free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Botox az agyba

Borsa         Címkék: botox, ideg, kísérlet, kishír, méreg 0 hozzászólás

Az Olasz Nemzeti Kutatóintézetben azt vizsgálták, hogyan használható a botox az epilepszia gyógyítására. Az állatkísérletek során ijesztő mellékhatás derült ki.

Az Olasz Nemzeti Kutatóintézetben a botox, az epilepszia kezelésében való felhasználhatóságával kapcsolatban végeztek kísérleteket. A kutatás azonban nem várt eredményt hozott. A botox, egy nemrégiben készült olasz kutatás szerint nem csupán a test azon pontján képes kifejteni a hatását, ahová befecskendezték, hanem az idegpályák közvetítésével átjuthat más szervekbe is, ami pedig akár halált is okozhat.


A botolonium toxin a Clostidium Botolonium baktérium által termelt idegméreg, ami az izomfunkciók működését képes blokkolni. A szépségiparban ránctalanításra használják, de emellett alkalmazzák a gyógyászatban is, például a Parkinson-kór tüneteinek enyhítésére.

www.trendhunter.com

Az Olasz Nemzeti Kutatóintézetben, Matteo Caleo vezetésével állatkísérleteket végeztek azzal kapcsolatban, hogy a botox felhasználható-e az epilepszia kezelésében. A kísérleti egerek agyának azon részébe, ahol a látóidegből érkező információk feldolgozása folyik, botoxot fecskendeztek. Az anyag három nappal később az állat retinájában bukkant fel. Egy másik kísérletben az egér egyik agyféltekéjébe fecskendezett botolonium toxin néhány nap elteltével a túlsó agyféltekében is blokkolta az idegműködést és még hat hónappal később is kimutatható volt.

A kutatás vezetője a Science News-nak azt nyilatkozta, hogy a kísérletek eredménye őket is meglepte, mivel eddig azt feltételezték, hogy a hatása helyhez kötött. A botox elvándorlása fokozottan veszélyes dolog, hiszen benne van a pakliban, hogy a test olyan izmait blokkolja le, melyeket nem volna szabad, így például nyelőcsőét, ez pedig akár fulladáshoz is vezethet.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés