free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Smink: PopArt

Borsa         Címkék: popart, púder, smink, szemfestés, trend 0 hozzászólás

A PopArt 2008 legújabb sminktrendje, vagány, bátor, határozott csajoknak ajánlott. Szigorú szabályok mellett történő alkalmazása ajánlott, mert tényleg nem hétköznapi.

Néha még Borsamunkatársak is képesek arra, hogy számot vessenek a birtokukat képező tudással, ami a sminkelést illeti. Mindannyian hosszú évek alatt fejlesztettük ki a saját jól/rosszul bevált módszereinket arra, hogyan változzunk át reggelente kócos, karikás szemű, piros orrú, gyűrött arcú koboldból nővé. Sminktanácsadás folytatódik.

Nézegess popart sminkeket!

Borsafőszerkesztő egy nap azzal hívta fel a Borsa sminkesét, hogy PopArt sminkeket szeretne  Borsaolvasóknak bemutatni, ezért legyen szíves legközelebb ilyet tanítani nekünk. Simnkesünk már sok arcot kifestett - elmondása szerint, már vagy ezret biztosan -, de eddig még ilyet nem kért tőle senki. Nem is kérhetett, ugyanis ez 2008 legújabb smink trendje.

Igaz, hogy trend és divat, ráadásul a legújabb, de elöljáróban szeretnénk leszögezni, hogy a PopArt sminkek a vagányabb, bevállalósabb csajoknak ajánlott. Akik még csak barátkoznak a határozottabb vonalvezetéssel, az erősebb színekkel, azok először a  türkiz szemeken legyenek túl, aztán jöhet a PopArt. Ennek az a lényeg, hogy mindig csak az arc egyetlen területe, vagy a szem, vagy a száj van erőteljesen hangsúlyozva, és bár mi most mind a kettőt megmutatjuk, kizárólag külön-külön szabad így kifesteni az arcot.

Mivel ennek a sminknek nem lényege az alapozás és az arcpirosítás, ezért, csak annyit mondanánk róla, hogy mind a kettő halványan történik, Borsasminkes az alapozásnál babapúdert használt, hogy minél fehérebb legyen az arc, és pirosításnak is csak egy natúr színűt tett modellünk arcára.

Hangsúly a szájon

Ha eldöntöttük, hogy a szánkat szeretnénk hangsúlyozni, elő a kontúrceruzával. Sminkesünk először megrajzolta a száj volnalát. A szakértő elmondta, hogy a ceruzának mindig sötétebbnek kell lennie, mint a rúzsnak, ami felkerül a szájra. A kontúrvonalat egyébként nem egy vonallal kell meghúzni, hanem kis szakaszokban, középről kifelé haladva. Lehet korrigálni, ha az alsó és felső ajkak nem egyformák, de csak módjával, mert ugye azt nem kell hangsúlyoznunk, hogy a vékony szájból nem lehet a kontúrceruza segítségével angelinajolie szájakat rajzolni...

Ecsettel célszerű felvinni

Ezútán a rúzs következett, amit szakértőnk szerint érdemes ecsettel felvinni, mert így egyenletesebben lehet eloszlatni. Sminkesünk jelen esetben az ajkak belső részét ciklámen bordó színnel, külső részét pedig egy sötétebb bordóval festette ki, de a szín tetszés szerint választható, ugye. Ezután a rúzst satír technikával összedolgozta a kontúrral, majd még világos púderrel is kiemelte a száj kontúrját. Kívülről.

Hangsúly a szemen

Mégegyszer hangsúlyozzuk, ennél a sminkél vagy a szemet, vagy a szájat emeljük ki erősen. A szádat most felejtsd el, most beszéljünk a szemekről. Mivel sminkesün nagyon ki akart tenni magáért, elhatározta, hogy ha már vad és színpadias, akkor háromféle színt is fog használni a szemhéjakra. Először világos színű szemhéjporral alapozott, azután türkizkékkel folytatta, amit közvetlenül a szemöldökcsont alá tett fel, de egy ponton megállt vele.

Bátor csajoknak

Az alsó szemhéjra került egy sötétebb árnyalatú kék por, a két kéket kicsit összedolgozta, hogy átmentetet képezzenek. Ezek után a kihagyott részre egy sötétebb pink árnyalatot tett fel, így már három színben pomázott modellünk szeme. Őszintén be kell valljuk, ez volt az a pont, amikor egyértelműen megfogalmazódott bennünk a hűha érzés, és elképzelni sem tudtuk, hogy ebből valami szép, harmonikus, de vad smink lesz a végén.

Na, még egy szín

Borsasminkes a szemöldökhöz legközelebb eső részhez felvitt egy új, igen meghökkentő színt, és itt a főszerkesztő elfordult. Borsasminkes viszont folytatta: ezt összedolgozta a többi színnel, ekkor alakult ki a kicsit zöldes szín. Végül a szemöldököt is kiemelte az ecset segítségével. A szemöldökpor színét egyébként a hajszínünktől függően kell kiválasztani, és mivel modellünk barna volt, rá sötétbarna szín került. Ezzel el is készült a Pop Art smink. Harmonikus, de mégis vad. Még a főszerkesztő is belátta.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés