free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavaszi HAJsza

-PészM-         Címkék: fodrász, haj, hitek, púder, tévhitek 0 hozzászólás

Napokig üldöztük Borsafodrászt, ugyanis mindenáron bizonyságot akartunk kapni arról, mennyi ócska legendának és ostobaságnak dőlünk be pancser módon. Bebuktuk. Nem is vagyunk annyira hülyék.


A legtriviálisabb kérdések sortüzét állta derékul Hegedűs Csilla, ezek egy részét már csak a maradék önbecsülés megmarkolása okán se jegyzem le. Mégis titáninak tűnő feladat lehetett a délutáni csúcsban, két páciens között olyanokra felelni, hogy - forszírozva a tavasziböjt-analógiát - tavasszal hogyan "fogyjunk" a hajunkból, hogyan suvickoljuk ki belőle a téli mérgeket, és hogy a globális ellenségtől, a napfénytől a hajat is kell-e óvni, a bőrünk mellett. Hát, kapaszkodjunk meg társaim: igen - bizony, hogy kéne. Egyfelől tavasszal annyira nem is kardinális a kérdés, inkább a téli-nyári időszámítás a vízválasztó, másfelől pedig: a hajpakolások időszakos (értsd: rendszeresen időszakos!) használata nem évszakfüggő.

Magyarán tavasszal se nagyobb truváj a hajápolás, mint ősszel - csak a szokásos vágások, frissítések, pakolások (típustól függően), és persze alkalomadtán a kímélet: egy-egy rövidebb, lélegzetvételnyi pauza a festések között. Amúgy pedig a nyári tűzforróság és szárazság ellen millió és egy készítmény fog sorakozni az üzletek polcain a kegyeinkért könyörögve, és legyünk szívesek élni is velük, ha nem akarjuk tövig elsöprűsíteni a loboncot: a nedves és száraz hajra is fújható, az UV-sugárzástól pajzsként óvó spray-k a barátaink.

De menjünk tovább: igaz-e, hogy a formázott hajkoronát a forró levegővel való szárítás után érdemes egy kis hideggel is megküldeni. Igaz, igaz ez is. Ha például körkefével vagy hajcsavarókkal trükközünk, az eszközök leválasztása után a forró haj hamarabb összeesik, előbb veszít a tartásából. Egy kis hideg levegő masszív gerincet ad a formának, de ha ráérősek vagyunk, hagyhatjuk akár lassan is kihűlni a frizurát egy jó kávé és Borsa-olvasgatás mellett.Nem mehettem el szó nélkül a bio- és természetimádat mellett sem. Hogyan dolgozik a természet nagy patikája, avagy mennyire trendi dolog az otthoni - sörös-teás-olívaolajos meg citromos-kamillás, satöbbi - másodhegedűsök bevetése. Hmm, nem élünk vele, ami azt illeti. Szakértőnk szerint ez leginkább, de legalábbis egyelőre, a táplálkozásban hódít, és ő maga is azon az állásponton van, hogy mára olyan remek, kíméletes és professzionális termékek állnak a rendelkezésünkre, amelyek - ha fájó is belátni az anyaföld vereségét - bizony kenterbe verik a naturális arzenált, a háztájit. Jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy az idősebb korosztály preferanciáját nem egyszer az ősrégi, még az ükanyjuktól eltanult módszerek tartják bilincsben, de ezen nincs mit csodálkozni - viszont mi, fiatal lusták, ritkán kenegetünk meg olívázunk otthon, inkább a kényelmes modernre adjuk a voksot.

Az otthoni hajformázás azonban nem minden fronton marad (feltétlenül) alul a szakértő kezekkel szemben. Hegedűs Csilla egyik leggyakoribb tapasztalata, hogy - mily meglepő - mindenki merőben más frizurára/hajtípusra vágyik, mint ami megadatott. Az egyenes, vékony szálú sörénnyel megáldottak naná, hogy dús, göndör fürtökért rimánkodnak, míg a bozontosok tükörsima egyenest kérnének, ha lehet. És lehet, szerencsére.

A hajvasalás ma már otthon is biztonsággal és minőségi módon elvégezhető napi rutin. Ha érintettek vagyunk a kérdésben, a kerámialapos hajsimítókkal munkálkodjunk, mivel ezek a hajszálakban lévő nedvességet bent- és megtartják, így a sprődség kockázatát a minimálisra csökkenthetjük. Persze van az a hajkorona, ami hozzáértőt kíván: akik például Soma-sörényből varázsolnának Rihannát, azok menjenek fodrászhoz, és óvakodjanak az esőtől, meg mindenféle nyirkos-nedves helyiségtől a nagy átváltozást követően.

És, hogy visszakanyarodjunk a bevezetőben felvetett lúzerségre, Csilla szerint közel sem a szájrul szájra terjedő hajápolási legendák és a működésképtelen házi praktikák destruktív kihatása a mérgező (gyakorlatilag nem létező jelenségről beszélünk), sokkal inkább a fodrászszakma kontárjai a ludasak - de ez egy másik kérdés, és külön anekdotagyűjteményt érdemelne.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés