free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csajok nyeregben

HT         Címkék: bicaj, bringa, criticalmass, csajok, közlekedés 0 hozzászólás

Hímtagunknak a Critical Massról is a csajozás jut eszébe. És bár a megmozdulásról hiányolja az üvegházhatás ellen pucéran tiltakozó nőket, azért biztosan ott lesz.

Vannak, akik úgy tartják, hogy civilizációnk egyenes arányban fejlődik az információáramlással és a közlekedéssel. Például, ha 500 évvel ezelőtt egy illető üzenni kívánt valami nagyon fontos dolgot Európából Amerikába, akkor az információja ugyanannyi idő alatt szelte át az óceánt, mint a vitorláshajó, amin szállították. Tény, hogy manapság a közlekedés alaposan lemaradt az információáramlással folytatott versenyben, mert az internet még lenyomja a leggyorsabb postást is.Egyes vélemények szerint a civilizálódásunk megrekedt, és csak akkor fejlődhetünk tovább, ha az információáramlás és a közlekedés megint egyidejű lesz. Ennek ellenére, és talán azért, mert mindenki közlekedik, meg a haladás is függ a helyváltoztatás képességétől. Van abban valami elgondolkodtató, hogy a széles néprétegeket összerántó, politikai meggyőződés és különféle ideológiáktól független összefogások, úgymint érdekképviseleti demonstrációk, vagy közterületen történő tömeges, tüntető felvonulások, hazánkban legtöbbször járművekhez, és szabad helyváltoztatáshoz kapcsolódnak. Elég csak a múlt század kilencvenes évek eleji taxis blokádra gondolni. Hazánkban - nagy szerencsénkre - az utóbbi évek egyik, ha nem a legerősebb, társadalmi szervezetekhez nem köthető civil kezdeményezése a Critical Mass a kerékpárhoz kötődik.
 


Alap, hogy a kritikus tömeget bringások alkotják, akik tudják, hogy az autós nem ellenség, hanem többség, és hogy a felvonuláson részt venni tudatos társadalmi tevékenység. A kritikus tömegben egy öntudatos feminista is ugyanazért a célért teker, mint egy szexista macsó, vagy egy habzó szájú hungarista, vagy egy antiszemitázó kozmopolita, vagy egy népszerűsködő celeb, vagy egy publikus művészkedő, divathullámlovas kreatívszakember, vagy egy land art fotográfus.

Bár a Critical Mass lényege a tüntetőleges kerékpározás, a bringaemelés, a közösségi taposás, a környezettudatos viselkedés és a városi cangázás, mint közlekedési forma demonstrálása és népszerűsítése az impotens városvezetők és az élhetetlen városlakók felé (és még az sem árt neki, ha rendőrségi biztosítással és felvezetéssel történik), de legnagyobb bánatomra az idei első, bejelentett kerékpáros nagyrendezvényen az üvegházhatás ellen tiltakozó, pucérra vetkőzött csajok nem erősítik a felvonuló kritikus tömeget.
 


A sznobok és a bringásfutárok elvitathatatlan érdeme, hogy a csajok körében manapság már menő a kerékpározás. Bár az első női kerékpárversenyt 1896-ban tartották, de a múlt század elején egyáltalán nem volt természetes, hogy egy csaj önállóan, egyedül, nyilvános helyen mászkáljon, esetleg közlekedjen; a női kerékpározás is illetlen volt.

A helyzet akkor változott, amikor a kor divatdiktátorai és főcelebjei: az uralkodóházak hölgytagjai, az arisztokrata családok és a nagypolgárok lánygyermekei, a köznemesi kisasszonyok, a városi tisztségviselők leányai odaadó hívei lettek a technológiai fejlődésnek és lovaikat biciklire cserélték, szoknyájukat pedig nadrágra a bringázáshoz.A női kerékpározás terjedésének nemcsak a korabeli feministák, hanem a korabeli pasik is örültek, mert a biciklizés akkoriban is egy újabb apropó volt a csajozásra. Mindenki emlékszik arra, hogy öt éve bringásfutárnak öltözve, kellőképpen beizzadt hónaljjal, és megfelelő méretű, derék köré tekert lánccal micsoda eredményeket lehetett elérni csajozási szinten például egy rom szórakozóhely pultjánál. Kétségtelen, hogy azt, hogy manapság ér és/vagy menő és/vagy trendi és/vagy divatos kerékpározni, nagyban köszönhetjük a sznoboknak, a bringás futároknak, és az információ szállító kisipar piacképességének.

Annak meg csak a futárfiúk nem örülnek, hogy napjainkra lanyhult a csajok érdeklődése a bringás üzenetközvetítők iránt. Azzal viszont mindenki tisztában van, hogy kerékpáros környezetben a "Dugnálak, mint egy lopott bringát" nem a megfelelő csajozós duma, ennek ellenére garantált ismerkedési lehetőségek rejlenek a vasárnapi megmozduláson, és a nemes célok mellett ér csajozási céllal, vagy a dekoratív női idomok, vagy a szexis kűrruhák kedvéért is kritikus tömegezni.Azoknak meg, akik nemcsak bejelentett módon akarnak felvonulni, vagy félnek a városi forgalomban tekerni, vagy bringázáskor nem csak csajozni akarnak, hanem közlekedni is, a minimal mass az ajánlatom.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés