free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 lélegzetelállító mobil a jövőből

Istvánffy Dávid         Címkék: dizájn, jövő, lista, mobil, telefonok 0 hozzászólás

Néhány év múlva a zsebünkben lapuló készülékek köszönőviszonyban sem lesz azokkal a cuccokkal, amelyekn ma kommunikálunk. Sőt, egyáltalán nem biztos, hogy a zsebünkben hordjuk majd mobiljainkat. Lista a jövő legjobb mobiljaiból.

Néhány év múlva lehet, hogy éppenséggel a csuklónkat díszíti majd a telefon, de lehet, hogy teljesen más formában visszük magunkkal digitalis pórázunkat. Az alábbiakban néhány elszabadult ötletet mutatunk be kreatív tervezők asztalairól.

http://gadgetpinoy.comCsuklómobil

A New York-i illetőségű Manon Maneenawa a digitális ébresztőórákat, illetve a karórákat álmodta egybe egy mobiltelefonnal. A TripleWatch nevű készülék két tengely mentén is hajtogatható, így ha éppen nem használjuk, a könyvespolcra állítva jelzi nekünk az időt. Azonban a hozzá tartozó csuklópántba illesztve karóraként magunkkal vihetjük. Ebben az üzemmódban két nagyméretű oldalsó gombja segítségével aktiválhatjuk a kihangosítót, illetve szakíthatjuk meg a hívást, így például vezetés közben is biztonságosan telefonálhatunk.


www.product-reviews.netCsupagomb mobil

A szerb születésű Branko Lukic munkája a funkcionalitást előtérbe helyező CUin5 koncepció. Lukic már 18 éves korában formatervezői díjakat nyert, s napjainkban is a különös, meghökkentő, de mindenképpen újító terveiről ismert, legyen szó elektronikai eszközökről, sportszerekről, lakberendezésről, sőt, akár alternative üzemanyagokról. A CUin5 különlegessége, hogy gyakorlatilag kizárólag gombok borítják a felületét, kijelző nem is kapott rajta helyet. Bár ez csökkenti a telefont fotózásra, képüzenetek küldözgetésére használók szemében a kis gép értékét, azonban mennyire praktikus, hogy zsebünkbe nyúlva nem kell utána forgatni a mobilt, hanem bármelyik oldalát használva kezdeményezhetünk hívást. A félreértések elkerülése végett – hogy ne nyomjunk meg véletlenül olyan billentyűket, amelyek épp a hátlapra kerültek – az a billentyűzet aktiválódik, amelyen az első gombot lenyomtuk. S bár a CUin5 szinte biztos hogy jelen formájában piacképtelen, számítsunk rá, hogy Lukic ötletének részletei feltűnnek majd néhány év múlva vásárolt készülékünkön.


www.synaptics.comLefektetős mobil

Az első Synaptics Clearpad nevű érintőképernyőt használó telefonon az Apple iPhone-jához hasonlóan nincsenek gombok, csupán egyetlen óriási érintőképernyőből áll az egész. Ez már egy létező prototípus, amelynek érdekessége, hogy fektetve kell használni. Különlegessége, hogy az úgynevezett dinamikus menürendszernek köszönhetően több funkció is használható egyszerre. Például, a mobil képes fogadni GPS-koordinátákat, s így, telefonálás közben is használhatjuk a műholdas helymeghatározót, amelyen a beszélgetés során megnézhetjük, hova kell eljutnunk. Kíváncsian várjuk a feltűnését a mobilszolgáltatók kínálatában.


www.portablegadgets.netFunkcióváltoztatós mobil

Az Onyx és Lukic koncepciójának ötvözetét idézi a BenQ-Siemens terve, a Black Box. A telefon teljes felületét érintőképernyő borítja, amelyen annak megfelelően tűnnek fel a gombok, hogy a felhasználó éppen milyen funkciót választott. Ha telefonálni szeretnénk, akkor a számbillentyűk jönnek elő, ha zenét hallgatnánk, a régi rádiókat idéző tekerős hangerőszabályzó. A Lukic-féle telefonnal ellentétben azonban ezen a mobilon fotókat és videókat is meg tudunk majd jelenítnei, hiszen egyetlen nagy képernyőből áll az egész. Arra nézvést nincs információ, hogy tervezi-e a tömeggyártást a kifejlesztő cég, az azonban biztos, hogy egy roppant izgalmas és érdekes kísérleti modellel van dolgunk.


www.nokia.com Nanomobil

A végére hagytuk az egyik legizgalmasabb megoldást, a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) 2008. február 24-től május 12-ig nyitva tartó „Design and the Elastic Mind” (Dizájn és a Rugalmas Elme) kiállításán bemutattott Morph nevű készüléket. A Nokia Kutatóközpont (NRC) és a Cambridge-i Egyetem (Egyesült Királyság) által közösen kifejlesztett nanotechnológiai tanulmánykészülék célja, hogy bemutassa, mennyire rugalmasak és alakíthatók lesznek a jövő mobiljai, melyeket teljesen eltérő alakúra formálhatunk. A rugalmas anyagokat, áttetsző elektronikát és öntisztuló felületeket is alkalmazó telefon azt vizsgálja, hogyan alakítható át a mobilkészülékek formája és funkciója. Mint a képekből is látható, teljesen váratlan és különleges formák és funkciók elegyíthetőek a megfelelő technológia felhasználásával. Kíváncsiak leszünk, mikor tűnnek fel az effajta készülékek a divatbemutatók kifutóin, de még jobban várjuk, hogy rátehessük a kezünket egy-egy ilyen futurisztikus kütyüre. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés