free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ölésben jók vagyunk

HT         Címkék: erőszak, háború, hímtag, pasik, szülés 0 hozzászólás

A fejekben az a közhely uralkodik, hogy a csajok szüljenek, a pasik háborúzzanak. Lehetetlen eldönteni, hogy melyik fájdalmasabb, ennek ellenére a közvélemény mindkettőtől elvárja, hogy tegye a dolgát.

Ha az emberi cselekedeteknek lenne neme, akkor a háborúé biztos a hím volna. A békének meg nyilván a nőnem jutna. A hőbörgés nem csaj szokás, viszont a pasik gyakran viaskodnak férfiasságból, és az élettel ellentétes, harcias tevékenységeket is inkább ők bírják. Köztudott, hogy a férfiakat szállja meg inkább az erőszak szelleme, és a pasik vélik minden dolog szülőatyjának a háborút. Általában a pasik tartanak ki hajlíthatatlanul, utolsó emberig védve hadállásaikat, és magasztalják a halált, például az ország szabadságáért, vagy bármilyen eszméért, büszkeségért, különböző istenek parancsára és méltatása végett, vagy az örök emlékezetért, absztrakt elvért, az élet értelméért. A végeredmény ismeretes. Ölésben jók vagyunk.Civilizálódásunk óta emberek milliói vesztek oda véres csetepatékban, öldöklésekben, módszeres kiirtásokban, forradalmakban és világháborúkban. Senki sem tudja, hogy mi az igazi mozgatóereje annak, amiért az emberek oly buzgón irtják egymást, mint ahogy azt sem, hogy miért fegyverek biztonságában nézünk farkasszemet egymással, vagy, mint azt, hogy a tömegpusztító technológiák korában, az első terrorellenes világháború éveiben miért áltatjuk békével magunkat. Mindenesetre jogos a megállapítás, hogy a békét prédikáló, de háborút vívó illetők többsége férfi. A halálba az életért mozgalmárainak többsége olyan pasi, aki éretten, erkölcsi meggyőződésből, felelősségteljesen, mindenre elszántan, józan megfontoltságból háborúzik, és alakítja történelmét. A konfliktumegoldás pasidolog. Rendszerint a pasik tartanak bajoktól, veszélyektől, válságoktól, és többnyire ők is generálják azokat. A férfiak állnak helyt vagy esnek el. Ha halni kell, akkor meg inkább hősiesen, mind egy szálig.

Annak ellenére, hogy a hősöket is anya szüli, a csajok az utóbbi évekig tűrték a pasik háborúit. Számtalan anyát vigasztalt és vigasztal a pasilogika, márminthogy igenis volt értelme elmurdelni a fiúnak az ügyért. Merthogy ügy mindig akad, amiért egy férfinak érdemes meghalni, meg a hősi halál amúgy is afféle férfias dolog. Az ügyért háborúzás egyébként eredhet véletlen tévedésből, vagy azért, mert a másik kezdte, de egy pasinak ér teljes mellszélességel kiállni mellette, hittel és meggyőződéssel, életét és vérét nem kímélve szolgálni azt. A kedves anyukák meg, meg kell, hogy elégedjenek azzal a vigasszal, hogy az ügyért való háborúzás célja egyébként a béke, a fegyverkezés pedig pacifista tevékenység.Egyes vélemények szerint, a csajok is lehetnek hősi halottak, de akkor hagyományosan szűzen kell véghezvinni az elhalálozásukat, példaként elég csak Johannára az orleans-ira gondolni, más elképzelések a szülést a háborúhoz hasonlítják, mert mindkettő esemény véres és egy új korszak kezdete, megint mások azt mondják, hogy gyereket szülni legalább akkora hőstett, mint dugovicstituszkodni. Lehetetlen eldönteni, hogy a szülés vagy a háborúzás a fájdalmasabb tevékenység, ennek ellenére a közvélemény mindkét nem képviselőjétől elvárja, hogy tegye a dolgát. Az a közhely uralkodik a fejekben, hogy a csajok szüljenek, a pasik háborúzzanak. Manapság viszont eljutottunk egy olyan szintre, ahol mindkét tevékenység végzetes lehet.Elég csak a demográfiai- vagy a hidrogénbombára, és a fogamzásgátlásra vagy a lelkiismereti okokból elkövetett katonai szolgálat megtagadására gondolni. Ehhez képest egyrészt a pasikat még mindig izgatja a fajfenntartás, és elképesztő eredményeket érnek el a mesterséges reprodukciós technológiákban, lassan már egyáltalán nem lesz szükség a csajok testére az utódok kihordásához, másrészt a nők egyenjogúsítása nevében, harcias csajok követelik, hogy részt vehessenek környezetük fegyveres védelmében. Egyébként teljesen lényegtelen, hogy hímnemű maradna-e a háború szó a vegyesivarú hadseregek és a mesterséges népességszabályozás korában, mert a csajok szaporodásból való kizárásának, és ölési feladatokra történő alkalmazásának semmi köze a békéhez.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés