free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legbizarabb USB-s kütyü

Borsa         Címkék: kütyü, lista, pc, számítógép, usb 0 hozzászólás

Erről az öt tárgyról még a legnagyobb számítástechnikai zsenik sem biztos, hogy első ránézésre tudják, hogy micsoda. Bizarr USB-s kütyük toplistája következik.

Az univerzális csatlakozóval ellátott eszközök mára legalább annyira bekerültek a köztudatba, mint az iPhone, vagy az mp3-formátumú zenék. A tervezőmérnökök fantáziája és ízlése ezen a téren is igen széles körben tombolhat, így nem csoda, ha az egyszerű, téglalap alakú USB-kulcsok mellett megjelentek a furcsa formájú, gyakran a külső megjelenést a funkcionalitás elé helyező eszközök. Ezekből válogattunk.
 www.gizmodo.com.auBrando hőmérő és higrométer

Különös kis cucc, még nem egészen jöttünk rá, hogy pontosan mire is használható, illetve, hogy mi adhatta az ötletet hozzá. Ha behelyezzük a csatlakozóba, már mutatja is a környezet páratartalmát és hőmérsékletét is. Persze felmerül a kérdés, hogy kinek jó az, ha tudja, hogy mennyi is az iroda relatív páratartalma, de persze lehet, hogy a szabadban tevékenykedő laptop-tulajdonosokra gondoltak, akik a készülék által tárolt – mert, hogy erre is képes ám – adatok alapján meteorológiai előrejlezéseket is készíthetnek a kis eszközzel. Irodában kevésbé életképes, főleg, mert az asztali gépek legtöbbjén az USB-csatlakozás a ház hátulján található, tehát az adatok leolvasásához feltehetően be kell másznunk az íróasztal alá. Azonban extrém körülmények között is működik, -40-től 120 Celsius-fokig mér, persze csak ha a számítógépünk még nem ment tönkre a súlyos mínuszoktól, illetve a víz forráspontját meghaladó hőmérséklettől.

http://gizmodo.comÉneklő ajkak

Szintén a Brando terméke ez a fröccsöntött műanyag, ízlésrendőröket cselekvésre késztető hangszóró, amit akár a Rolling Stones és a Public Enemy hívei is a nyakukba akaszthatnak, afféle vicces kiegészítőként. Ez a cucc azonban – jack dugóval, vagy USB-n keresztül - összekötve iPodunkkal, vagy mp3-lejátszónkkal, már ontja is magából a számokat. Mivel elemmel működik, ezért akár a városban járva is bömböltethetjük életünk háttérzenéjét, kérdés, hogy vajon a környezetünk mennyire tolerálja majd merészségünket. Bohókás ajándéknak azonban első osztályú, 14 dollárért szerezhetjük be az internetről.

http://gizmodo.com Neoncsöves díszek

Az ötvenes évek amerikai "diner"-jeit idézik ezek a kisméretű neoncsövek, amelyek az USB-csatlakozóról kapják az áramot. Gyakorlati hasznuk tulajdonképpen a nullával egyenlő, azonban egy kis vidámságot csempészhetnek a szürke irodai hétköznapokba. A jól ismert @-szimbólumot, szmájlit, vagy a BAR feliratot mintázó kis fénydíszek mindössze 20 dollárt kóstálnak, és ideális ajándékötletként jöhetnek szóba Elvis rajongó főnökünk, vagy ízlésficamos kollégánk számára. Csak arra vigyázzunk, hogy ha csapkodni kezdünk egy feszültebb megbeszélés után, nehogy leverjük, vagy ráejtsünk valamit, a szétpukkadó neoncsövek szilánkjai ugyanis csúnya sérülést tudnak okozni.

www.ubergizmo.comMemóriabomba

Egy ilyen listából nem maradhatnak ki az USB-s adattárolók, s ezek közül is az egyik legbizarrabb a Joel Escalona által tervezett bomba alakú változat. A formatervező ügyesen ismerte fel, hogy a vezetékből kiváló kanóc lehet, s a cucc mérete azt sejteti, hogy eszméletlen mennyiségű adatot tudunk rajta elhelyezni. Ezzel kapcsolatban csupán két aggodalmunk van csupán: formájából kifolyólag, vajon mi akadályozza meg a memóriabombát abban, hogy leguruljon az asztalunkról? A másik kérdés, hogy vajon egy ilyen eszközt célszerű-e az irodában hagyni a monitorunk mellett, hogy a frászt hozzuk az éjszakás takarítónőre (bár efféle bombákat ugyan csak a rajzfilmekben látni, de jobb az óvatosság). Arra meg gondolni sem merünk, hogy külföldi - legrosszabb esetben amerikai - ismerőseinknek ilyet vigyünk ajándékba, hacsak nem szeretnénk megismerkedni a terrorelhárítókkal. Mivel azonban Escalona terve egyelőre csak koncepció, ez a veszély nem fenyeget, mindenesetre érdemes meggondolni, hogy beruháznánk-e egy hasonló tárgyba, vagy inkább maradunk a konzervatívabb verzióknál.

http://gizmodo.com Swarovski-gyűrű

Talán hivatalosan is ez minden idők leggiccsesebb USB-kulcsa, bár nem lennénk meglepve, ha meglátnánk egy ilyet egy kellően túlvakolt, ötvenes évei környékén járó újgazdag dáma kezén – feltehetőleg fogalma sem lenne róla, hogy a masszív méretű kő eltávolításával elérhetővé válik az USB-csatlakozó. Ennyiben azonban nem áll meg a tudomány, ha ugyanis két gyűrűt összecsatlakoztatnak, lehetővé válik a két tároló tartalmának szinkronizálása, sőt, a giccs-faktort még egy picit feljebb tornázó, szintén Swarovski-köves lánc segítségével PC-hez is csatlakoztathatjuk, s így akár legfontosabb dokumentumainkat is hordozhatjuk rajta. Már persze, ha van hozzá gyomrunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés