free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Robbanó virágcsokrok

Borsa         Címkék: kultúrtripp, módszer, művészet, robbanó, virágcsokor 0 hozzászólás

A művészet célja a pillanat megragadása, ami egy izraeli fotóművésznek különösen jól sikerült. A módszerrel , ahogyan alkotásai készültek nem értünk egyet, viszont a végeredményt csodáljuk.

Egy izraeli fotóművész olyasmit művelt virágcsokrokkal, amit eddig valószínűleg még senki. A magunk részéről nem javasolnánk, hogy bárki is nekiálljon otthon utánozni. Ori Gersht fotóművész Time After Time című, a tavalyi évben készült fotósorozatában robbanó virágcsokrokat örökített meg. Az eljárás ugyan kissé destruktívnak tűnhet, ám a végeredmény megdöbbentően gyönyörű lett.

www.lifelounge.com

A fotók megalkotása egészen konkrétan úgy zajlott, hogy a csokrokat folyékony nitrogénbe helyezte, lefagyasztotta, majd pedig felrobbantotta. A robbanás közben pedig ügyesen lekapta azt a mindösszesen 1/6000 másodpercnyi pillanatot, amikor is a virágok darabkái  szétspricceltek a levegőben. A virágok, amelyek gyakran a békét jelképezik, ebben a folyamatban a brutalitás áldozataivá válnak, ám arra az egyetlen pillanatra olyan szépségükben mutatkoznak meg, ahogy más körülmények között nem. A művész mindezzel az idő és az optikai észlelés, a fénykép és az objektív valóság kapcsolatának megértéséhez kívánta közelebb vinni az alkotások befogadóit. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés