free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szelektálj a Földért!

Borsa         Címkék: ész, föld, hulladékgyűjtés, szelektív, szemét 0 hozzászólás

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tapasztalatai szerint sokan azért nem gyűjtik szelektíven a szemetet, mert nem tudják, hogy pontosan mit és hogyan kell. Pedig csak kis fáradtság utánajárni.

A "Mindenki dobja be a magáét" reklámkampányban azt láttuk, hogy ha bedobjuk a kukába a papírt/üveget/pet-palackot/sörös dobozt, akkor a fedél baljós rázkódása után mindegyikük kirepül a szemétgyűjtőből és sajátos, paranormális repülés következtében megmutatja a szelektív konténerekhez vezető utat. Ilyen konténerből ma már egyre több van, melyeket az úgynevezett gyűjtőszigeteken helyeznek el. Külön gyűjtendő a papír, a műanyag, a színes, és a fehér üveg és a fém. A papírok közé ne kerüljön használt papír zsebkendő vagy zsíros-olajos szalvéta. A papírból készült üdítős dobozokról csavarjuk le a kupakot és tapossuk őket laposra. Ettől kisebb helyen elférnek majd. Ugyanígy tegyünk a műanyag palackokkal is! A műanyagok közé semmiképpen ne kerüljön ételmaradék, papírcímke, CD lemez, nylon-harisnya, hungarocel. A fémek közé a kutya-vagy macsakeledeles fémdobozt csak kimosva szabad bedobni.

A gyűjtőszigeten kívül léteznek még a hulladékudvarok is, ahol személyzet végzi a veszélyes hulladékok átvételét. Ilyenek például a gyógyszerek, amelyeket tilos az otthoni szeméttárolóba vagy a lefolyóba önteni, mert a vízbe és a talajba kerülve veszélyeztethetik a környezetünket. Az elektronikus berendezéseket még a lomtalanításkor sem tanácsos kidobni, a legtöbb üzletben, ha újat veszünk, leadhatjuk a régit. A lemerült, használt elemek is veszélyes hulladéknak számítanak, ezeket is vigyük el a kijelölt helyekre.

Ezeket állítják elő a hulladékból:

Az FKF Zrt. ingyenes hívható forródrótja: 06-80 -204-3869

Igazán nem nagy fáradtság külön gyűjteni a szemetet és egy laza sétaképpen elvinni időnként a gyűjtőszigetekre. Ne gondolkodjunk úgy, hogy minek, úgyis összeönti őket majd valaki! Talán ösztönzőleg hat, ha elmondjuk, hogy évente 300.000 tonnányi szelektíven gyűjtött hulladékot hasznosítanak újra. A szelektálással megkíméljük a természeti erőforrásokat és csökkentjük a földben halmozódó szemét mennyiségét.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés