free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hajszál tetkó

Borsa         Címkék: hajszál, kanada, kutatás, tetkó, tudós 0 hozzászólás

Kanadai kutatók kifejlesztették azt az eljárást, amivel a hajszálak is tetoválhatók. Nem eszement divat hóbortról van szó, a kísérlet tudományos célokat szolgál.

Amikor nemrégiben szembesültünk a szemgolyó-tetkó létével  komolyan azt hittük, hogy ezzel kész, a tetoválás, mint olyan, az összes lehetséges emberi testfelületet meghódította. Azonban megfeledkeztünk a hajszálakról.

www.trendhunter.com 

Nem úgy a kanadai Ontarióban működő McMaster Egyetem kutatói, akik Dr. Ray LaPierre professzor vezetésével kifejlesztették azt a technológiát, amellyel a hajszálakra is lehet tetoválást készíteni. Az eljárás során úgynevezett fókuszált ionsugár használatával gallium ionokat juttattak a haj felszínébe és így karcolták bele az egyetem logóját. Persze a hajszál-tetkó szabad szemmel - finoman szólva - nem számít éppen látványos dolognak, ráadásul a műremeket elveszíteni is igen könnyű.

A tudósok célja persze nem az volt, hogy tetováló szalonoknak adják tovább a technológiát. A hajszál kitetoválása csupán kísérlet volt, az eljárást pedig inkább szén alapú nanocsövek gyártásában akarják használni.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés