free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Pezsgős, almás csirkemell

Borsa         Címkék: csirke, ízi, kaja, vacsora 0 hozzászólás

Borsamunkatárs talán szintén a tavaszt érezte a zsigereiben, amikor előszedte otthon a dugipezsgőt és a nemes nedübe fojtott egy háziszárnyast. Mentségére meg kell jegyeznünk, végszükségben volt.

Borsamunkatárs is ismeri a nemisbéka által felvetett problémát, mi a fenét főzzön akkor, ha akármilyen eredetű fáradság okán semmi kedve elvonszolódnia a boltig. Ilyenkor jön a kreativitás, ami ugye nem fogyasztja olyan látványosan az erőnket, mint a felcihelődés és kajabeszerző körútra való indulás.

Nem állítjuk, hogy Borsamunkatárs előírásszerű háziasszony lenne, de azért még hónap végén is össze tud vakarni egy ebédrevalót a kamrából és a mélyhűtőből. (Ez persze sok éves rutin eredménye, a kezdő háztartásvezetőknek nem kell sírva fakadniuk.) No és persze ahogyan Békánál, Borsacsaládnál is akadgat némi alkohol a spejzban, ami szintén sokéves gyakorlás eredménye. Most a körbenézegetés eredményeképpen, talált egy fél üveg, három napja felbontott szárazpezsgőt, néhány szépkorú golden almát, és persze az obligát csirkemelleket a mélyhűtőben. Mivel a pezsgő már úgyis agonizált, elhalóan sziszegett egy kicsit - a ráncos, szlöttyedt almákat ebben a formában úgysem eszi meg senki -, fejben összekombinálta őket a hússal. Úgy gondolkodott, hogy ha van pezsgős káposzta és pezsgős malac, akkor miért ne lehetne pezsgős csirke is.


Gyorsan felszaladt a netre és szembesült azzal, hogy valóban létezik ilyen kombináció, de a megadott receptek egyike sem tartalmazott almát, viszont tejszínt kívánt, ami nem volt otthon. Így hát megalkotta saját receptjét. Eredetileg a Jamie Oliver által preferált, alufóliabatyus módszerben gondolkodott, de aztán rájött, hogy ez remekül megoldható egyszerűbben is. Tehát tépett két, meglehetősen hosszú alufóliadarabot, és kibélelte velük a kistepsijét egyszer hosszanti és egyszer kereszt irányban. Mivel a tepsi kicsi, a fólia pedig a legszélesebb fajta volt, gyakorlatilag készen is volt a szellősen lezárható főző alkalmatosság, így kényelmesen átjárhatta a húst és az almát a pezsgő gőze.

Így készül

A szobahőmérsékletű csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit állni hagyjuk. Három-négy almát meghámozunk és felkockázunk, valamint felszeletelünk egy nagyobb hagymát és két gerezd fokhagymát. Némi bacon szalonnát is felkockázunk. Nagyon vastagon kivajazzuk az alufóliával bélelt tepsit, beleszórjuk a hagyma-, a szalonna- és az almakockák felét, majd ráfektetjük a húst is.

Ínycsiklandozó végeredmény

Betakarjuk a maradék hagymával és gyümölccsel, és ráöntünk két deci pezsgőt. (Aki cifrázná, az készítsen egy-egy kávéskanál kakukkfűből és majorannából egy deci vízzel, tömény főzetet, és azt is szűrje rá a húsra.) Az alufóliát - bőséges helyet hagyva a hús fölött - összezárjuk, és mehet is a 200 fokos sütőbe. Úgy negyven perc után a fóliát kinyitjuk, elpárologtatjuk a lé egyharmadát, és rápirítunk a húsra, amit a szaftos alma-hagyma körítéssel kínálunk. Jó tesz neki a rizs és a krumplipüré is.



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés