free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb otthoni testformáló

Borsa         Címkék: fitness, gép, játék, otthon, sport 0 hozzászólás

A jó idő közeledtével nem árt felkészíteni testünket a bikiniszezonra. Az sem baj, ha nem szeretjük a konditermeket, íme öt gép az otthonülőknek. Lista a mozgásért!

Ilyenkor tavasszal lépten-nyomon szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy bizony a télhosszig tartó dőzsölésnek és lustálkodásnak megvannak a következményei. Aki a hidegebb hónapokban esténként az edzőterem helyett a tévé előtti kanapén kuksolt chipsszel a kezében, az most jól megnézheti magát a próbafülke tükrében, miközben a nagyobbik méretre vár a tökéletesnek hitt farmerből.

Sokan vannak, akinek kicsit sincs kedve elloholni este hétkor a konditerembe. Szerencsére a fitnessgépek piaca mindenre felkészült, igenis léteznek csodatévő eszközök, amikkel szinte észrevétlenül tornázhatjuk le a tél folyamán felszökött felesleget.  Persze, ha  sarokban porosodnak, attól nem leszünk vékonyabbak!

www.fitness-trade.hu Ellipszis tréner


A leghatásosabb találmány minden bizonnyal a sokat emlegetett ellipszis tréner, ez ugyanis egyszerre izmosítja alsó és a felsőtestet, miközben kíméli az izületeket. A lépcsőző géphez hasonló szerkezet kiválóan alkalmas bemelegítésre, zsírégetésre, az állóképesség fejlesztésére. A lábunkat a pedál nem kör, hanem ellipszis alakú pályán mozgatja, tulajdonképpen a kerékpározó, gyalogló és a taposó mozgást ötvözi, miközben a tréner karjai a felsőtestet dolgoztatják meg. Az ellipszis tréner másik előnye, hogy a használati utasítás szerint elég napi negyed órát eltöltenünk rajta megfelelő intenzitással, hogy meglátsszon az eredménye. A futógéppel ellentétben az ellipszis tréner nem foglal el két négyzetmétert a lakásból, és az ára is kedvezőbb. 

www.kettler-sport.netLépcsőző gép

Akinek nincsenek ízületi problémái, az bátran állhat lépcsőző gépre, akár olyan kisméretű változatra is mint a Kettler Side Stepper. Ez olyan kicsi, hogy gyakorlatilag az ágy alatt is elfér, kis lakásokba ideális választás. A szokványos taposógépekkel ellentétben ezen oldalazó mozgást lehet végezni, így különösen a láb oldalsó izmait edzheted vele, akár az esti sorozat bámulása közben is.
www.master-comp.huTáncszőnyeg

Van az úgy, hogy az ember egyszerűen utál mozogni, és nehezen veszi rá magát arra a bizonyos napi negyed órára. Nekik találták ki azokat a játékokat, amelyek nem csak szórakoztatóak, de játék közben meg is mozgatják a testet. A táncszőnyeg például ma már szinte minden nagyobb áruházban beszerezhető pár ezer forintért. Bármilyen számítógéphez illetve játékkonzolhoz - Playstation, Xbox - csatlakoztatható, az interneten pedig ingyenesen letölthető játékok garmadáját lehet ráakadni. A padlóra teríthető négyzet alakú szőnyeg kilenc különböző érintkező felülettel rendelkezik, ezeket kell lábbal megérinteni játék közben. A képernyőn folyamatosan alulról fölfelé mozgó nyilakra akkor kell a szőnyegen rátaposni, amikor azok elérik a kép tetején látható csíkot, lehetőleg minél pontosabban időzítve. Közben zene szól - ez gyakorlatilag bármilyen lehet, nyilak a ritmushoz igazodnak.

www.videogamesblogger.comNintendo Wii Fit

Ennél valamivel drágább, viszont annál szórakoztatóbb a Nintendo legújabb fejlesztése, a Wii Fit. A Nintendo Wii konzolhoz csatlakoztatható fitnesz padhoz számtalan játék készült, lehet vele szörfözni, jógázni, gördeszkázni vagy akár focizni is. A fitnesz pad több pontos nyomásérzékelővel van ellátva, így meg tudja állapítani, hogy éppen hol van a súlypontod, a tévére helyezett érzékelő pedig azt is látja, hogy milyen pózban állsz. Mivel folyamatos a visszajelzés, sokkal izgalmasabb vele tornázni, mint egy átlagos fitnesz dvdvel. A Fitnesz Padon a súlyodat is megmérheted, sőt, a testtömegindexedet is kiszámolhatod. 

www.tarad.comFitball

A gimnasztika labdák az otthoni tornaeszközök listájában biztosan vezetnek olcsóság tekintetében, pláne, ha azt nézzük, hogy mennyi mindenre használhatjuk. Eleve megnyugtató a gondolat, hogy már akkor is tornázunk, ha nem csinálunk mást, csak ülünk rajta. Ugyanis a gömbölyű jószágon ülve kénytelenek vagyunk folyamatosan egyensúlyozni, így állandó izommunkát végzünk, és nem fájdul meg a hátunk. De nemcsak ülő alkalmatosságként hanem multifunkciós kondigépként is megállja a helyét. Rengeteg gyakorlat végezhető vele, melyekkel szinte minden izomcsoportot átmozgathatunk, és erősíthetünk. Kezdő felhasználók esetében a labda könnyen megbokrosodhat, de a kezdeti vidám földrezuttyanások után tapasztalni fogjuk, hogy koordinációs készségünkön is sokat fejleszt. Figyeljünk arra, hogy magasságunknak megfelelő átmérőjű labdát vásároljunk. Beszerezhető interneten, hipermarketekben, vagy gyógyászati segédeszköz boltban, hisz eredetileg gyógytornára fejlesztették ki.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés