free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Reklám sokk

Borsa         Címkék: anglia, dohányzás, kishír, közszolgálat, reklám 0 hozzászólás

Mivel az evidens, hogy a dohányzás káros, nehéz új üzenettel előrukkolni a dohányzás ellenes reklámokban. Marad a vizuális sokkolás. Új angol példák erre.

Angliában új, sokkoló hirdetésekkel igyekeznek a dohányzókat rávenni arra, hogy hagyjanak fel káros szokásukkal. A helyi ántsz (National Health Service) kampányának plakátjain az emberek arca nemcsak a fájdalomtól torzult el. Egy szájukba akasztott horgászhorog húzza  fejüket felfelé, így illusztrálva, hogy függőnek lenni nem normális állapot. Azt is könnyű a képekhez hozzágondolni, hogy egy átlagos nikotinfüggő, aki a plakát szövege szerint  körülbelül 5000 cigit szív el évente, olyan nehezen kap levegőt szétcigizett tüdejével, mint egy kifogott hal a parton.

www.trendhunter.com

Más szemszögből közelíti meg a dohányzás romboló hatását a DRAFTFCB ügynökség, ami egy gyermekrák ellen küzdő szervezet számára készítette reklámját. A dohányzás nemcsak öngyilkosság. Gyilkosság is – ez a plakát üzenete, amin keservesen zokogó, fuldokló gyerekfejeket láthatunk, "füst-zacskóval" a fejükön.

Azt nem vitatjuk, hogy ezek a képek kellően riasztóra sikeredtek, de könnyen lehet, hogy azok, akik a hirdetéseket látva viszolyogva elfordítják a fejüket, ugyanezzel a mozdulattal tovább is állnak, anélkül, hogy akár egy másodpercig is elgondolkodtak volna szokásaik megváltoztatásán.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés