free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Függöny belátással

Borsa         Címkék: belátás, függöny, kilátás, tárgy 0 hozzászólás

Redőnyt legtöbbször sötétítés céljából használunk, vagy, hogy ne lássanak be a szomszédok a lakásba. Egy finn dizájner fenti funkciókat figyelmen kívül hagyta, ám redőnye ettől még nagyon is jól sikerült.

A Better View, egy finn dizájnerlány, Elina Aalto alkotása. Egy olyan sötétítő függönyről van szó, melybe éjszakai városi látképek sziluettjeit lyukasztgatják bele oly módon, hogy azok aztán a kintről érkező fény által lesznek láthatók. Túlzottan világos ettől ugyan nem lesz a szobában, viszont némi beleéléssel az éjszakai Tokióban vagy a modern Helsinkiben érezhetjük magunkat. Eddig ugyanis e két városot ábrázoló darabok készültek el. A kollekció azonban ennyivel még nem fújt ki, jelenleg már a stockholmi és a párizsi verziókon is dolgoznak.

Művészi gyakorlatiasság

Az ötletet a tervező egy olyan alkotásból merítette, melyet az Oslói Művészeti Múzeumban látott. Egy nagy méretű kép, melyet a vászon perforálásával hoztak létre, úgy lógott a falon, akár egy festmény. Elina azt gondolta, kár, hogy nem az ablakra akasztották fel, hogy a lyukakon át bejöhessen rajta a fény. Aalto tervezéseiben egyébként gyakran egyesül a gyakorlatiasság a művészi elképzelésekkel. Munkájához a mindennapi életből és a képzőművészetből egyaránt ihletet merít. A függönyöket rendelésre készítik, egyesével, kézi munkával. Anyaga PVC-vel bevont poliészter.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés