free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb retró élelmiszer

Borsa         Címkék: élelmiszer, lista, magyar, nosztalgia, retró 5 hozzászólás

Olyan hazai élelmiszerekből állítottunk össze listát, amelyeket gyerekkorunk óta fogyasztunk. Ezektől a kajáktól valamiért nem tudunk megcsömörleni.

Bár gyárakban készülő termékekről van szó, mégis a magunkénak érezzük őket. Persze, hiszen kicsi gyerekkorunktól kezdve tevékenyen részt vettek ízlelőbimbóink szocializációjában. Mostanság pedig - ha kell - a nosztalgiázásban segítenek. Még úgy is, ha a gyártójuk, a kiszerelésük, esetleg még az ízük is megváltozott az elmúlt évtizedek során. Most következő listánkat a hazai élelmiszeripar - szerintünk - legjobb, máig is kapható, retró produktumaiból állítottuk össze.

www.bonbonetti.hu Francia drazsé

 
Naná, hogy most is döntenünk kellett az örök kérdésben, hogy Dunakavics vagy Francia drazsé? Ezúttal - szigorúan szubjektív szempontok alapján - az utóbbi győzött. Még akkor is, ha a Stollwerck megvette a Bonbonettit és anyunak meg már réges-rég nem kell féltenie attól, hogy a szánk helyett esetleg az orrlyukainkon át kíséreljük meg elfogyasztani a színes golyócskákat.
http://mefi.be Medve sajt


A Pannontej ömlesztett kockasajtjának múltja több, mint hetven évvel ezelőttre nyúlik vissza, Répcelakon ugyanis már ekkoriban gyártottak medve figurával jelképezett sajtot. Mivel a sajt eredete a svájci Bern kantonból származó Stauffer családhoz köthető, ezért került a logóba a kanton címerében is szereplő barnamedve. Eredetileg a Medve csupán a natúr kockasajtot jelentette, azonban ma már csak a kockasajtból 15 különféle létezik, emellett pedig kenhető, szósz és lapsajt formátumban is forgalmazzák. A piaci igényekhez alkalmazkodva, természetesen.

www.gyorikeksz.hu Pilóta keksz

A listánkon szereplők közül ez az az édesség, melynek minden szempontból a leginkább betett a változás, melyen a márka az elmúlt tizenöt-húsz évben keresztül ment. Az, hogy mégiscsak itt van a helye az ötben, sokkal inkább szól egykori, dugig töltött papírdobozban, élén álló önmagának, mint a mostani változatnak.

www.pottyos.hu Pöttyös Túró Rudi
 
A szovjet eredetű édességet a hatvanas években kezdték gyártani. A hetvenes-nyolcvanas években már slágerterméknek számított. A rendszerváltás után sem tűnt el, sőt, egyre többen kezdték koppintani. A brand azonban jól jött ki még ebből is, hiszen nekik sikerült talán legjobban kihasználni az eredeti, retrós-kultikus jellegből adódó lehetőségeket. Ma már többféle ízesítéssel, valamint bonbon és jégkrém formájában is vételezhetünk belőle. És persze, hogy a piros pöttyös az igazi, de azért a legigazibb a papír csomagolású, háromnapos szavatosságú piros pöttyös volt…

www.traubi.hu Traubisoda

A Traubisodát a Badacsonyi Állami Gazdaság balatonvilágosi üzemében kezdték gyártani 1971-ben. A szénsavas szőlőital egészen a rendszerváltásig kifejezetten sikeres volt, ám ahogy nálunk is simán elérhetővé váltak a nyugati üdítőital-márkák, hamar leszoktunk róla. Ettől függetlenül néhány rövidebb kihagyással azóta is gyártják, bár elég esetleges, hogy hol lehet hozzájutni. Borsamunkatárs tavaly nyáron egy balatoni büfé kínálatában találkozott vele hosszú idő után újra és ha már, hát vásárolt is egy üveggel. Bár nem ilyen ízre emlékezett, ugyanakkor ahhoz képest, amire akkor és ott számított, pozitívan csalódott. Azóta megkóstolta a piros változatot is (igen, már olyan is van), na, az viszont büntető.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés