free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Arcos harcok

Borsa         Címkék: ápolás, arc, krém, szárazság, szépség 0 hozzászólás

Hiába a menő haj, a divatos cucc, ha az arcbőrünkkel probléma van. Tavasszal nem csak új ruhákat kell venni, a bőrünket is fel kell frissíteni. Szakértőt kérdeztünk.

A tavaszi hajápolás után pislantsunk sebesen a kettes számú kirakati főszereplőre, a bőrünkre, főleg az orcát borítóra, és nézzük meg közelebbről, mi mindent tehetünk a petyhüdt, fakó és száraz hám feltuningolása érdekében.Szakértőnkből, Kovács Zsanett kozmetikusból árad a szó, Borsamunkatárs alig győzi körmölni a sok jó tanácsot meg óva intést, hogy miféle ellenségekkel is kéne viaskodnunk arcbőrvédelem-fronton nap-nap után. Berezelni persze most sem kell, ha a legfontosabb aranyszabályokat betartjuk, elkerülhetjük, hogy egy Keith Richards-féle rekordbarázdált arc nézzen vissza ránk a tükörből még az ötvenen innen. Lássuk.

Reflektorfényben a tavasz: oké, a könyökünkön jön ki a böjt- meg a tisztítókúra-invázió, de a szakember is ezzel indít, hiába ciccegek meg sóhajtozok. Mielőtt befekszünk a kozmetikus puha keze alá tavaszi megújulás és -szépülés céljából, nem árt, ha előtte egy jó 1 vagy 3 napos méregtelenítő kúrán is átevickélünk – neki is könnyebb dolga lesz, mi is ékesebben fogunk ragyogni aztán. Óriási nagy málhát veszünk le ugyanis a bőrünkről, ha nem a salakanyagokkal meg mérgekkel kell tusakodnia egész nap, hanem lélegezhet meg védekezhet szabadon, teheti a dolgát.

Figyelem! Attól, hogy a böjt alatt/után elő-előkúsznak sárgálló pattanások, és rusnya kráterek meg kelések kéredzkednek az arcbőrre, még nem vallottunk kudarcot, sőt. Ezek a kísérő tünetek jelzik legbiztosabban, hogy távoznak a mérgek, tisztulunk, és a bőr éppen megszabadul a mélyrétegekbe beköltöző felhalmozódott szennyektől.De mindettől függetlenül is: egy jó (mély)tisztító kezelés mindenkinek a javára válik ilyen tájt, főleg azoknak, akik amúgy nem törzsvendégek a kozmetikai szalonokban. Annál is inkább, mert a nyári attakra is felkészíthetjük az amúgy is érzékeny területet. Tévhit ugyanis, hogy nyáron "alapból" tisztább, szebb a bőrünk a napocska hathatós közreműködése okán, a szomorú igazság pedig, hogy a nap beégeti a pórusokba az ott pangó faggyút, mocskokat, miegymást. Jobb ezektől az alattomos belső ellenségektől mielébb megszabadulni, mint egy életre szóló házasságot kötni velük.

Tavasszal leginkább a téli vitaminhiány és hideg okozta fakóságtól és rugalmatlanságtól kell első körben megszabadítanunk a bőrt: egy jó C-vitaminos vagy élénkítő kezelés, egy masszív nyirokmasszázs igazán áldásos lehet, szárazabb bürkével megáldottakon pedig egy kiadós mélyhidratálás segíthet. Kovács Zsanett a tavaszi (pláne a nyári) időszakban két - amúgy igen népszerű - kezeléstől azonban mindenképp óva int: a gyümölcssavas hámlasztástól és az oxigénes kezeléstől.

Mindkettő erősen fényérzékennyé, szinte védtelenné teszi a bőrt, ezért az efféle, teljes bőrmegújító műveleteket toljuk ki az őszi szüretig, minimum. Szakemberünk amúgy is a fényvédelem zászlós harcosa, a nap (tartósan) káros hatásairól egy családregénnyi sztorija és elrettentő statisztikai adata van. Ezzel nem kínoznám az olvasót, legyen elég a sommás okosság: a legmagasabb faktorszámon védekezzünk, és rémtörténetek nélkül is higgyük el, a prevenció, még ha költségesnek tűnik is olykor, nagyon megéri a befektetést.Ez a vízhiányosság téma még az, ami engem nem hagyott nyugodni, és mit ad isten, beletrafáltam. Zsanett szűnni nem akaró indulattal nézegeti a tévéreklámokat, ahol nagyjából arról igyekszenek meggyőzni a tisztelt fogyasztót, hogy kábé mindenkinek a sejtjeiig vízhiányos a bőre, naná, és ész nélkül kenje, permetezze, hidratálja a legkülönfélébb kozmetikumokkal.

Lepel leránt, mérlegen a valóság. Tehát: létezik felszíni és mélyrétegi vízhiány. Előbbi tényleg sokunknál előforduló, apró bosszúság: kicsit száraz, húzódik, málladozik róla az alapozó. Ezt egyszerű, vizes bázisú krémmel megoldhatjuk, hidratáljuk a felszíni réteget, és annyi. A mélyrétegi vízhiány már tényleg probléma, itt a tésztás képű, tartás nélküli bőrrel megvert, szerencsétlen sorsú társainkra gondoljunk – de az ő esetük már valóban szakszerű, gondos ápolást és hozzáértőt kíván.

Amúgy az arcpermetek valóban sokat segíthetnek, jól dolgoznak, üdítik-frissítik a bőrt – ha ilyesmire van igényünk, mindenképpen ásvány- vagy tengervizes permetet fújjunk az arcunkra (akár naponta többször is), ezek ugyanis száz százalékig bőrrokon anyagok. Kivétel persze az alapozóval, púderrel vastagon megrakott orca: tán mondani se kell, hogy ez esetben felejtős a permet, a szoli és társaik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés