free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Etno szerelések

Borsa         Címkék: divat, etno, hippi, stílus, virág 0 hozzászólás

A hippi szerelés már nem egyértelműen azonos a szakadt bölcsész kinézettel. A most divatos etno stílus is színes, virágos, laza és szabad, de egyben letisztult és nőies is.

Az etno stílusról sokaknak a Hair, a batikolt póló, a nagy virágminta és az elhagyhatatlan tarisznya jut eszébe. Ez azonban mára a múlté, hiszen ez a sokszor perifériára szorult stílus ma megint divat. Igaz ugyan, hogy sokkal letisztultabb, mint korábban, de az alapvető ismertető jelek nem változtak: minél színesebb és minél kényelmesebb annál jobb, arról nem is beszélve, hogy ez az a stílus amiben tabuk és szabályok szinte egyáltalán nem léteznek. 

Első szett

A fekete alapvetően nem számít tipikusan etno színnek, hiszen nem tarozik a meleg, barátságos színek családjába. Ráadásul maga a ruha sem hordozza a stílus alapvető ismertető jegyeit, ezek után pedig jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor miért szerepel egy ilyen felsorolásban.


Nézegess még több etnos cuccot

A válasz egyszerű, az etno-t, mint stílust nem csupán egy-egy ruhadarab határoz meg, gyakorlatilag nem létezik olyan fazon, amelyet egy-két jól kiválasztott kiegészítő segítségével ne lehetne etno "kompatibilissé" tenni.

Első szett:
Ruha – Jackpot and Cottonfeild
Harisnya – Calzedonia
Cipő – Deichmann
Nyaklánc – Binder Bizsu

Ez a ruha egyaránt hordható, tűsarkúval és fekete gyöngysorral, azonban homokszínű csipkeharisnyával és élénk színű nyaklánccal igazi etnos cucc lesz.

Második szett

Az etno kétségkívül az egyik legnőiesebb stílus, hiszen a virágminták és a pöttyök a női domborulatokat kiemelik, a lenge és többrétegű ruhák pedig csak sejtetik, hogy mi rejlik a ruha alatt.A képen látható csipkeszegélyes combfix egyszerre szexi és kislányos - bátraknak ajánljuk. Mivel a ruhán elég sok minta keveredik, ezért túl sok kiegészítőre nincs is szükség. Tudom, hogy az elején pont az hangsúlyoztam ki, hogy ebben a stílusban nincsenek tabuk és egyéb megkötésesek, de azért a jóizlés határait itt sem ér feszegetni.

Második szett:
Ruha – Patrizia Pepe (Heaven)
Combfix – Calzedonia
Nyaklánc – Binder Bizsu

Nem minden etno, ami ízléstelen, és nem minden ízléstelen ami etno. A stílus pont azért kerüli a szigorú szabályokat mert alapvetően a szabadságot és a természetközeliséget hivatott hirdetni.

Harmadik szett


Ez az összeállítás jó példa lehet arra, hogy egy etno szett is lehet letisztult és nem kell mindenképpen a színek és a minták kavalkádját viselni. Igaz ugyan, hogy a felső színei elég harsányak, de egy egyenes szárú farmerrel kombinálva máris nem olyan feltűnő, viszont mégsem mondható unalmasnak.Az etno egy másik stílusjegye, hogy ellentmond mindennek, ami egyhangú és unalmas, hiszen a stílus gyökerei a hetvenes évekhez nyúlnak vissza, ekkor pedig igazán élt a "vállald önmagadat" jelmondat.

Harmadik szett:
Felső – Gas
Nadrág – G-Star (Heaven)
Táska – Jackpot and Cottonfield

Ahogy már a bevezetőben mondtuk, a jól ismert tarisznya sem kötelező többé, bátran választhattok maxi táskát az enos összeállításotokhoz, főleg akkor, ha természetes anyagból készült és a színe harmonizál a ruhátokéval.

1. Etno szerelések
2. Természetközeli, kényelmes, élénkLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés