free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 bizarr lemezborító

Borsa         Címkék: bizarr, borító, ízlésromboló, lemez, lista 0 hozzászólás

Napjainkban is akadnak elképesztő lemezborítók, de a 70-es, 80-as évek páratlan vinyl-tok termését valószínűleg képtelenség überelni. Öt hátborzongató lemezborító.

Egy lemezborító elsődleges óvó-védő funkcióin túl az első információforrás is magáról a termékről. Ma már külön deisign-teamek dolgoznak azért, hogy egy cd borító - informatív frontvonalán túllépve - esztétikai élményt is nyújtson, szuggesztiós erejével pedig bármilyen ratyi lemezt képes legyen eladni. Annak idején egy kevésbé jól sikerült fotó is megfelelt az előadóról erre a célra. Ma is vannak persze ronda, vicces és gatyi borítók, de a klasszikusok egyszerűen felülmúlhatatlanok. Az igazi hőskor lemezborító-terméséből szemezgettünk, és kiválogattuk a legbizarrabb ötöst, amik ízlésromboló értéke veri a plafont. Csak erős idegzetűeknek!

The Cooper Family - I’m God’s Child (1980)

A Cooper család 1980-ban kiadott I’m God’s Child című albumának borítóján maguk Cooperék feszítenek. Középen Msr. Doubtfire és Dustin Hoffman nőimitátori babérjaira hajazó, tupírfejű anyuka, körberakva a kényszeredetten vigyorgó és ijesztő gyerekeivel, meg a háttérberekesztett enyhén stikkes arcberendezésű apukával. Az élményt csak fokozza a háttérnek választott ódon kastélyhangulat, és a kitakart kandallószerű falrész, ami legalább olyan szinten nem illik oda, mint ahogy ez a család sem a tok tetejére. Ha nem tudnánk, hogy ez egy lemezborító, akkor egy korabeli slasher-horror plakátjára tippelnénk.

Heino - Liebe Mutter... (1972)

Melyik anyuka nem örülne egy ilyen gyönyörű anyák napi köszöntésnek, egy ilyen őszinte mosolynak és egy ekkora csokor fröccsöntött művirágnak? Heinoé biztosan, a többiekben már erős kétségeink vannak. Bár ez a képről nem derül ki, de Heino férfi, eredeti nevén Heinz Georg Kramm, ahogyan azt is nehéz lenne eldönteni, hogy ezzel a lemezzel valóban örömet szeretett volna szerezni, vagy szívrohamot hozni a világra. Hideg kaméleon tekintetét szigorú fekete szemüvege keretezi, autentikus germán hajviselete és a fakó vörös háttér csak emeli a pszicho-faktort.

The Frivolous five - Sour Creame & other delights (1966)

Már a fotó is elég bizarr, de ha hozzácsapjuk a címet, ami annyit jelent, hogy tejszínhab és egyéb élvezetek, akkor igencsak összeszorul gyomortájt. Mármint hogyan lehetséges, hogy öt igencsak érett hölgy, ipari mennyiségű borotvahabba burkolva nyalakodásra bíztatja hallgatóit? A dolog annyira abszurd, hogy igazából el sem hisszük, de sajnos ez valóban egy lemezborító, és a késő 60-as évek termése. Ekkortájt még friss élmény volt a szexuális béklyók feltörése, tehát a nagyi-kvintett jogosan érezhette úgy, hogy a hippi szellem hevében tejszínhabnak álcázott fehér trutyival emelik szexuális vonzerejüket. Szerintünk ez nem sikerült...

Kevin Rowland - My Beauty (1999)

És most jöjjön egy gyöngyszem a gay-vonalból is, bár ez az album kilóg a korszakhatárokból, és már jócskán az új évszázad csücskét nyaldossa, viszont még annyira a 80-as évek hagyományait követi, és annyira meghökkentően bizarr, hogy nem volt szívünk kihagyni. Kevin Rowland Szépségem című albumának borítóját valószínűleg egy meleg-pornó dvd tokjára tervezték, csak olyan jól sikerült, hogy végül ezt választották a lemez borítójának is. Egy elcsigázott, szolidan vágyakozó férfi, talpig bársonyban és harisnyakötőben, a háttér érett Barbie-stílust mutat, a pink paravánra hanyagul rávetett boa is egészen bizsergető hatást kelt. Már tényleg csak hab a tortán az úriember szexi bugyija és stílusosan metszett barkója is. Nem akarunk tippelni, hogy milyen lemezeladási csúcsokat sikerült produkálni ezzel a fotóval.

Herbie Mann - Push Push (1971)

A végére pedig jöjjön az abszolút favoritunk, ami szerintünk kenterbe veri az összes többit. Herbie Mann Toljad toljad albuma sajnos már a címében is erős szexuális tartalmat sejtet, és ehhez a túlinformációhoz kíméletlenül megkapjuk a vizuális élményt is, ami maga Herbie talpig szőrben. Férfias mellkasán huncutul kunkorodó szálak között csak úgy csillog az izzadság, ami kínzó következtetésekre ad okot. Herbie meztelen egymaga olyan szintű vizuális sokkot okoz, hogy ezek után egyáltalán nem akarjuk tudni, hogy azzal a lazán vállra vetett fuvolával mire készül.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés