free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az igényes tetovált szemöldök titka

Borsa         Címkék: divat, kozmetikus, púder, szemöldök, tetoválás 1 hozzászólás

A tetovált szemöldök szó hallatán nem biztos, hogy a természetes szépség jut eszünkbe. Pedig van arany középút a natúr borzas és rajzolt borzalmas között.

Cikkünk nem a Marlene Dietrich vs. Kiszel Tünde ütközeten kíván dobogóst hirdetni, de tény: elgondolkodtató az a sokféleség, amit szemöldök fronton a női lakosság produkálni bír. A szemfüles Borsakommandónak persze több se kell: észosztás meg pfujolás helyett irány a szakember, hogy az ő szájából halljuk az üdvözítő igazságot. (Megj.: persze Körmendi Jánost úgy és olyannak szerettük, amilyen, és egy ilyen karakteres, védjeggyé vált szemöldök emléke előtt mély tisztelettel adózik a jóérzésű honpolgár – de a női vonal, az más tészta.)


Első lépés: a szemöldök igazítása

Bevezetésként azért megpendítenénk, hogy a témaválasztást egy kisebbfajta értetlenség szülte. A női magazinokat lapozgatva az a benyomásunk,  hogy egyre inkább visszajön a divatba a kicsit vastagabb, markánsabb, hogy mást ne mondjunk, buja szemöldök  (persze a szépen ívelt, gondozott kiadás), ami nekünk kifejezetten tetszik. Mert jóval természetesebb arcok flangálnak az utcán és pózolnak a magazinokban, nem kell kötelezően ujjnyi rétegeket kitépkedni, és rajzfilmfigura-szemöldökkel pislákolni a világra, ami egy mindig csodálkozó, már-már nevetséges ábrázatot kölcsönöz az embernek, és retró ide vagy oda, a Piaf-, Perczel Zita- és az említett Dietrich-féle, szem fölötti árva vonalacska a csajok igen nagy részének egyáltalán nem is áll jól, a dívapózról nem is beszélve.

Szóval, ha igazunk van, és tényleg efelé tendál a divat- és szépségipar, akkor mégis miért vetemednek arra embertársaink, hogy kihuzigálva az összes szálat és meggyalázva a természet ívelte formát, egy szemceruzával odahányt csíkkal vagy tetovált vonallal igyekezzenek hangsúlyozni a szemet, és deformálni az arcot. És mi a motiváció? Pornográfia, menőség, retró-dilettantizmus?

Tetoválás előtt a szemöldököt meg kell festeni

Illés Krisztina mesterkozmetikusnak kábé minden napra jut legalább egy szemöldöktetkó, de közel sem abból a fajtából, amire gondoltunk. Szakemberünk mélységesen egyetért: legalább 12 éve annak, hogy a csíkszemöldök egyáltalán nem divat, mondja. (Erre a 12-esre nem kérdeztem rá külön, de biztosan így van.) És hogy ő mégis mit csinál? A természet adta ív egyenetlenségeit korrigálja, illetve tökéletesíti a „hozott anyagot”. Hangsúlyosabbá, szebbé, íveltebbé teszi a vonalat, vagy a színekkel játszik, és azzal emel ki – összedolgozza a meglévő szálakat, a színt, a szőrt a bőrrel.

Helyben is vagyunk: szín. Istennek hála, ma már nem csak a hajszálvékony, fekete félkörívben kell gondolkodni, sőt: abban a legkevésbé. A megfelelő árnyalat felvitele ugyanis kulcskérdés, hiszen annak a hajszíntől az arcbőr és a szem színéig mindennel összhangban kell lennie. Kriszta szerint sokszor a formához egyáltalán nem is kell nyúlnia, egy sötétebb tónusú, erőteljesebb árnyalat nemegyszer elég a kívánt hatás eléréséhez.


A tetoválás csak egy kicsit fáj

A cél azonban, a kordivattal kézen fogva járva, a természetesség – pontosabban: az imitáció bűvölete. Szakemberünk szerint a csúf, meglehetősen természetidegen fekete kiskaréjt többnyire az alulinformált páciensek igénylik, de a sikerhányados óriási: amint kiderül, hogy lehet ezzel a módszerrel látványos, de mégis „észrevétlen” eredményt is elérni, azonnal bizalmat szavaznak a technikának, és szinte mind elégedetten távoznak. (Pluszinfó, hogy épp a fekete tetkó csíkból lesz az a kékes-lilásban játszó taszító árnyalat idővel, amit ép eszű ember nem kíván a szeme fölé díszítésnek.)

Persze jó, ha tudjuk, hogy nem filléres mulatságról beszélünk – viszont akár a lustaság (2-3 naponta bajlódni a csipesszel, festegetni reggelenként stb.), akár a kíváncsi igényesség okán tetováltatjuk a szemöldököt, 1–3 éves periódusokban gondolkodjunk. A tisztelt kivételt leszámítva, akin 12 évig megmaradt a bevésett munka, többnyire 1–3 évenként frissíteni kell a tetoválást, legfőképp a színt – jó hír azonban, hogy aki esetleg 1 év után elunná a dolgot, annak a kopást elősegítő kezelésre is módja van.


A végeredmény, de még majd leesik a seb...

Tán mondanunk sem kell, hogy az olcsóságra bazírozó kontárok és „zs” kategóriás alapanyagaik alaposan rontják a jobbak renoméját, ezért még egyszer: aki ezerötér’ bombabiztos, csúcskategóriás szemöldöktetkót ígér, attól egy arisztokratikus félmosoly kíséretében udvariasan köszönjünk el.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés