free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divatban a szakáll

Krisztina O'Brien         Címkék: london, pasik, szakáll, szakáll, tudósítás 2 hozzászólás

Manapság egyre több pasi visel szőrt az arcán, ez pedig nem sűrűn fordult elő Hollywoodban Kris Kristofferson óta. Londonból jelentjük, megint divat a szakáll.

A múltkoriban arról írtunk, hogy a pasiknál igencsak divat az intim szőrtelenítés, és úgy tűnik, ez fel is emészti az összes higiéniára pazarolt energiájukat, mert az arcukra nem marad idő. Ismét divat a szakáll. Hogy ez tetszik-e a nőknek vagy sem, az más kérdés. Hírességek és filmsztárok borostásodnak és az utcán is egyre több pasit látunk neander-völgyivé változni, netán esetleg kecskévé, kinek mi az ízlése.

Ez a jelenség a nők korábbi, vastag talpú cipő egyenviselésének jelenségéhez hasonló. Meglehet, ez ma már retro-élmény, de emlékezzünk csak vissza, hogy a pasikat a hideg rázta ettől a trendtől. Mi viszont viseltük, hordtuk, úgyhogy most itt a revans, szakáll képében. Mert hogy öt éve a szakáll még sehol sem volt. Csak elvétve láthattuk francia focistákon, naturista pasikon, és ötvenen felülieken. És itt a felsorolás be is fejeződik, ha csak Monte Christot, vagy Ewant, a Mindenhatót nem vesszük számításba.

www.abc.net.au, http://defeatpoverty.com

A képlet igen egyszerű ugyebár. Az épeszű és háromjegyű IQ-val ellátott pasik borotválkoznak, mégpedig naponta. Beckham és a kozmetikai ipar már régóta a csupaszságra csábít minket és a Gillette reklámokban szereplő pasik ápoltsága kiváltotta a középosztály undorát az arcszőrzet iránt. Annak pedig csak Isten a megmondhatója, hogy mikor volt utoljára, hogy egy kozmopolita lány szexinek talált akárcsak egy bajuszt is. A tiszta borotvált arc volt a jele tanult felső tízezernek, amíg a szakáll az excentrikusok, a környezetvédők és az poszthippi korszakban ragadók jelképe volt. Nem is említve az aluljárókban tömegesen előforduló antiszociális egyedekről.

Most viszont fordult a kocka. A H&M új Divat az AIDS ellen kampányában egy-két férfi ikon szinte ki sem látszik a szőrzete alól, nem is beszélve az eszeveszett népszerűségnek örvendő szuper rockerről Dave Grohl-ról (Foo Fighters), aki mostanában szinte felismerhetetlen a szakálla mögött. Aztán itt van Bonó, sőt! Hollywood is. Sokat láthattuk Brad Pitt-et mostanában kecske stílusban. A szakáll ugyan csak a sztár új filmje, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford  miatt volt társa egy darabig. Hát nem mindegy, amikor szexi? Mert valljuk be, hogy az. 

http://nymag.com, www.imdb.com

Pedig ez a sikk lassan szivárgott Hollywoodba. Ezt az új trendet az angolok ugyanis teljesen magukénak vallják. Carmello Guastella - aki London legfelkapottabb szalonját, a Melogy-t vezeti - kifejezetten ápolgatja Borat (Sacha Baron Cohen) Ali G-szerű, ál-gettó kinézetű arcszőrzetét. Az ő véleménye szerint, Cohen az új stílusú sztárokat képviseli, akik szívesen viselnek szakállat, amikor "civilben" vannak (talán napszemüveg helyett). Ez pedig nem sűrűn fordult elő Hollywoodban Burt Reynolds, James Brolin vagy Kris Kristofferson óta.

A probléma talán az lehet, hogy nem mindenkinek áll jól a neander-völgyi kinézet - mondja Guastella a The Sunday Times Magazinjának. "Sacha Barohn Cohen jól néz ki a természetes szakállával, nincsenek forgók, komoly és éles vonalak a szőrzetében. Colin Farell is vadul néz ki, de ő kinyilatkoztatásnak használja a szakállát: Kemény vagyok, problémás, vigyázz velem. De amikor George Clooney növesztett szakállat az egyáltalán nem működött, neki az álla túl karakteres volt a stílushoz. Keanu Reeves is gyakran visel vastag szőrzetet az arcán, és jól is áll neki, mert folyamatosan ápolja. Csak úgy mint Russell Crowe, aki talán az egyetlen folyamatosan szakállas színész.  Az arca vonalai jól illenek a szakállhoz és ez feldobja a kinézetét. Van egy ügyfelem, aki teljesen identikus szakállat növesztett Crowe-éval és imádja. És ez itt a lényeg, hogy a sztárok segítettek az arcszőrzet elfogadtatásában."

http://timeinc.net, www.msnbc.msn.com

Kelet London egyik másik előkelő negyedének borbélya Russell Manley úgy vallja, hogy ő személyesen is jelen volt, amikor a szakáll divatba jött. Szerinte ez úgy körülbelül három éve történhetett. Ekkor volt, hogy a londoni Tommyguns nevezetű borbélyszalonját ellepték a kérelmek. Csakhogy a kuncsaftok ezúttal nem borotválkozni akartak, hanem meglevő szőrzetüket méretre vágni. Manley szerint a szakáll hol sikk, hol nem, a dolog ciklikus és minden pasi megpróbálkozik vele életének valamelyik szakaszában. "Most éppen divatban van,  manapság a pasik egyre inkább elharapódzó nőiesedésének az ellenkezőjét képviseli" Manley úgy véli, mivel nemsokára itt a nyár, akkor megint a Gillette kinézet következik, legalábbis egy darabig.

George Prest 33 éves és a Lowe cég reklámigazgatója, már évek óta Jézushoz hasonló szakállal él, sőt, a hajviselete is bibliai. "Az egyetlen hátrány, hogy a vacsora néha fenn akad a szőrzeten, de az ember hamar megtanulja navigálni az ennivalót, úgy hogy az ne okozzon problémát. Ha valaki rendszeresen jár borbélyhoz, akkor ez a viselet sokkal kevesebb gondot okoz, mint az állandó borotválkozás, arról nem is beszélve, hogy az emberek azt képzelik alkotó művész lélek vagyok. Sokszor kérdezik, játszom-e valamilyen együttesben, meg ilyenej" - meséli.

www.smh.com.au, www.imnotobsessed.com

Most akkor mi nők, utáljuk vagy szeretjük a szakállat? Ez a zavarba hozó rejtély csak is úgy oldható meg, ha szólunk a pasinknak, növesszen egy bokrot az előnyök és a hátrányok meghatározására. Hiszen a fentiek szerint a szakáll, már nem okoz libabőrt a csajokon, évődést a kocsmában, vagy globális gyanakvást a pasik bankszámlája  iránt.

E sorok írójának tartós kapcsolatán egy kecske stílusú darab virít évek óta. És bár a csókolózás mennyisége az arcszőrzet növekedésével egyenes arányba csökkent, tagadhatatlan, hogy a pasi sokkal jobban mutat, az arcszőrzetével. Kifinomultabb, intellektuálisabb a kinézete és a divat miatt fiatalosabb is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés