free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 alapdarab etno ruhához

Borsa         Címkék: divat, etno, lista, ruha, stílus 1 hozzászólás

Idén ismét trendi a természet lányának öltözni. Régen hippidivatnak mondták, ma etno. Ha szeretnénk etnósan kinézni, ezt az öt darabot mindenképp szerezzük be.

A legtöbb divatirányzatnak vannak olyan elengedhetetlen, meghatározó darabjai, amelyek alapján már messziről beazonosítható, hogy milyen stílusról van szó. Így van ez az etno stílus esetében is. Virágminta, papucs, tarisznya, lebbenő sálak és ruhák,     1ékszerek.  Szinte mindenki sorolja, ha megkérdezzük, mik egy etno szerelés kellékei. De ezekből sem mindegy, milyet választunk. Ha szeretnénk etnósan kinézni, ezt az öt alapdarabot gyorsan szerezzük be.

Papucs

A kényelmes lapos sarkú papucs az etno stílus talán legszerethetőbb darabja, ami nagyon kényelmes. Az idei szezonban igen sokféle fazonnal találkozhattok. Régebben az etno stílus kedvelői a hazai iparművészek három-négy hagyományos fazonja közül választhattak, ezek pedig lehet, hogy nagyon kényelmesek voltak, de dekoratívak már kevésbé. A külföldi divatdiktátorok nyomásának köszönhetően egyre több márka gyárt etno stílusjegyekkel ellátott darabokat, amelyek már szinte egyáltalán nem hasonlítanak a régi, bumfordi darabokra.

Nyaklánc

A stílus egyik elhagyhatatlan kelléke. Minnél inkább emlékeztet a régi, kézzel készített ékszerekre annál jobb. A színe ne legyen túl harsány, a pink, a lila vagy egyéb élénk színeket kerüljük, mert nem az a lényeg, hogy az összeállításod meghatározó darabja legyen. hanem, hogy kiemelje a viselője természetes szépségét. Az etno ékszerek általában nem túl csillogó és harsány darabok, ezért aztán a kristályok kedvelői ritkán találkoznak olyan darabbal, amely rabul ejti őket.


Kendő

Egy valamirevaló etno imádó ki sem teszi a házból a lábát kendő nélkül. Nemcsak öltöztet, de sok esetben helyettesítheti a kabátot is. Tekerhetitek hagyományosan a nyakatok köré, de erős napsütésben a fejeteken is jól mutathat. A színe nem meghatározó sőt, még az aktuális összeállítással sem kell mindenképpen harmonizálnia. Az etno legjobb tulajdonsága, hogy minden megengedett. A színek és minták nem mindig passzolnak egymással, pont ebben az eklektikus zűrzavarban rejlik a stílus  titka.


Virágos ruha

Ha valaki tudni szereté, hogy a fenti stílus illik-e hozzá, mindenképpen ezzel az alapdarabbal  kezdje. A szűk vagy elasztikus ruha biztosan nem etno, még akkor sem, ha virágmintás, vagy batikolt. A stílus egyik ismertető jele ugyanis, hogy a ruha nem zárja kalodába a testet. Minél bővebb, annál jobb. A legjobb választás a többrétegű muszlin ruha, ami nemcsak kényelmes, de dögös is, főleg akkor, ha a szél bele-belekap az aljába. Akik nem szeretnék mutogatni a lábukat, azok válasszanak maxiruhát, a szezon másik nagy kedvencét.

Tarisznya

Lakk és szegecses táskák szigorúan kerülendőek. Nem is olyan régen még a nagy divatházak sem készítettek tarisznya fazont, ebben a stílusban az első jelentős áttörés a Gucci nevéhez fűződik. Mivel az etno minden egyes darabja kényelmes, az etno táska is rendkívül praktikus és kényelmes. Egyrészt mind a két kar szabadon mozoghat, másrészt pedig szinte minden belefér, amit csak akarunk. Alapanyagát tekintve minden számításba jöhet, ami természetes, az autentikus darabok hasított bőrből vagy gyapjúfonalból készülnek.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés