free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Békamentők kerestetnek!

Borsa         Címkék: barna, béka, felhívás, mentés, veszély 0 hozzászólás

A tápió vidéken élő barna ásóbékák a legkevésbé sem tehetnek arról, hogy vándorlási útvonalukat egy forgalmas autóút keresztezi. Ha nem volnának a békamentők, ezrével pusztulnának el az idén is.

A tápió-vidéki természetvédők - Farmos határában - idén is megkezdték a barna ásóbéka-mentő szezont. Az állatok vándorlása február végétől több héten át tart, ennek útvonala pedig éppen a 311-es főutat keresztezi. Mivel az utat senkinek nem áll szándékában emiatt elterelni, ezért a békák számára kerítést építenek, akik biztonságosan juthatnak el a Nagy-Nádashoz. Tavaly több mint 15 ezer békát mentettek így meg az önkéntes békamentők.

A szervezők egész márciusban folyamatosan várják azokat, akik szívesen vennének részt a mentésben. Nemcsak iskolás csoportokat, hanem egyéni segítőket is szeretettel várnak. A segítségre most még inkább szükség van, miután február 25-én - valószínűleg egy autóból felelőtlenül kidobott cigarettacsikknek köszönhetően - leégett a terelő kerítés egy körülbelül kétszáz méteres szakasza.

Tudjuk, hogy a békákért nem mindenki rajong, az 5-7 centis barna ásóbékától azonban nem kell félni, nem termel méregváladékot, és nem pisil a szemünkbe sem. Nevét onnan kapta, hogy az úgynevezett ásósarkantyúival ügyesen ássa be magát a homokba, amit csak márciusban hagy el a víz kedvéért. Ha mentek békákat menteni, gumicsizmát, bakancsot, széldzsekit, kesztyűt, láthatósági mellényt nem árt magatokkal vinni. A béka-őrjárat minden reggel 7 órakor indul a farmosi vasútállomástól. Mielőtt nekiindulnátok, érdemes előre egyeztetni Németh Andrással, a 06 20-234-9994-es telefonszámon vagy a mmetapio@gmail.com címen.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés