free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 melléfogás neves divattervezőktől

Borsa         Címkék: bakik, divat, divattervezők, kirakat, readytowear 0 hozzászólás

Az alapvetően rendben van, ha a divattervezők élnek a művészi szabadságukkal, viszont néha nem csupán túllőnek a célon, de úgy tűnik, meg sem próbálnak beletalálni. Ötös lista tervezői bakikról.

A divattervezőkről sokakban az a kép él, hogy csupán túlfizetett elmebetegek, akik elszállt agyuk torzabbnál torzabb látomásait szabadítják szezonról szezonra a kifutókra, egy szűk réteg elragadtatásától kísérve. Nos, még ha szerintünk ez a felfogás nem is állja meg a helyét és igyekszünk - ha más nem, munkaköri kötelességből - kifejezetten nyitottan hozzáállni a kreátorok műveihez, néha akkor is szembetaláljuk magunkat olyan darabokkal, melyekbe egyszerűen képtelenek vagyunk belelátni akár csak villanásnyi értelmet vagy esztétikumot. Ezúttal ilyen tervezésekből állítottunk össze egy listát. Hogy valamilyen módon szűkítsük  kört, ezért a most következő kreációkat kizárólag aktuális, Ready to wear - azaz az elvileg kevésbé művészkedős kategóriába tartozó - kollekciókból választottuk ki.

Balenciaga

Óvónénik, áruházi eladók, ápoló-, valamint a takarítónők jellemző viselete volt a nyolcvanas években, egy ehhez hasonló kialakítású, lábujj-és sarokvillantásra kiválóan alkalmas lábbeli. Bár az általában fehér volt, és a sarka sem volt ennyire magas, de lényegileg legalább annyira rettenetesen nézett ki, mint ez, a Balenciaga által készített luxusváltozat. Közel 1700 dolláros ára ugyan megnyugtató biztosíték arra, hogy nem sűrűn bukkan majd fel ez a modell a pesti utcán, ugyanakkor némileg tartunk attól, hogy netalán valamelyik középkategóriás márka kínálatában előbb-utóbb megjelenik az utánzat...


Lanvin

Tilda Swinton nem egész pontosan ilyen, ám egy ehhez nagyon hasonló Lavin ruhában vette át idén a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Az általa viselt modell és e között a közös vonás az, hogy mindkettő úgy fest, akár egy finom anyagból készült, nagy, fekete szemeteszsák.


Mark Jacobs

A képen szereplő kreációból nem tudunk kiemelni egyetlen olyan darabot sem, melyre azt mondhatnánk, hogy az külön, valami mással kombinálva esetleg hordható lehetne. Ha Marc Jacobs célja az lett volna, hogy egy majdani rajzfilm frigid történelemtanárnő karakterének tervezzen jelmezt, akkor ez az eredmény teljesen rendben lenne, máskülönben viszont totálisan kiábrándító.
Martin Margiela

Minden valószínűség szerint nem ússzuk meg, és belátható időn belül bizony divatba fog jönni a válltömés. Ám most még igyekezzünk inkább nem gondolni erre, és a vészjósló űrzakó helyett, fókuszáljunk a nadrágra. Nem tudjuk, hogy Martin Margielának mennyi munkája fekszik eme darab megalkotásában, ugyanakkor szerintünk ehhez nem is feltétlenül kell egy elismert divatkreátor, helyette elég néhány virgoncabb kutya, egy közéjük vetett, sima, fehér nadrág és egy bátor ember, aki a megfelelő ponton kirángatja azt a szájukból.


Prada

Az androgünia jegyében készült Prada férfiruha-kollekció ékes darabja ez a nadrágon viselhető, csillogó, fodros miniszoknyácska. Nem a tolerancia hiánya, sokkal inkább az esztétikai érzékünk megléte mondatja velünk azt, hogy ez a ruhadarab borzasztóan ronda, és léte úgy, ahogy van, felesleges. A férfiaknak, akik szoknyát akarnak hordani, mi továbbra is kizárólag a skótot ajánlanánk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés