free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Novák Erik öt kedvenc könyve

Borsa         Címkék: celeb, könyv, lista, novákerik, olvas 0 hozzászólás

Aktuális celeblistánkban a Nyócker producerét, a Zuhanórepülés rendezőjét arról kérdeztük, milyen könyveket olvas legszívesebben. Öt könyv-tipp Novák Eriktől.

Novák Erik volt már rendező, könyvkiadó, producer, Halász Péter utolsó filmjében, a Herminamező – Szellemjárásban még operatőri feladatokat is magára vállalt. Önmagát festőnek tartja. Legtöbben a Nyócker és a Zuhanórepülés című filmek kapcsán ismerik. Utóbbit Nagy Viktor forgatókönyve alapján rendezte. Amikor kedvenc kortárs olvasmányairól kérdeztük, akkor is a film alapjául szolgáló regényt sorolta fel elsőként. Bár eredetileg kortárs írókat kértünk tőle, nem bírta kihagyni klasszikus kedvenceit sem. Novák Erik ezt az öt könyvet olvassa legszívesebben.

Nagy Viktor: Használati utasítás börtönhöz (minden szabadlábon élő, avagy fogvatartott börtönlakónak)

Viktor a barátom és alkotótársam azóta, hogy elolvastam a könyvét még kézirat formájában. Ez a könyve kemény börtönpróza. Mesék, versek, álmok hét emelet zuhanás után. Kísérleti szépirodalom. Aki végigolvassa rajongóvá válik.

Hunter S. Thomson: A Félelem Birodalma

Amerika, ahogy egy amerikai kultúr-forradalmár látja. A gonzó királya nem csak szakít, de tép is. Letépi a csillagos sávos fátylat a birodalomról, ahol fortélyos félelem igazgat. Paráztató, de nem csak azért mert Hunter parásra tépte magát, hanem mert ennek ellenére vagy éppen ezért, tisztán lát.Cseh Tamás: Hadiösvény

Huszonévesen írta ezt a könyvet, tele a lovasnomád harcosok, az észak-amerikai indiánok szabadsága és bátorsága iránti csodálattal. A rendszerből egy időre kiszabadulva nomádként élve barátaival, az erdőben maga is átélhette mit jelent ez a szabadság, mit jelent harcosnak lenni. Az erdőben senki nem szólt rájuk, senki nem mondta meg, hogy mit csináljanak és mikor. Sok nyáron keresztül élhették át, hogy milyen tűz mellett aludni, mokaszinban járni, állatbőrökbe öltözve erdőkön, patakokon keresztül az ellneség tábora felé osonni, és bátran küzdeni a törzs harcosaként. Ez sok erőt adott a társadalom, a fehér ember világának elviseléséhez az év másik 11 és fél hónapjában. Ezekből az élményekből született ez a könyv, mély néprajzi tudás hátterével és az író saját rajzaival.

Thomas Mann: József és testvérei

"Mélységes mély a múltnak kútja, ne mondjuk inkább feneketlennek?" Ez ugyan nem pont kortárs, viszont A kedvenc könyvem. El kell olvasni, nagy és vastag, de megéri.

Rejtő Jenő: Csontbrigád

Szintén nem kortárs, de a második legkedvencebb könyvem. Mindegyik Rejtőt imádom, de a Csontbrigáddal meghaladta még zseniális önmagát is. Ha máshova születik ezért Nobel díjat kapott volna, de hát ide született és túrósért-kávéért írt jobbnál jobb ponyvákat egy délelőtt alatt, séróból. Amíg el nem vitték őt is a csontbrigádba. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés