsa         Címkék: lista, öt, otthon, tornaszer 0 hozzászólás

A fitness termekből háziasított tornaeszközök nem megfelelő használata esetén, karcsú derék helyett komoly sérüléseket is szerezhetünk. Ötös lista a szerekről és szakértői tanácsok, mert jön a tavasz.

Tény, hogy a háj ellen a legkézenfekvőbb fegyver a mozgás, ám egyáltalán nem mindegy, hogy milyen és mennyi. A tévéreklámok "áldásos" tevékenységének köszönhetően az a téves elképzelésünk támadhat, hogy a különböző home shopping tornaszerekkel - csak napi néhány perc gyakorlással, akár vasalás, főzés vagy tévénézés közben - könnyedén megszabadulhatunk felesleges kilóinktól, és éppen olyan kockás hasizmunk lesz, mint annak, akivel a terméket reklámozzák. Ez azonban közel sem fedi a valóságot.

Alábbi listánkban megpróbáltuk összeszedni a legnépszerűbbeket, melyek nyilván sokunknál a kezdeti lelkesedés után a lakás valamelyik eldugott zugában kötöttek ki. Most elmondjuk azt is, hogy miért. Egyébként pedig, csak, hogy hiteles és okos dolgokat adhassunk közre, Borsodi Balázs, fitness edzőt is megkérdeztük a témáról, aki csípőből intette óvatosságra Borsaolvasókat az az otthoni tornaszerek ész nélküli használatától.

Hasizomfejlesztő nyílpuska

Az Ab Toner fantázianevű eszköznek már a látványa sem túl bizalomgerjesztő, nem tűnik valami kellemes és örömteli mozgásnak önmagunk hason nyomogatása egy műanyag nyílpuskával. Nem mindegy, hogy milyen minőségűt veszünk belőle, és, hogy állítható-e a hasizom fejlesztési célból üzemeltetett kéziszerszám erőssége. Az átlagos izmosodni vágyók - tehát azok, akik utoljára gyerekkorukban hánytak rendszeresen tigrisbukfencet és mentek le hídba, de azóta csak a busz után futnak - könnyen lesérülhetnek, ha nincsenek tisztában a helyes használattal. Sérülést okozhatunk, ha például a gyomorszájba rakjuk. Ja, és ha nem végzünk ellenfeszítést az izmainkkal, akkor az egésznek semmi értelme a világon! Ráadásul ahhoz, hogy a látványos laposodási folyamat meg is induljon a testünkben, más kiegészítő mozgás is szükséges.


Hasizomfejlesztő kerék

Ha már a hasizomnál vagyunk, nézzünk egy másik - a nevében mindenképpen - középkori kínzóeszközre emlékeztető otthoni tornaszert. Ezt úgy kell használni, hogy térdelés után a szer kétkezes megragadásával mintha csak nagyanyáink módszerével sikálnánk a konyhakövet, elkezdjük az egész eszközt előre és hátra húzogatni. Az a helyzet, hogy erős kar- és hátizmokra is szükség van ahhoz, hogy helyes testtartásban végezzük ezeket a mozdulatokat, tehát az átlag izmosodni vágyó, aki (lásd fent) a legritkább esetben tudja magát megtartani hasizomból, könnyen sírással zárhatja az elsőre jópofának tűnő gyakorlatozást. Ennél a mozgásnál egyébként még a vállak erőnléte is számít, ami a nőknél nincs mindig a topon.


Expander - Arnold is ezzel kezdte

Az eszköz láttán gyerekkorunk trikós-rövidnadrágos, kék-fehér fröccsöntött tornacipős, kizárólag műanyagból készült gumirozott dzsörzé tornadresszes időszaka sejlik fel emlékezetünkben. Akkoriban valamennyire még sikerült kihúzni, a visszacsapódás azonban a legtöbbször fájdalmasra sikeredett. Csapódott a rugó a hátunkra, fejünkre, mindenhová, és csípte be a hajat meg a bőrt. Azóta persze felnőttünk. Ennél a sporteszköznél duplán számít a minőség, nem mindegy, hogy milyet választunk, ugyanis elképzelhető, hogy az olcsóbb változatokból kiszakad a rugó. A következményeket meg nem kell ecsetelnünk...

Twister - akár egy laza tánc

A Twister szakszerű használata olyan kontrollált mozgást igényel, amire "átlag izmosodni vágyó" (továbbiakban ÁIV) nem képes, de ha mondjuk mégis, és tökélesten megy a riszálás a tornaszeren, az sem garantál önmagában egyértelmű derékméret csökkenést. Állítólag a porcok kopását is elősegíti, úgyhogy ezzel is csak ésszel és mielőtt nagyon beindulnánk, nem árt megkérdezni egy edző véleményét is.


Tévénézős comberősítő

Azt szoktuk látni a tévében, hogy a tornaruhás háziasszony, amíg sül a csirke a sütőben, leül egy kicsit a tévé elé és közben ezzel a comberősítő alkalmatossággal tárogat. Balesetvédelmi szempontból nagyon jól teszi, hogy ezt az eszközt választja. Sőt! A csajok számára kifejezetten jótékony hatással bír ez a szerszám, mert az úgynevezett "renyhülésre hajlamos" izmokat karban tartja. Ha valaki nem tudja, hogy milyen izmok azok, amelyek renyhülésre hajlamosak, azok kedvéért elmondjuk, hogy a felkarunk alsó részén található izmok, de a combizmok is lehetnek ilyenek. Kezdeti lelkesedésünket hamar letörheti, ha a csak napi néhány perc használat ellenére sem enyhül a renyhülés, vagy a másik véglet, ha annyira túlerőltetjük magunkat, hogy másnap a wc-re sem tudunk leülni. Na, azért hajrá, de csak okosan!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés