free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Babás mamikázék

HT         Címkék: babmama, környezetszennyezés, összefogás, zöld 0 hozzászólás

Hímtagunk szerint a városi környezetszennyezés olyan ügy, ami miatt megérne bevetni egy baba-mama akciócsoportot. Zöld víziójában a babakocsisok a zebrán pirítanának rá az autós társadalomra.

Egyes vélemények szerint az emberiség a Föld rákja, mások inkább a vírust tartják illőbb hasonlatnak, megint mások megelégszenek azzal, hogy az embereket a Föld urának hiszik, és vannak olyanok is, akik természetfelettinek képzelik magukat. Nagy szerencsénkre, sokan, sokfélét gondolnak magukról és arról, hogy mi dolguk ezen a világon, de az egészen biztos, hogy a légszennyezés az emberi civilizáció egyik tünete.

Egyébként alap, hogy minden respektem a csajoké, és lehet, hogy sokat használom őket kampánycélokra, de sohasem önös érdekeim miatt, hanem inkább a cél szentesíti az eszközt alapon. Elmúltak már azok az idők, amikor ért finnyáskodni azon, ha nem kímélték a nőket és a gyermekeket, és voltak, vannak és lesznek olyan elmérgesedett szituációk, amikor ér bevetni a baba-mama akciócsoportot az ügy érdekében. Ilyen ügy például a városaink légszennyezettsége is.

Légszennyezésről akkor beszélünk, amikor a levegőben olyan mennyiségben található meg egy, vagy több szennyező anyag, hogy az a környezetére káros lehet. Amióta Föld a Föld, légszennyezés mindig károsította a környezetet. A vulkánok kitörnek, az erdők leégnek ma is, de az elmúlt pár száz évben mesteséges légpiszkítónak beszálltak az emberek is. Civilizált országokban, így hazánkban is, törvények határozzák meg, hogy egy illető számára mekkora mennyiségű légszennyezés az egészséges, de törvény mondja ki azt is, hogy mikortól egészségtelen.

Azt viszont mindenki tudja, hogy az egészségi állapotot nem lehet törvényileg szabályozni, ezért teljesen mindegy, hogy mit mutatnak a különböző felmérések a városaink légszennyezettségi helyzetéről. A törvényi alapú mértékegységfüggés, az emberi egészséget károsító szennyező anyagok határértéke maximum a polgármestereknek számít, mert határértékektől függetlenül egészségtelenül büdös van a városban, és a törvénybe foglalt ilyen-olyan határértékek nem akadályozzák meg a rosszlevegűség hosszútávú hatásait sem. A törvényesen még egészséges légszennyezésbe is bele lehet betegedni, esetleg korábban halni. Viszont az is lehet, hogy városatyáink tudják, amit mi még nem, hogy a rosszlevegűség az emberiség és az ő tüdejének egyik újabb evolúciós kihívása.

Alap, hogy a kisbabáknak is jár a levegő, és az is, hogy egy gondos szülő minden helyzetben óvja gyermekét a különféle erős impresszióktól, levegőztetésnél különösen, mert egy egészséges babának több órás "szabadlevegőnlevés" javalt még a szakemberek szerint is. Egy hozzáértő szülő például nem teszi ki kisdedét a déli verőfénynek levegőváltozásra hivatkozva, és nem a benzinbűzös körúton szellőzteti a kicsit, beletologatva a babakocsit az autók kipufogógázába, mert az nem jó sem a babának, sem a mamának. Ennek ellenére, a "Kismamákkal a tiszta levegőért" akció alapötlete az, hogy a cél szentesíti az eszközt alapon, egy, vagy több alkalommal közös baba levegőztetésre szervezzük lakóhelyünk kismamáit, a városunk legszennyezettebb levegőjű pontjaira, így fejezve ki nemtetszésünket a rosszlevegűség miatt.

Természetesen a félősebb szülők adhatnak gázmaszkot a kicsikre az akció ideje alatt, a hatás fokozása és a figyelemfelhívás hatékonysága érdekében. A kismamák és újszülöttjeik babakocsis demonstrációja a városi zaj- és légszenyezettségi ártalmak ellen sajtóvisszhangja garantált. Mindenki tudja, hogy ha kisgyerek szerepel egy mozifilmben, vagy egy élőláncban, vagy egy kampányban, az már tartalomtól függetlenül fél siker, mert mindenki volt gyerek és mindenki szereti a gyerekeket, még a rablógyilkos kiskorúakat is. Sőt, itt a cél is nemes, a tiszta levegőért áldozzuk fel a nőket és a gyerekeket, és ha kellő mennyiségű babakocsis kismama gyűlik össze, akkor esetleg élő barikádként demonstrálhatnak a rosszlevegűség ellen.

Látom is, ahogy a zebrán felsorakozva, többszáz babakocsis kismama néz farkasszemet a füstös dugóban ülő dühös, értetlenkedő, szégyenkező gépjárművezetőkkel, akik végre elgondolkodnak, és rájönnek arra, hogy az emberi környezetet veszélyeztető tevékenységükkel maguknak és másoknak is kárt okoznak.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés