free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Botox az agyba

Borsa         Címkék: botox, ideg, kísérlet, kishír, méreg 0 hozzászólás

Az Olasz Nemzeti Kutatóintézetben azt vizsgálták, hogyan használható a botox az epilepszia gyógyítására. Az állatkísérletek során ijesztő mellékhatás derült ki.

Az Olasz Nemzeti Kutatóintézetben a botox, az epilepszia kezelésében való felhasználhatóságával kapcsolatban végeztek kísérleteket. A kutatás azonban nem várt eredményt hozott. A botox, egy nemrégiben készült olasz kutatás szerint nem csupán a test azon pontján képes kifejteni a hatását, ahová befecskendezték, hanem az idegpályák közvetítésével átjuthat más szervekbe is, ami pedig akár halált is okozhat.


A botolonium toxin a Clostidium Botolonium baktérium által termelt idegméreg, ami az izomfunkciók működését képes blokkolni. A szépségiparban ránctalanításra használják, de emellett alkalmazzák a gyógyászatban is, például a Parkinson-kór tüneteinek enyhítésére.

www.trendhunter.com

Az Olasz Nemzeti Kutatóintézetben, Matteo Caleo vezetésével állatkísérleteket végeztek azzal kapcsolatban, hogy a botox felhasználható-e az epilepszia kezelésében. A kísérleti egerek agyának azon részébe, ahol a látóidegből érkező információk feldolgozása folyik, botoxot fecskendeztek. Az anyag három nappal később az állat retinájában bukkant fel. Egy másik kísérletben az egér egyik agyféltekéjébe fecskendezett botolonium toxin néhány nap elteltével a túlsó agyféltekében is blokkolta az idegműködést és még hat hónappal később is kimutatható volt.

A kutatás vezetője a Science News-nak azt nyilatkozta, hogy a kísérletek eredménye őket is meglepte, mivel eddig azt feltételezték, hogy a hatása helyhez kötött. A botox elvándorlása fokozottan veszélyes dolog, hiszen benne van a pakliban, hogy a test olyan izmait blokkolja le, melyeket nem volna szabad, így például nyelőcsőét, ez pedig akár fulladáshoz is vezethet.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés