free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az igényes tetovált szemöldök titka

Borsa         Címkék: divat, kozmetikus, púder, szemöldök, tetoválás 1 hozzászólás

A tetovált szemöldök szó hallatán nem biztos, hogy a természetes szépség jut eszünkbe. Pedig van arany középút a natúr borzas és rajzolt borzalmas között.

Cikkünk nem a Marlene Dietrich vs. Kiszel Tünde ütközeten kíván dobogóst hirdetni, de tény: elgondolkodtató az a sokféleség, amit szemöldök fronton a női lakosság produkálni bír. A szemfüles Borsakommandónak persze több se kell: észosztás meg pfujolás helyett irány a szakember, hogy az ő szájából halljuk az üdvözítő igazságot. (Megj.: persze Körmendi Jánost úgy és olyannak szerettük, amilyen, és egy ilyen karakteres, védjeggyé vált szemöldök emléke előtt mély tisztelettel adózik a jóérzésű honpolgár – de a női vonal, az más tészta.)


Első lépés: a szemöldök igazítása

Bevezetésként azért megpendítenénk, hogy a témaválasztást egy kisebbfajta értetlenség szülte. A női magazinokat lapozgatva az a benyomásunk,  hogy egyre inkább visszajön a divatba a kicsit vastagabb, markánsabb, hogy mást ne mondjunk, buja szemöldök  (persze a szépen ívelt, gondozott kiadás), ami nekünk kifejezetten tetszik. Mert jóval természetesebb arcok flangálnak az utcán és pózolnak a magazinokban, nem kell kötelezően ujjnyi rétegeket kitépkedni, és rajzfilmfigura-szemöldökkel pislákolni a világra, ami egy mindig csodálkozó, már-már nevetséges ábrázatot kölcsönöz az embernek, és retró ide vagy oda, a Piaf-, Perczel Zita- és az említett Dietrich-féle, szem fölötti árva vonalacska a csajok igen nagy részének egyáltalán nem is áll jól, a dívapózról nem is beszélve.

Szóval, ha igazunk van, és tényleg efelé tendál a divat- és szépségipar, akkor mégis miért vetemednek arra embertársaink, hogy kihuzigálva az összes szálat és meggyalázva a természet ívelte formát, egy szemceruzával odahányt csíkkal vagy tetovált vonallal igyekezzenek hangsúlyozni a szemet, és deformálni az arcot. És mi a motiváció? Pornográfia, menőség, retró-dilettantizmus?

Tetoválás előtt a szemöldököt meg kell festeni

Illés Krisztina mesterkozmetikusnak kábé minden napra jut legalább egy szemöldöktetkó, de közel sem abból a fajtából, amire gondoltunk. Szakemberünk mélységesen egyetért: legalább 12 éve annak, hogy a csíkszemöldök egyáltalán nem divat, mondja. (Erre a 12-esre nem kérdeztem rá külön, de biztosan így van.) És hogy ő mégis mit csinál? A természet adta ív egyenetlenségeit korrigálja, illetve tökéletesíti a „hozott anyagot”. Hangsúlyosabbá, szebbé, íveltebbé teszi a vonalat, vagy a színekkel játszik, és azzal emel ki – összedolgozza a meglévő szálakat, a színt, a szőrt a bőrrel.

Helyben is vagyunk: szín. Istennek hála, ma már nem csak a hajszálvékony, fekete félkörívben kell gondolkodni, sőt: abban a legkevésbé. A megfelelő árnyalat felvitele ugyanis kulcskérdés, hiszen annak a hajszíntől az arcbőr és a szem színéig mindennel összhangban kell lennie. Kriszta szerint sokszor a formához egyáltalán nem is kell nyúlnia, egy sötétebb tónusú, erőteljesebb árnyalat nemegyszer elég a kívánt hatás eléréséhez.


A tetoválás csak egy kicsit fáj

A cél azonban, a kordivattal kézen fogva járva, a természetesség – pontosabban: az imitáció bűvölete. Szakemberünk szerint a csúf, meglehetősen természetidegen fekete kiskaréjt többnyire az alulinformált páciensek igénylik, de a sikerhányados óriási: amint kiderül, hogy lehet ezzel a módszerrel látványos, de mégis „észrevétlen” eredményt is elérni, azonnal bizalmat szavaznak a technikának, és szinte mind elégedetten távoznak. (Pluszinfó, hogy épp a fekete tetkó csíkból lesz az a kékes-lilásban játszó taszító árnyalat idővel, amit ép eszű ember nem kíván a szeme fölé díszítésnek.)

Persze jó, ha tudjuk, hogy nem filléres mulatságról beszélünk – viszont akár a lustaság (2-3 naponta bajlódni a csipesszel, festegetni reggelenként stb.), akár a kíváncsi igényesség okán tetováltatjuk a szemöldököt, 1–3 éves periódusokban gondolkodjunk. A tisztelt kivételt leszámítva, akin 12 évig megmaradt a bevésett munka, többnyire 1–3 évenként frissíteni kell a tetoválást, legfőképp a színt – jó hír azonban, hogy aki esetleg 1 év után elunná a dolgot, annak a kopást elősegítő kezelésre is módja van.


A végeredmény, de még majd leesik a seb...

Tán mondanunk sem kell, hogy az olcsóságra bazírozó kontárok és „zs” kategóriás alapanyagaik alaposan rontják a jobbak renoméját, ezért még egyszer: aki ezerötér’ bombabiztos, csúcskategóriás szemöldöktetkót ígér, attól egy arisztokratikus félmosoly kíséretében udvariasan köszönjünk el.
 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés