free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legtutibb öko verda

Borsa         Címkék: autó, bio, kocsi, lista, öko 0 hozzászólás

Tévhit, hogy a legszebb és leggyorsabb autók csakis benzinfaló szörnyetegek lehetnek. Autók a jövőből, az élhető jövőért. Íme öt környezetbarát, tuti verda!

Amikor hibrid autókról esik szó, rendszerint merő kötelességtudatból dicsérjük a furcsa járgányokat. Közben azt gondoljuk magukban, hogy azért mégiscsak a benzinfaló dögök a legtutibbak. Hogy is vehetné fel a versenyt egy erőtől robbanó Porsche, vagy Ferrari sportkocsival bármelyik ormótlan és lassú elektromos jármű? Minden, amit korábban gondoltál a zöld autókról, tévedés. Íme az öt legdögösebb és leggyorsabb eminens. Reszkessen minden olajfaló!

A hibrid autó olyan, mint az osztályban a jó tanuló stréberek. Lehet, hogy nekik van igazuk, lehet, hogy könnyebben megtalálják a helyüket az életben, de az is biztos, hogy minden buliról egyedül kullognak haza, ha egyáltalán ráérnek lazítani a sok tanulás mellett. Nos, bevalljuk, mi sem vettük igazán komolyan a vízhajtású, biodízel és elektromotoros kocsikat, amíg eszünkbe nem jutott, hogy utánanézzünk az interneten, mi az igazság a jövő autóival kapcsolatban.

Számtalan weboldal és autógyártó legújabb fejlesztéseit átböngészve végül egyetlen rövid mondatban foglalható össze tapasztalatunk: Semmi sem igaz, amit az öko autókról korábban gondoltunk. Sőt: a világ legszexisebb, legdögösebb, és legvadabb autói igazi Földanya kedvencei. Nem kérnek sok üzemanyagot, amit pedig felhasználnak, abból tiszta oxién keletkezik. Jó, ez így nem teljesen igaz, abban azonban kiegyezhetünk, hogy az alább következő öt autó fogyasztása és károsanyag kibocsátása nagyjából megfelel két megtermett terepjáró szennyezésének.


www.saab.comAero X

Egyelőre csak koncepció autó, hamarosan azonban akár gyártásra is kerülhet az egykor elsősorban repülőgépeket gyártó svéd Saab csodája, az Aero X. A szemet gyönyörködtető verda 2,8 literes ikerturbós V6-os motorral veti majd magát az utcai forgalomba, az ereje 4 másodperc alatt repíti 100 km/órás sebesség fölé a benne utazó ökobarát milliomosokat. A kocsi különlegessége, hogy egyáltalán nincs rajta ajtó: a ki- és beszállás a teljes kaszni felemelkedésével lehetséges. Különösen ajánljuk a leendő James Bond figyelmébe!

www.venturifetish.frVenturi Fetish


A világ egyetlen sorozatgyártott öko sportkocsija a francia Venturi Fetish, 5 másodperc alatt éri el a 100 kilométeres sebességet. Az autó a gepárd tulajdonságaival rendelkezik, hosszú távon ugyanis nem bírja a nagy sebességet, míg gyorsulásban a legnagyobbakkal is felveheti a versenyt. Egyelőre mindössze 25 példány riogat az utakon, népszerűsége miatt azonban további gyártását is tervezik.

www.c-metisse.comC-Metisse

A teljesen elektromos kocsik és a benzingőz okádó traktorok szerelemgyermeke szintén Franciaországban született, és Citroen logó díszíti az orrát. A tavalyi párizsi autószalonon bemutatott C-Metisse dízelmotorral és elektromos motorral is rendelkezik, így a városokban nulla fogyasztással, hangtalanul suhan, az autópályára érve pedig felhördül benne a 208 lóerős, V6-os HDI aggregát. Talán a legszebb Citroen, amit valaha láttunk, erősen emlékeztet a sci-fi filmekben látott jövőbeli kocsikra.


www.toyota.comToyota FT-HS


Hogy a robbanékony sportkocsik gyártásánál ma már nem kell kompromisszumot kötni a teljesítmény rovására, azt a 2009-ben futószalagra kerülő, döbbenetesen szép Toyota FT-HS bizonyítja. A japánok amúgy is verhetetlenek a hibrid kocsik terén, elég, ha az évek óta úttörőnek számító Prius-ra, vagy a Toyota testvérmárkájára, a Lexus RX hibrid luxusterepjáróira gondolunk. Az FT-HS hibrid - kapaszkodj meg - 4 másodperc alatt van százon, így valóban versenytársa lehet a legmocskosabb olajfaló vadállatoknak is. Bár jövőre elvileg akár rendelhetünk is belőle, itthon valószínűleg továbbra is "emmötös bömbit" és ültetett Audikat vásárol majd a legtehetősebb réteg.

www.teslamotors.comTesla Roadster

Nicola Tesla a múlt században Edison munkatársaként kísérletezett az elektromossággal. Az Amerikába vándorolt feltaláló és zseniális tervező mérnök állítólag egy olyan motort is kifejlesztett, ami önmagát tartja működésben a termelt energia visszaforgatásával. Számos legenda kering a látványos, villámszóró szerkezetéről is híres Tesla-ról, a csodamotor tervei azonban a történet szerint megsemmisültek. Összeállításunk legszebb darabja, a neves elektromérnök nevét viselő Tesla Roadster igazán megérdemli a figyelmet. 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 kilométeres sebességre, miközben kizárólag elektromotorok hajtják. A nulla benzinfogyasztású kocsi egy töltéssel 220 kilométert képes száguldani, hang nélkül, villámgyorsan.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés