free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Még több nőt a törvényhozásba!

HT         Címkék: béke, gondoskodás, nagyravágyás, nőipolitikusok, nők 0 hozzászólás

A csajok emberemlékezet óta úgy gondoskodnak a világról, hogy ki vannak szorítva a történelemcsinálásból. Hímtagunk viszont komrpomisszumokat és államnőket akar.

Annak ellenére, hogy az elmúlt évtized közkedvelt lózungja a "Még több nőt a törvényhozásba!" című, a politikus, mint szakma, még mindig inkább pasi szakma, Pedig, ha igazi népakarat uralkodna a Földön, akkor a csajok simán érvényesíthetnék az érdekeiket demokratikus többségükből fakadóan.

A nagyravágyásnak legalább annyi köze van a földlakók boldogulásához, mint történelmünknek az erőszak, pénz, hatalom szerelmi háromszögéhez. Annak ellenére, hogy a boldogság csak pillanatokban mérhető, mégis örök vita, hogy ki a nagyravágyóbb: a nő vagy a féfi? Nagy szerencsénkre nem véletlen, hogy a nők gondoskodnak rólunk évezredek óta, de az idők során úgy alakult, hogy a férfiak dolga lett a történelemcsinálás, csakhogy ez a történelem nem sikerült valami fényesen, és jellemzően nem a nők nagyravágyása miatt van tele a múltunk véres háborúkkal, hullahegyekkel, és a gondolkodás számára felfoghatatlan ideológiákkal, ahogy az sem véletlen, hogy társadalmunk ellenkező neműi folyton egymásra mutogatnak és kérik számon a másikon a boldogtalanságukat.Alap, hogy a földlakosok többsége nő, és a csajok jobban kezelik a konfliktusokat, mint a pasik. Ennek ellenére mégis sokkal kevesebb a nőnemű taxis, buszsofőr, hentes, kőműves, úszómester, közép- és felsővezető, futballbíró, bankigazgató, miniszterelnök, alkotmánybíró, hadvezér, szaktanácsadó, hajóskapitány és államelnök, mint a hímnemű. A titkosszolgálatok és a bűnözői csoportok irányítói is többnyire férfiak. A pasik irányítják a demokráciákat, a multicégeket, a terroristákat, és a dikatatúrákat is. Pedig egy csajnak rendszerint nagyobb a kompromisszumkészsége, a tárgyalóképessége, az együttműködési hajlama, mint egy pasinak, de egyelőre még be kell érnie az olyan női melókkal, mint a múzsa, a rendezőasszisztens, az igazgatótanács-tag vagy a titkárnősködés.

A csajok emberemlékezet óta úgy gondoskodnak a világunkról, hogy ki vannak szorítva a történelemcsinálásból. Annak ellenére, hogy a történelmet alakító szakmák közül manapság a politikus az egyik legnépszerűbb, és hogy az utóbbi évtizedek közkedvelt hangzatos lózungja a "Még több nőt a törvényhozásba!" című, de a történelem formálása férfitevékenység. A demokrácián alapuló történelemcsinálás meg ugyanúgy férfitalálmány, mint a hidrogénbomba, vagy a számítógép, vagy a ciklusokon átívelő politikai karrier.

Persze bármelyik nem  képviselője lehet annyira ambíciózus, vágyhat sikerorientált életpályára, vezető pozícióra, pénzre ésatöbbi, hogy beszálljon a politikussági versenybe. És persze nekem is elegem van az arrogáns és gőgös férfipolitikusokból, és kompromisszumot akarok, és elhiszem, hogy egy jobboldali anya meg egy baloldali anya is ugyanazt akarja, még akkor is, ha szakmájuk a politika, mert egy ország, egy állam, közös az érdek mindegy, hogy kié a hatalom, de még a politikai karrierista csajok is tudják, hogy legalább annyira férfias szakma a politika, mint amennyire értelmetlen és célravezető.

Ismerve a hazai politikusnők közötti szolidaritást, nem érdemes csodálkozni azon, hogy férfias államformánkban politikusainknak nem célja, hogy demokráciánk megvalósuljon. Ha egy demokrácia eléri a célját, azaz a közakarat a leghatékonyabban és mindenki megelégedésére működteti a társadalmat, akkor egy politikus megszűnne fontosnak lenni, abba kellene hagynia, nem lehetne folytatnia. Nagy szerencsénkre, bárki lehet politikus, és az ideológiákat is bárki kitalálhatja nemtől függetlenül. Én alig várom, hogy államnők irányítsák a Földet. Alig várom, hogy nagyhatalmaink nagyasszonyai és/vagy nagyhajadonjai kézbe vegyék a dolgokat. Alig várom, hogy a Föld országainak vezetőnői azonnali hatállyal összehívjanak egy gyűlést, hogy megköthessék a világbékét.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés