free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb olcsó menza

Borsa         Címkék: ebéd, kaja, lista, menza, önkiszolgáló 0 hozzászólás

Ha szűk a pénztárcánk, irányba vesszük az önkiszolgálókat és már előre húzzuk a szánkat a minőség miatt. Mi találtunk öt helyet, ahol olcsó és jó ízű ebédet lehet enni.

Nem kell mindig kaviár… Akár ez is lehetne a következő lista alcíme, mivel megpróbáltuk összegyűjteni az öt legjobb budapesti önkiszolgáló, vagy félig önkiszolgáló éttermet. Olyan helyeket, ahol ugyan nem szerepel az étlapon se lazac, se tatár beafsteak, de a nosztalgikus hangulat és/vagy a pénztárcabarát árak kárpótolnak az étlap esetleges hiányosságaiért.
Kispajtás önkiszolgáló Étterem


A Gyorskocsi utca egyik legfelkapottabb helye a fenti étterem, a másikat most ebből a felsorolásból kihagyom. Ezt a helyet igazán bevállalósak figyelmébe ajánlom, mert ebben az étkezdében tapasztalatlan menzások könnyen lesre futhatnak, ráadásul a háttérben látszódó több százliteres kondérok látványa sem tűnik elsőre túl biztatónak. A hely egyébként egy igazi filmsztár, mert a nagysikerű Moszkva tér főhőse a film egyik jelenetében itt eszik. Aki biztosra akar menni, az próbálja ki a rizses húst savanyú uborkával, abban nem lehet csalódni.

Kádár Étterem

A Kádár minden vérbeli sólet őrült számára igazi szentély, pénteken és szombaton nem ritka a több méteres sor sem, és az ott várakozok egytől egyig sóletért állnak sorba. A hely másik érdekessége, hogy a békebeli hangulatot idéző fűzős "kismamacipős" pincérnő mindenkire kivétel nélkül mosolyog, ugyanígy a becsületkasszánál ülő fehérköpenyes öreg bácsi. Az asztalok kockás terítőjét a nagymamáinktól ismert átlátszó műanyag fólia borítja, ami az ottani miliőben cseppet sem zavaró. A Kádár egyetlen hibája, hogy néhány ételt - a hely kvalitásaihoz képest - túlságosan drágán kínálnak, de ettől függetlenül egy próbát mindenképpen megér.

Hanna Menza

Pest egyik igazi gyöngyszeme ez a Zsinagóga közelében található, nem túl nagy, de annál érdekesebb hangulatú menza. Hivatalosan a rabbiképző étterme, azonban a nyitvatartási időben bárki betérhet egy tál kóser ételre. A kiszolgálás és az elénk tálalt ételben még sosem csalódtunk, igazán ínyencek pénteken látogassanak el, mert ilyenkor megkóstolhatják a város legjobb csokis kalácsát. Férfiaknak kötelező a fejfedő, de nincs szükség a hagyományos zsidó kipára, egy baseball sapka is tökéletesen megfelel a célnak. Az étlap rögtön a bejáratnál található egy nejlonborításos írógéppel gépelt lapon, és általában 6-8 féle fogás közül választhatunk. A kiválasztott menü a pénztárnál kifizetjük, és mire az asztalunkhoz érünk Simon az állandó pincér már oda is repült a gőzölgő levessel.

MATESZ Menza

A Kossuth téren található hagyományos jellegű "üzemi étkezde" több szempontból is kuriózumnak számít. Egyrészt minden egyes asztalon találunk szódát, ami csodák csodájára még a legmelegebb nyári kánikulában is pincehideg, másrészt pedig ez az egyetlen olyan menza amelynek a panorámája egyik éttereméhez sem fogható. Nem hiszem, hogy van még egy olyan étterem ahonnan ebéd közben a budai várat, a hegyeket és a parlamentet látjuk és mindezért mindössze 600-700 forintot kell fizetni. A hely specialitása a málna- és a meggyleves amit leginkább a nyári szezonban kínálnak, és érdemes sietni, mert fél 2 körül már hűlt helye.

OEP Menza

Az egészséges táplálkozás híveinek ajánlom figyelmébe ezt az önkiszolgáló éttermet, az árak tekintetében középkategóriájú menzának számít. Viszont itt sosem kell attól tartani, hogy az ételek bármelyikében is csalódni fogunk. Az aktuális étlapon szinte mindig találunk halat és vegetáriánus fogást is, ami a többi hely ismeretében igen dicséretes kezdeményezésnek számít. Az óriás palacsinta fanatikusok igényét is kielégíti a Teve utcában található étterem, amit sok menzával ellentétben a megrendelés pillanatában kezdenek el kisütni, ezért nem kell attól tartani, hogy kiszáradt hideg palacsintával kell desszert gyanánt megküzdeni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés