free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

2008-as tavaszi kabátok

Borsa         Címkék: ballon, divat, kabát, kirakat, tavasz 0 hozzászólás

Mivel idén még nagyobb divat a ballonkabát, mint tavaly és a kínálat is óriási, nem árt néhány tanács a vásárláshoz. Színek, szettek és tippek, hogy ütős legyen a kabátod.

Minden évben, úgy március környékén rámjön az átmenti kabát para. Ismerve a hazai kabátkínálatot, félve mentem el a felderítő körútra, hiszen sokáig a tavaszi felöltő divat egyet jelentett a széldzsekikkel és a farmerkabátokkal, valamint az elhagyhatatlan bőrkabáttal. Az elmúlt pár évben azonban megváltozott a helyzet, az üzletekben újra meg lehet találni szüleink régi kedves ismerősét, a ballonkabátot és a klasszikus darab különböző huszonegyedik századi változatait.

Ezen a héten megpróbáltuk körüljárni a témát, hogy lelkes Borsaolvasók felkészülten és cseppet sem fázósan várhassák a kora tavaszi estéket. Rögtön az elején le kell szögeznem, hogy a megfelelő kabát kiválasztásánál az egyik legfontosabb kitétel, hogy a meglévő ruhatárotokkal a lehető legjobban tudjátok kombinálni, mert az igazat megvallva, néhány kabátnak igen borsos az ára.

Első szett

A farmerkabát megrögzött rajongóinak ajánlom ezt a darabot, hiszen fazonját tekintve a ballonkabátok rendjébe tartozik, de az alapanyaga a már sokat látott és mindenki által ismert jó öreg farmer.


Nézegess még több tavaszi kabátot

A kabát egyetlen hátulütője, hogy hármonegyedes ujjú, ez pedig korata tavasszal megnehezíti az öltözködést. Erre az egyik legjobb megoldás, ha a kabátot szűk ujjú garbóval kombináljátok.

1. szett
Kabát, blúz, öv, táska, szoknya – GAS
Cipő – Vagabond
Nyaklánc – Binder Bizsu

A cucc kombinálhatóságában is emlékeztet a megunhatatlan farmerdzsekikre, mivel nadrággal és szoknyával is egyaránt remek párosítás. Kiskosztümmel vagy élére vasalt szövetnadrággal viszont nem ajánlom, maximum főiskolásoknak.

Második szett

Ezt a kabátcsodát a USE álmodta meg. Elsőre talán kicsit furcsa kombinációnak tűnhet, hiszen anyagát tekintve leginkább esőkabátra emlékeztet, és a gyöngyházfény sem tudja ezt feledtetni velünk, szabásvonalát nézve viszont egy elegáns kabát hatását kelti.

Ennek ellenére be kell vallani, hogy ez a furcsa párosítás rendkívül izgalmas, és trendi összhatást eredményez. Eleinte kicsit idegenkedtem ettől a kabáttól, mert nem hittem, hogy farmerrel és kiskosztümmel is működik, de tévedtem.

2. szett
Kabát, ruha, napszemüveg – USE
Harisnya – Calzedonia
Cipő – Bronx (Office)
Táska – Mexx
Fülbevaló, nyaklánc, gyűrű – Thomas Sabo

Kosztümmel vagy a már jól ismert kis-feketével Dita Von Teese jól ismert eleganciájának hangulatát viselhetjük, és ha hangsúlyos ékszereket viselünk hozzá, azok még inkább kiemelik a kabát szépségét. A kiegészítőkkel azonban vigyázni kell, mert ez a darab önmaga dísze.

Harmadik szett

Ez a pink vagy magenta ballonkabát a Borsa szerkesztőség egyik kedvenc darabja, legalábbis a "nem hiszem el" és "te jó ég, ez egy műalkotás" felkiáltások erre engednek következtetni.Mi tagadás, tényleg rendkívül mutatós és praktikus darabról van szó. A pinktől, mint színtől, sokáig tartottak az emberek, az a tévképzet élt sokukban, hogy nehezen kombinálható más színekkel és túl harsány ahhoz, hogy a mindennap viseljük. Azonban a divatdiktátorok fáradtságos munkájának köszönhetően a pink napjainkra ugyanúgy az alapszínek egyike, mint a fekete vagy a barna. Arról nem is beszélve, hogy az összes színtípusnak - erről majd később - jól áll, bár árnyalatnyi eltérések lehetnek.

3. szett
Kabát – Patrizia Pepe (Heaven Store)
Ingruha – Mexx
Cipő – Heaven Store
Napszemüveg – USE
Combfix – Calzedonia

Aki tehát erőt vett magán és beruházott egy pink kabátra, az nyugodtan kipróbálhat elsőre  talán meglepőnek tűnő színkombinációkat is. Ilyen lehet például a mélylila és a pink kombinációja. Mélylila és nem orgonalila, utóbbitól ugyanis mindenkit óva intek. Ami a feketének a piros vagy a fehér az a pinknek a csokibarna és a sötétszürke.

1. 2008-as tavaszi kabátok
2. A trench, az örök fekete és a modernLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés