free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Igazságok a szőrtelenítésről

Borsa         Címkék: borotva, epilálás, gyanta, lézer, szőr 0 hozzászólás

A szőrtelen test régen a kurtizánoknál volt szokás, ma már az sem furcsa, ha férfiak csupaszítják magukat. Módszerek, hatások, mellékhatások borotvától a lézerig.

Számos olyan praktika, amit manapság alapvető szépségápolási elvárásnak tartunk, régen csak a kurtizánoknál volt divat, a jövőben pedig talán a férfiaknál is megszokottá válik. A szőrtelenítéssel kapcsolatban például ez pontosan így van, legalábbis ami az intimebb helyeket illeti – két generációval korábban még a hónalj is ilyennek számított. A Borsa kétrészes anyagot készített a témában.Barátnőim körében végzett felmérés alapján bár hisszük, hogy a nagyiéknak ez mit sem számított, mi azonban el sem tudjuk képzelni, hogy szőrcsomóval a vállunk alatt bújjunk bele kedvenc ujjatlan felsőnkbe, vagy szégyenkezés nélkül vessük keresztbe lábunkat, ha neccharisnyánk alatt jól láthatóan hullámzik a szőr. Sőt, vannak, akik a még ma is intimnek számító testfelületeiket is simán szeretik tudni részben vagy egészen. A hormonális zavarok vagy alkati adottság okán állon és ajak felett előbújó pihéktől pedig tényleg minden nő szabadulni akar.

Ma már számos módja van annak, hogy megszabaduljunk a szőrtől. Amióta feltalálták, igen népszerű a gyanta - hiszen nem erősíti meg a szálakat és elég három-négy hetente alkalmazni. A ragacs mellett fájdalmas, de hosszantartó hatású az epiláló gépek használata, a borotva meg a krémek pedig olyan lányok körében hódítanak, akik nem hajlandóak szenvedni - inkább vállalják hogy a választott szőrtelenítő módszer hatására erősödik a szőrzetük, és két nap-egy hét elteltével újra szúrnak. A modern kor persze korszerű lehetőségekkel bővítette a palettát. Ezekre jellemző, hogy nem túlságosan fájdalmasak, sokba kerülnek és végleges a hatásuk - bár mint kiderült, a jelzők közül nem csak a "drága" viszonylagos.

Magam részéről a lábszőrtelenítést járógipsszel kezdtem, aztán mikor annak eltávolításával megfelelően megerősödtek szőrszálaim, gyantával folytattam. Tizenhat éves korom táján mély hatást gyakorolt rám egy könyvben olvasott gondolat. A szerző utópisztikus cselekedetként tüntette fel a nők azon szokását, hogy fájdalmat okoznak maguknak csak azért hogy megváljanak természetes "kiegészítőjüktől".Az ekkoriban favorizált szőrtelenítő krémet akkor vetettem el mégis, amikor egyre erősödő szőrzetemmel ellentétben megláttam barátnőm "jaj, ne nézd, most már nagyon kinőtt a szőr rajta" sípcsontját, amin jó, ha volt két pihe. Mint elmondta azért, mert tíz-tizenkét éve gyantáztat, borotva vagy krém az ő lábát nem érte soha. Úgyhogy jelenleg a forró ragacs segítségével szabadulok meg a szőrtől, úgy háromhetente, aranykezű kozmetikusom segítségével, és reménykedem benne, hogy húsz év múlva nem marad egy szál sem a lábamon.

Egy másik - bátrabb és gazdagabb - barátnőm nem hajlandó évtizedeket várni a majdnem tökéletes végeredményre, és a lézeres kezelés mellett döntött. Idejét láttam, hogy a végleges szőrtelenítés módozatairól szakértőt kérdezzek, ezért felkerestem a Borsa kedvenc kozmetikus mesterét, Móró Gabriellát. Először is megtudtam hogy a "véglegesnek" számító IPL lámpás-, és a lézeres technika hatása sem feltétlenül tart örökké. A ránctalanítás és a végleges szőrtelenítés két olyan terület, ahol bár már sok mindent elértünk, még korántsem győztünk.

Egyrészt egyik eljárással sem jár 100%-ig tökéletes, vagy tökéletesen esztétikus eredmény. Másrészt pedig még nem alkalmazzuk sem a lézert, sem az IPL lámpa korszerű változatát emberöltők óta, hogy kimondhatnánk: "soha az életben nem erősödik meg újra a nem kívánt szőrzet".  A tapasztalat szerint szép eredményeket - valóban majdnem teljesen sima bőrfelületet - lehet elérni a lézerrel és az IPL lámpával egyaránt. De arra, hogy hormonális változások vagy egyéb egészségügyi problémák következtében sem nőnek újra a szőrszálak, szintén nincs garancia.Az viszont biztos, hogy a végleges szőrtelenítés ígéretét hordozó lézersugár, lámpavillantás vagy a legrégebbi megoldás: az epilálás nem veszélyes beavatkozások, feltéve ha szakember végzi őket, és feltéve, ha olyan emberek veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat, akik számára nem ellenjavallott. (Pl. magasvérnyomás, cukorbetegség, terhesség, vérző seb, bizonyos anyajegyek, bizonyos gyógyszerek stb.) A lámpázást és az epilálást kozmetikus is végezheti, a lézeres kezelést kizárólag orvos.

1. Igazságok a szőrtelenítésről
2. Vita a témábanLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés