free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A tárgykultúra nem úri huncutság

Borsa         Címkék: design, dizájn, évköny, magyar, tárgy 0 hozzászólás

Hiánypótló kötet jelent meg a napokban Design évkönyv 2008 címmel. Magyar szerző, magyar nyelven eddig még sosem írt összegző könyvet a design világának eseményeiről.

A szomorkás hazai viszonyok ellenére a Design Évkönyv 2008 lelkesítő és vidám olvasmány. Megtudjuk belőle, hogy a nagy hirtelen nálunk is megjelent luxusbutikok és bútorszalonok kínálata milyen trendek szerint, honnan származik, miért váltja le a minimált a neobarokk, mi fán teremnek a műanyagból készült kristálycsillár-imitációk, kik a szakma legnagyobb sztárjai és melyek a legfontosabb műhelyek.

Egymás mellett látja a karórát és az egyetemi épületkomplexumot, a bamuszból készült iskolát és az elektromotoros sportautót, a puritánt és a luxust, az individuálist és a közösségit. A munka bemutatja azokat a nemzetközi jelentőségű eseményeket is, melyek a magyar rendezvényekkel ellentétben valóban vonzzák a világ legjelentősebb szakmai közönségét is. Ilyen a Las vegasi CES kiállítás a szórakoztatóelektronikai ipar csúcsrendezvénye, ahol a kiállító cégek a legújabb termékeikkel jelennek meg. Ugyanez elmondható a Kölni vagy Milánói Bútorvásárról.

Ezek a rendezvények a hosszú évek alatt bebizonyították, hogy valóban hiteles forrásként működnek, olyan helyek, ahol érdemben meg lehet ismerni az adott terület fejlesztéseit, irányzatait, sztártervezőit és cégeit. A kiállításokon a történések közepén érezheti magát az ember. A könyv ezt az érzést kívánja fokozni, tágabbá, s elmélyültebbé tenni azzal is, hogy számba veszi a nagy nemzetközi építészeti - design díjakat, versenyeket és pályázatokat is.Az egyes termékek és produktumok tálalásánál szintén jól követhető és izgalmas szempontok alapján szelektált a kötet szerzője. Ezek szerint a tavalyi év legjelentősebb, meghatározó fogalmai a design világában az interaktivitás, a fenntarthatóság, a technológia, a kreatív szemlélet, a dinamizmus - és a piaci verseny. A Design évkönyvet lapozgatva intelligens lakások, művészi asszociációk és merész ötletek, öko és zöld szemlélettel készült csodák, az ősi technikák és a legmodernebb eljárások jelennek meg előttünk.

Olvasás közben pedig egyre inkább megbarátkozunk a tárgykultúra világával, a területet megismerve elszáll belőlünk az a feszültség, ami itthon fogadja a tehetős réteg kiváltságának tartott designkultúrát. Egy fontos kiadvány mindenkinek, aki szeretné érteni és megismerni a bennünket körülvevő modern környezetet.

1. A tárgykultúra nem úri huncutság
2. Tényleg összegezIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés