free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legnagyobb pop-blöff

Borsa         Címkék: blöff, lista, pop, vicces, zene 0 hozzászólás

A poptörténelem is teli van talányos foltokkal, amik láttán leginkább el sem hisszük, hogy ilyesmi létezhet. Ezek a zeneipar nagy blöffjei, íme a legkeményebb ötös.

Blöffölni általában akkor szokott az ember, ha nincs semmi kijátszható lapja, de marhára szeretne még játékban maradni, hajtja a dicsvágy meg az izgalom, és bízik a saját sumákoló-tehetségében. A zenekaroknál is hasonló a helyzet, csak itt az egész dologhoz a vicc oldalról érdemes közelíteni, az persze már ízlés kérdése, hogy az adott önparódia-bandát jó, vagy éppen rossz viccnek ítéljük-e. Listánkban mindkét oldalból szemezgettünk, és beválogattuk a legtehetségesebb hazai simliseket is.

A molván ördög - Zlad Vladcik

 

Kezdjük mindjárt a legkomolyabb próbálkozással, ami természetesen abszolút poén, akárcsak a tapló kazah, Borat figurája, bár Vladcik is elég sokakat hülyére tudott venni annak idején. A karakter egy ausztrál komikus, Santo Cilauro őrült fejéből pattant ki, aki egész kis mítoszt szőtt a "molván" sztár köré. A fiktív balkán állam ünnepelt popikonja még az Eurovíziós Dalfesztiválra is benevezett az általunk is preferált Electronik-Supersonic című szintis űr-disco számával.
 

Az elmebaj diadala - Weird Al Yankovic

Weird Al Yankovic vagyis Alfred Matthew Yankovic már több mint 30 éve tolja az ipart, és eszementebbnél eszementebb paródiákkal rukkol elő évről évre. Annak idején rádiós DJ-ként kezdte, majd szép lassan átcsúszott az agyzsibbasztó paródiák világába, és elképesztően sikeres lett. Legnépszerűbb kifigurázásai között szerepel a Queen Another One Bites The Dust című száma, amit Yankovic átiratában Another One Rides The Bus címre keresztelt. A mi kedvencünk viszont a Michael Jackson féle Bad című kultszám yankovicos Fat változata, aminek a klipjében igazi nehézbombázók idézik a jacksoni mozdulatokat.


A gaypop ikonjai - Village People

A Village People-ben az a komoly, hogy nem poén. Az eddigiektől eltérően ők valóban igazi beleéléssel csináltak hülyét magukból, ami persze megint csak nézőpont kérdése, mert a '70-es években piszokmód népszerűek voltak, főként melegbarát körökben. Az indián, a talpig-bőr motoros, az építőipari alkalmazott, a rendőr, a cowboy és a füligvigyor tengerészgyalogos hatosfogat elképesztő lavinát indított a paródiák világában, felvett karaktereik a mai napig bármikor bedobható poénfigurák, és mindig sikerük van, elég csak pár idióta mozira gondolnunk.

Az ír trónörökös - The King

 

Válogatásunkban igyekeztünk nem rangsorolni, mert minőségileg eléggé eltérő arcokat szedünk össze, de az a helyzet, hogy a dublini expostás, James Brown esetében nem tudunk elfogulatlanul nyilatkozni. Egy karaoke felfedezett, Elvis-torkú kézbesítő, aki Nirvana-t meg Red Hot Chili Peppers-t énekel és kiköpött mása a Királynak. Mi ez, ha nem a popbiznisz borzongatóan bizarr csúcsa? Képzeljük csak el, hogy a mi Postás Józsink nekiáll Tankcsapdát énekelni Charlie hangján és fazonjában, lehet, hogy mi is más szemmel néznénk rá...

A hazai eszementek - Kistehén tánczenekar

 

És elérkeztünk a hazai választotthoz, bár az itthoni felhozatalban is indult több versenyző, de a Kistehén tánczenekar olyan karriert futott be pillanatok alatt, és akkora egetverő blöff, amit csinálnak, hogy muszáj volt őket beszavazni a listába. Talán még emlékszünk a sárga Kistehénre, aki a szigetes promóban a fa tetején lógázta a lábát, a szolid-nihilista karakter a reklámfilmes Kollár Klemencz László fejéből pattant ki, és igazi meglepetésként hatalmas karriert futott be. Nem csoda hát, hogy a zenekedvelő ötletguru formációt épített a névre, és balkáni, amolyan kusturicás stílusban kollektíve elkezdték önteni magukból a hülyeséget, ami rendesen be is jött.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés