free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Virtuális átváltozás

Megyeri Nikolett         Címkék: átváltozás, internet, paróka, smink, virtuális 34 hozzászólás

Az online smink- és frizuratervező programokkal kiválóan el lehet szórakozni. Tesztünkből kiderül, hogy melyik az, amelyik ezen felül érdemben is használható.

Ráfoghatnánk akár a tavaszi megújulásra is, de az igazság az, hogy a legutóbbi értekezleten abszolút véletlenül villant be, hogy mi lenne, ha online makeover - azaz smink- és frizuratervező - programokat tesztelnénk. A nagyszerű feladatot a frizuraváltást mostanában amúgy is fontolgató Borsamunkatárs vállalta magára. Íme.

Innentől pedig akkor egyes szám első személyben folytatódik a cikk, amit viszonylag ritkán fordul elő itt, a Borsán, de mivel ezúttal az én - vigyoripankának éppen nem mondható - ábrázatom figyel a képeken, ezért maximum királyi többesben írhatnék, de ott még nem tartok… Tehát. Aki virtuális átváltozásra adja a fejét, annak mindenekelőtt szüksége lesz arról a fejről egy éles, digitális formátumú, körülbelül 300x400 pixel méretű fotóra. A kép készüljön szemből, a homlokot is szabadon hagyó, hátul összefogott (rövid hajúaknak hátrasimított) hajjal, smink nélkül, vagy maximum minimál sminkben, kiegyensúlyozott fényviszonyok között, világos háttér előtt. Ez nem csupán azért fontos, mert a makeover programok csak az ilyen fotókkal tudnak rendeltetésszerűen dolgozni, hanem azért is, mert az ember ritkán néz ki pocsékabbul, mint egy ilyen képen, épp ezért az a smink és frizura, ami még így is jól áll, az a valóságban jó eséllyel nagyságrendekkel jobban fog.Első célpontom, a Hollywood Hair Makeover nálam kapásból nem indult el Opera böngésző alatt. Viszont annyira "tetszett" a neve, hogy csak emiatt előkotortam a vén Internet Explorert és abban már be tudtam lépni. Regisztráció és a fotóm feltöltése után még a fejformámat kellett megjelölnöm és beigazítanom a megfelelő sablonba, majd máris a tervezős oldalon találtam magam. A program arra ad lehetőséget, hogy hollywoodi színésznők valamint popénekesnők frizuráit próbálgassuk. Összesen 182 darab, celebfotókfotóról kivágott frizura áll rendelkezésre és mindegyiket 30 féle színárnyalatban lehet variálni.

Méretük és elhelyezkedésük is változtatható. Sajnos azonban meglehetősen sok olyan frizura van, amit a program készítői bénán nyestek ki az életlen vagy épp fény-árnyék szempontból előnytelen fotókról, és ezeket aztán méretezhettem, tologathattam, nem mentem velük sokra. Viszont megtekintettem, hogyan nézek ki Katie Holmes bubijával és konstatáltam, hogy felejtős. Arról pedig, ahogy Sandra Bullock frufrus-hullámos hajzatával kinéztem - szó szerint ki, a képből - egy jobb sorsra érdemes spániel, falról lógó trófeája ugrott be. Erre fel úgy döntöttem, hogy köszi, nekem ezen az oldalon nincsen maradásom.Következő tesztalanyom Daily Makeover volt, mely teljes verzióban fizetős szoftver, azonban a demója ingyenesen használható, korlátozott funkciókkal persze. Ekkor azonban még nem tudtam, hogy mennyire korlátozott, ezért regisztráltam. A fotóm feltöltése után lépésről lépésre haladva be kellett jelölnöm a szemem, a szám, a fejformám és a vállaim körvonalait. A programban lehet sminkelni, frizurákat nézetgetni és kalapokat, ékszereket, szemüvegeket és kontaktlencséket próbálgatni. A felhasználói felület egyébiránt nagyon hasonlít a Hollywood Hair-nél látottakhoz, mintha csak annak a bővített verziója lenne. A fullos változatban mindenből több ezer lehetőség áll rendelkezésre, a kozmetikai szerek és kiegészítők ezen belül márkákra lebontva.

A demóban ezzel szemben mindenből bosszantóan kevés van, de persze kislakattal megjelölve ott van az is, amit ingyen nem kaphatunk meg. A minőség és a kezelhetőség azonban egyáltalán nem csábít arra, hogy az ember lánya át akarja utalni a 14.95 dolláros díjat, mellyel három hónapra lejes hozzáféréshez juthat. Így hát, ha már, végül is körülnéztem az ingyenes kínálatban. Mivel számomra a halálon és az adókon kívül van még valami, ami egészen biztos, nevezetesen, hogy soha nem volnék hajlandó önszántamból szőkére festeni a hajamat, ezért úgy döntöttem, hogy megnézem, hogyan nem fogok sohasem kinézni. A látvány csak megerősített, úgyhogy erre már jó volt, hogy teszteltem ezt a szoftvert. Meg arra is, hogy most leírhassam: kedves Borsaolvasó, te ne vesztegesd rá az idődet, inkább olvasd tovább a cikket!Miközben az Instant Makeover-ben a képfeltöltés után hosszasan és aprólékosan kellett beállítgatnom a fejformám, a szám, a szemgolyóim, a szemhéjaim, a majdani szemfestékem és pirosítóm árnyéka, valamint a szemöldököm vonalait, egyre inkább hajlamos voltam azt hinni, hogy ez az alaposság magas színvonalat vetít előre. Pláne, hogy az oldal önmagát "The Best Virtual Makeover On The Web" titulussal jelöli meg. Amivel bazi nagyot hazudnak. Bár a tervezőfelületen lehet frizurákat, kontaktlencséket variálni, sminkelni és még szemüvegeket próbálgatni is, a felapplikálható tételek hervasztóan igénytelen módon jelennek meg a képen. A készítők ráadásul érezhetően előnyben részesítették mindenből a valószínűtlent így például hajszínek tekintetében a lila illetve a zöld többféle árnyalata is választható, egy dekoratívabb barnát viszont nem találsz. Ez a program legfeljebb egyetlen dologra jó: kipróbálhatjuk, hogyan mutatnánk képregényhősként.A végére hagytam a TAAZ-t, melyről - amikor előzetesen informálódtam makeover témában - mindenfelé ódákat olvastam. Mondhatom, meg is volt az alapjuk. Ez a program ugyanis nem csupán, hogy a többihez viszonyítva, de önmagában is nagyon rendben van. Erősebb oldala a smink funkció, lehetőséget ad alapozók, korrektorok, pirosítók, szemhéjfestékek, szemceruzák, szempillaspirálok, kontaktlencsék, rúzsok, szájkontúrok illetve szájfények próbálgatására. Ezekből mind-mind több - színtípusok szerint rendszerezett - palettányira való áll rendelkezésre. Stílusuk, erősségük is állítható. A frizuratervező annyiban gyengébb, hogy hajakból ennél jóval kisebb a választék. Az viszont minden szegmensről elmondható, hogy meggyőzően fotorealisztikus formában jelenik meg rajtunk: a sminkek teljesen és a hajak is minimum úgy, mintha parókákat próbálgatnánk.  LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés