free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gigatorony Londonban

Borsa         Címkék: gigatorony, jövő, london, tervezés, városkép 0 hozzászólás

Ha minden a tervezők elképzelése szerint alakul, néhány éven belül bizony igencsak meg fog változni London sziluettje, ugyanis egy 500 emeletes felhőkarcoló emelkedik majd a város fölé.

A Popularchitecture tervezői egy 1500 méter magas tornyot álmodtak a brit fővárosba, mellyel szerintük megoldhatóvá válna az évi körülbelül 100 000 új lakó elhelyezése, akiknek felbukkanására a jövő évtized közepéig számítanak.

Nem csak egy épület

Az torony voltaképpen nem pusztán mint épület funkcionálna, hanem sokkal inkább úgy, mint egy város a városban. Tehát nem csupán lakások és munkahelyek kapnának benne helyet, hanem olyan intézmények is, mint mondjuk az iskola vagy a kórház, de nem maradnának ki például a szórakozóhelyek és a parkok sem. A koncepció szerint tehát a legtöbb lehetséges dolgot helyben lehetne intézni. Mindemellett a víz és a háztartási hulladék újrahasznosítását is a tornyon belül oldanák meg.

www.popularchitecture.com

Viszonyításképpen: jelenleg a világ legmagasabb felhőkarcolója a Taiwanon álló Taipei 101 a maga 509 méteres magasságával. A londoni gigatorony közel háromszor ilyen magasra nyúlna.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés