free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Társulat a Dóm téren

Borsa         Címkék: kishír, nyár, szabadtéri, szeged, színház 0 hozzászólás

Négy premier is lesz a Szegedi Szabadtérin, a legnépszerűbb előadás valószínűleg a Társulat győzteseivel előadott István a király lesz - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Bár még viszonylag távolinak tűnik a nyár, mégis, a július 4. és augusztus 21. között zajló Szegedi Szabadtéri Játékokra a belépőjegyek közel fele már elkelt. A fesztivál sajtótájékoztatóján megtudtuk, mi váltott ki ilyen fokú érdeklődést.

Bátyai Edina, a SZSZJ igazgatója elmondta: idén négy új bemutatóval, valamint egy visszatérő produkcióval készülnek. A fesztivál operával nyit, Puccini Turandot-ja kerül színre július 4-én és 6-án. A rendező, Kesselyák Gergely szerint ez a borzongató mesevilág, melyet az európai zeneszerző szemüvegén keresztül látunk, jó ürügy egy kifinomult, érzékeket és érzelmeket megmozgató, zenés színházi élményre.

www.szegediszabadteri.hu

Július 11-én, 12-én és 13-án lesz újból látható a Dóm téren a tavaly már sikert aratott Kálmán Imre-operett, a Marica grófnő, Eszenyi Enikő rendezésében. A címszerepet a Kossuth-díjas Lukács Györgyi énekli, a további szerepekben - többek között -Lehoczky Zsuzsa, Tordy Géza, Pindroch Csaba és Peller Anna lép fel.

Shakespeare Szentivánéji álom című művéből a világzene, a népzene és a jazz elemeit is ötvöző úgynevezett worldmusical születik. Ősbemutatója Szegeden lesz, július 25-én, ezután pedig 26-án, 27-én, valamint augusztus 1-én és 2-án is láthatja az előadást a közönség. A produkció zeneszerzője Szakcsi Lakatos Béla, szövegírója Müller Péter Sziámi, rendezője Kerényi Miklós Gábor, előadni pedig a Budapesti Operettszínház  művészei fogják.

www.operettszinhaz.hu, www.zene.hu

Oberon szerepét a Jászai-díjas Szabó P. Szilveszter, Titániát Janza Kata, Hermiát Vágó Bernadett, Helénát Peller Anna, Lysandert Dolhai Attila, Demetriust Szabó Dávid, Zubolyt Bereczki Zoltán, míg Puckot Kerényi Miklós Máté személyesíti majd meg. A sajtótájékoztatón a jelenlévő színészek előadásában három dalt is meghallgathattunk a darabból. Ezek alapján azt szűrtük le, hogy az alkotók érezhetően biztosra mennek, a színház bejáratott produkcióihoz hasonló stílusú és színvonalú előadás van készülőben.

Augusztus 9-én és 10-én "rendezvény a rendezvényben" jelleggel, a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál keretében a Benyovszky című, a néptánc elemeket is felhasználó látványszínházi előadás várja az érdeklődőket, mely a világjáró Benyovszky Móric életét dolgozza fel. A darab zeneszerzői a Ghymes együttes két alapítója, Szarka Gyula és Szarka Tamás. Zsuráfszki Zoltán rendező-koreográfus elmondta, hogy a darabot táncoló négy magyar táncegyüttes - a Szeged táncegyüttes, a Fővárosi Bartók táncegyüttes, a nyíregyházi Új Figurás, valamint az Ilosvai Táncegyüttes - mellett Lengyelországból, Franciaországból, Oroszországból, sőt Afrikából érkező táncművészek is fellépnek majd a darabban.

www.tarsulat.hu

Az évad zárásaként az István a király című kultikus rockopera jubileumi előadása kerül színre, méghozzá az MTV, Társulat  című szereposztó showműsora győzteseinek előadásában. A szervezők elárulták, hogy produkcióra már eddig is annyian váltottak jegyet, hogy bár eredetileg csak augusztus 17-én, 20-án és 21-én tűzték volna műsorra, végül be kellett iktatniuk egy plusz előadást is, 19-ére.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés