free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hajszál tetkó

Borsa         Címkék: hajszál, kanada, kutatás, tetkó, tudós 0 hozzászólás

Kanadai kutatók kifejlesztették azt az eljárást, amivel a hajszálak is tetoválhatók. Nem eszement divat hóbortról van szó, a kísérlet tudományos célokat szolgál.

Amikor nemrégiben szembesültünk a szemgolyó-tetkó létével  komolyan azt hittük, hogy ezzel kész, a tetoválás, mint olyan, az összes lehetséges emberi testfelületet meghódította. Azonban megfeledkeztünk a hajszálakról.

www.trendhunter.com 

Nem úgy a kanadai Ontarióban működő McMaster Egyetem kutatói, akik Dr. Ray LaPierre professzor vezetésével kifejlesztették azt a technológiát, amellyel a hajszálakra is lehet tetoválást készíteni. Az eljárás során úgynevezett fókuszált ionsugár használatával gallium ionokat juttattak a haj felszínébe és így karcolták bele az egyetem logóját. Persze a hajszál-tetkó szabad szemmel - finoman szólva - nem számít éppen látványos dolognak, ráadásul a műremeket elveszíteni is igen könnyű.

A tudósok célja persze nem az volt, hogy tetováló szalonoknak adják tovább a technológiát. A hajszál kitetoválása csupán kísérlet volt, az eljárást pedig inkább szén alapú nanocsövek gyártásában akarják használni.
 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés