free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Medvehagyma ünnep

Borsa         Címkék: erdő, fesztivál, kirándulás, medvehagyma, méz 1 hozzászólás

Az orfűiek, mint minden évben, idén is megrendezik a Medvehagyma Fesztivált. Aki kíváncsi, hogy mire jó ez az erdei növény, vegye az irányt hétvégén a Mecsek felé.

Buzgó Borsaolvasó már nagyon jól tudja, hogy a medvehagyma nem csak egy erdei gaz. Egészséges, és nagyon finom ételek készíthetők belőle, például a medvehagymás táska.

A hétvégén ezenkívül még számtalan felhasználási módját és előnyét ismerhetjük meg Orfűn, ahol évről évre külön fesztivállal ünneplik a medvehagymát. A festői fekvésű baranyai üdülőfaluban valóságos kultusza van a medvehagymának, még térplasztikán is megörökítették. Igazából nem tudjuk miért, de jó dolog, hogy van medvehagyma fesztiválunk is.

www.orfu.tar.hu, www.orfumuskatli.hu

Az idei Medvehagyma Napon lesz medvehagyma szürettel egybekötött erdei bóklászás, szakértői előadások, főzési-sütési bemutatók, gasztronómiai fotókiállítás, és táncház. De az sem jár pórul, aki nemcsak nézni szeretné a medvehagymát. Lehet kóstolni medvehagymás lepényt, medvehagymás vajas kiflit, és medvehagyma mézet. A rendezvényen ott lesz Nagy Bandó András, Orfűi lakos és volt polgármester is, aki könyvet írt Medvehagymás Kincseskönyv címmel.

Azoknak, akik ezek után még megkívánnának egy kis medvehagymát, azok menjenenek a helyi Muskátli Vendéglőbe. Az egésznapos, ingyenes rendezvény időpontja április 5., helyszíne az Ofrűi Tájház Kemencés Udvara.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés